Το... φάουλ του Μάριν στον Λεμονή

O Μάρκο Μάριν ήρθε από τον πάγκο στον αγώνα της Κέρκυρας και "καθάρισε την μπουγάδα" για τον Ολυμπιακό. Η αντίδρασή του, ωστόσο, μετά το 1-3 με αποδέκτη τον Τάκη Λεμονή ήταν ανεπίτρεπτη. Διαβάστε το παρασκήνιο και γιατί ο Γερμανός βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου προ του αποκλεισμού και από την αποστολή...

Το... φάουλ του Μάριν στον Λεμονή
EUROKINISSI

Ο Μάρκο Μάριν από τότε που έκανε την εμφάνισή του στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο, συμπεριλήφθηκε στο "κλειστό" κλαμπ των ποδοσφαιριστών που διέθεταν κάτι από... Λιονέλ Μέσι. Μπορεί ο Γερμανός άσος να μην είχε ανάλογη εξέλιξη και να μην αξιοποίησε το σπάνιο ταλέντο του στη διάρκεια των χρόνων που ακολούθησαν, ωστόσο, παραμένει ένας εξαιρετικά προικισμένος ποδοσφαιριστής, έτοιμος να κάνει τη διαφορά, αν βρεθεί σε καλό φεγγάρι.

Αυτό συνέβη και στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα, με τον 28χρονο παίκτη να έρχεται στην ανάπαυλα από τον πάγκο για να σημάνει τη μεγάλη αντεπίθεση. Από τα δικά του πόδια προήλθε το γκολ της ισοφάρισης, με δική του υπέροχη ενέργεια έκλεισε το σκορ στο 3-1.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο φορμαρισμένος άσος, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε στην αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στις αρχικές επιλογές. Είχε πάει πολύ καλά, άλλωστε, και στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, με αντιπάλους τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό. Εφέτος συνολικά μετράει 3 γκολ και 4 ασίστ σε 16 συμμετοχές.

ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Την εξαιρετική εικόνα του στο νησί των Φαιάκων, ωστόσο, μουτζούρωσε η αντίδρασή του την ώρα της επίτευξης του τρίτου γκολ, όταν απευθυνόμενος προς τον πάγκο της ομάδας και δη προς τον προπονητή του έκανε χειρονομίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες. Έβαλε το δάκτυλο της... σιωπής στο στόμα, θέλοντας να στείλει το έμμεσο μήνυμα ότι θα έπρεπε να έχει αγωνιστεί από το ξεκίνημα.

Ο Τάκης Λεμονής ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου και απέφυγε με ντρίμπλα την απάντηση, λέγοντας ότι δεν είδε την αντίδραση του Μάρκο επειδή πανηγύριζε και ο ίδιος το γκολ. Είναι δεδομένο, ωστόσο, ότι δεν είδε με καλό μάτι την αντίδραση του διεθνούς μεσοεπιθετικού, τον οποίο είχε ενημερώσει μια μέρα νωρίτερα ότι θα καθίσει στον πάγκο, αλλά αυτή του η απόφαση προφανώς δεν είχε την ανάλογη αποδοχή.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ωστόσο, ότι ο 57χρονος κόουτς στήριξε και πέρυσι τον Μάριν, παρότι ο Πάουλο Μπέντο τον είχε πετάξει στα... σκουπίδια κι αν μη τι άλλο ο ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να το έχει εκτιμήσει...

Με άλλα λόγια, αρκούσε η "απάντηση" που έδωσε ο Γερμανός με την απόδοσή του από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι. Ήρθε ορεξάτος από τον πάγκο, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, προκάλεσε τη φάση από την οποία σκόραρε ο Σισέ (σ.σ. από δική του πάσα πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Μποτία που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, πριν ισοφαρίσει ο Σενεγαλέζος).

Πέτυχε και τη γκολάρα που κλείδωσε τη νίκη, δεν υπήρχε, λοιπόν, κανείς λόγος για να βγάλει και αντίδραση με χειρονομίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από μια τέτοια αντίδραση πέρυσι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, όταν βγήκε νευριασμένος από το τερέν και το έδειξε, ο Πάουλο Μπέντο τον "τελείωσε", όχι μόνο από την ενδεκάδα, αλλά και από τη 18άδα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK