Πόσα χρήματα φέρνει η πρωτιά στον όμιλο!

Πέρα από τους προφανείς λόγους -γοήτρου, ρεβάνς και κλήρωσης- ο Ολυμπιακός αν νικήσει απόψε στη Λευκωσία τον ΑΠΟΕΛ θα βάλει στο ταμείο του κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Διαβάστε τι έχουν εισπράξει ως τώρα οι "ερυθρόλευκοι" με την πορεία τους στο Europa και τι ακόμη διεκδικούν από οικονομικής πλευράς.

Πόσα χρήματα φέρνει η πρωτιά στον όμιλο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχει πολλούς λόγους ο Ολυμπιακός να θέλει τη νίκη στην αποψινή αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ στο "ΓΣΠ" της Λευκωσίας. Το "τρίποντο" ισοδυναμεί με πρωτιά στον όμιλο, ενώ θα αποτελέσει και αγωνιστική... ρεβάνς, μετά από την ήττα με 1-0 στο αντίστοιχο παιχνίδι του "Καραϊσκάκη".

Αν οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν την ανατροπή στο τελευταίο παιχνίδι και κόψουν πρώτοι το νήμα στον όμιλο, αφήνοντας το ΑΠΟΕΛ στη 2η θέση θα έχουν και σημαντικό οικονομικό όφελος. Μέχρι τώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν εισπράξει 2,4 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την πρόκρισή τους στους ομίλους του Europa, ενώ η πορεία τους θα βάλει στο ταμείο άλλο ένα εκατομμύριο. Κάθε νίκη στη διοργάνωση πριμοδοτείται με 360.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 120.000. Ο Ολυμπιακός μετράει ως τώρα δύο νίκες (με Γιουνγκ Μπόις εκτός και Αστάνα εντός), δύο ισοπαλίες (με Γιουνγκ Μπόις εντός και Αστάνα εκτός), άρα έχουμε και λέμε 2Χ360.000 και 2Χ120.000. Σύνολο 940 χιλιάδες ευρώ από τους κερδισμένους βαθμούς.

Απόψε στη Λευκωσία διεκδικούν άλλες 360.000 που θα κατακτήσουν σε περίπτωση επικράτησης, ενώ το μπόνους για την κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι άλλες 500.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, πιθανή νίκη απόψε θα βάλει άλλες 860.000 στο ταμείο της ΠΑΕ. Αν πάλι οι "ερυθρόλευκοι" παραμείνουν και καταλήξουν δεύτεροι στον όμιλο, θα εισπράξουν 250.000 ευρώ.

Τέλος, οι δύο αποψινοί μονομάχοι έχουν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική, επιπλέον 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία αφορούν την παρουσία τους στη φάση των "32". Όσο περισσότερο προχωρήσουν από εδώ και πέρα, τόσο θα αυξάνονται και τα χρήματα. Το μπόνους για πρόκριση στους "16" είναι 750.000!

News 24/7

24MEDIA NETWORK