Τι ήθελαν να πουν οι Αγγελόπουλοι;

Ποικίλες οι εκδοχές μετά το "είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει με τον Ολυμπιακό" των Αγγελόπουλων, μα τα δεδομένα μοιάζουν, στην παρούσα φάση, συγκεκριμένα. Πώς ερμηνεύεται το "ο προϋπολογισμός ήταν ο χαμηλότερος μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών" για το μέλλον.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος EUROKINISSI

Στο μυαλό του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου ουδείς μπορεί να μπει. Ιδίως αυτήν την εποχή που έχουν διάφορα ανοικτά μέτωπα.

Αλήθεια είναι πάντως πως το timing της "απολογιστικής" δήλωσης που συνυπέγραψαν και μοίρασαν στον Τύπο προξένησε ερωτηματικά. Γιατί τώρα και γιατί σε τέτοιο ύφος;

Η διαδικασία ερμηνείας περίπλοκη. Κάποιοι κύκλοι έκαναν λόγο για προαναγγελία αποχώρησης από τα κοινά του μπασκετικού Ολυμπιακού. Όταν μάλιστα συνέδεσαν τη δήλωση με το δεδομένο πρόβλημα ρευστότητας που ήρθε προ ημερών στην ρεπορταζιακή επιφάνεια, το "έδεσαν".

Από πουθενά ωστόσο δεν προκύπτει το παραπάνω σενάριο. Τουναντίον. Ακόμη κι αν έχουν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο, κάτι φυσικά που δεν επιβεβαιώνεται, δεν θα το... διέρρεαν με τέτοιον τρόπο και πριν τελειώσει η σεζόν, αφήνοντας ακάλυπτη την ομάδα πριν από την τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Περισσότερο αυτή η δήλωση, ιδίως το δεύτερο σκέλος της, μοιάζει (αν θέλει να διαβάσει κανείς πίσω από τις λέξεις) με στήριξη του όλου πρότζεκτ που εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν στην πράξη. Ότι τα (πολλά) χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Ότι η επιτυχία δεν αγοράζεται. Ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις υψηλό μπάτζετ για να καταφέρεις αυτό που θέτεις ως στόχο στην αρχή κάθε σεζόν (κι ας γύρισε μπούμερανγκ με την πιο "φθηνή" Ζαλγκίρις εφέτος). Διευκολύνει τη ζωή, αλλά ως ένα σημείο.

Το ζητούμενο είναι το σχέδιο, το πλάνο, η δουλειά, η οργάνωση, η φλόγα. Επί της ουσίας θέλουν να πουν ότι θα υπάρξει συνέχεια αυτής της προσπάθειας και όχι αναπροσαρμογή ή τροποιήσεις. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, το μπάτζετ δεν πρόκειται ν' αυξηθεί τη νέα σεζόν και η προσπάθεια επιστροφής στην τελική τετράδα (του χρόνου στη Βιτόρια) θα γίνει κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες. Με ή χωρίς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τιμόνι...

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK