Τον ήθελε ο Ίβκοβιτς (το 2011), τον έφερε ο Σφαιρόπουλος (το 2017)

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ετοιμάζεται να έρθει στον Ολυμπιακό μ' έξι χρόνια καθυστέρηση. Ο "εκλεκτός" του Ντούντα που δεν ήρθε και ο... δεύτερος Λο που φέρνει ο νυν κόουτς των "ερυθρόλευκων". Οι λόγοι που επιλέγεται για την περιφέρεια των Πειραιωτών ο 31χρονος Αμερικανός.

Τον ήθελε ο Ίβκοβιτς (το 2011), τον έφερε ο Σφαιρόπουλος (το 2017)

Ο Μπράιν Ρόμπερτς δεν είναι... φρέσκος στο "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ. Αν και εφέτος άλλες περιπτώσεις είχαν τεθεί σε προτεραιότητα (Τζάκσον, Γκρέιντζερ, κλπ), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φαίνεται να έχει καταλήξει στον 31χρονο πόιντ γκαρντ με το ευρωπαϊκό προφίλ και την 5ετή θητεία στο ΝΒΑ.

Πότε όμως είχε απασχολήσει; Πριν από έξι χρόνια...

Όταν το 2011 ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έψαχνε για Αμερικάνο οργανωτή, το όνομα του Μπράιαν Ρόμπερτς ήταν πολύ ψηλά - αν όχι πρώτο - στη λίστα του. Τον είχε ξεχωρίσει, τον ήθελε πολύ, αλλά δεν τον έφερε. Ο 26χρονος τότε Ρόμπερτς έπαιζε στην Μπάμπεργκ και είχε αρχίσει να χτίζει σεζόν με τη σεζόν την καριέρα του.

Ο "σοφός" τον είχε εντοπίσει από καιρό, αλλά δεν κατάφερε να τον προσθέσει στο τότε παζλ που έφτιαχνε. Στην πορεία πάντως βρήκε τον Έισι Λο κι έκανε όπως ακριβώς ήθελε τη δουλειά του.

Τέτοιος ακριβώς παίκτης είναι ο Ρόμπερτς. Περισσότερο "άσος" παρά "δύο" που ξέρει τα κατατόπια της Ευρώπης (Ισραήλ, Γερμανία), αλλά ταυτόχρονα μπορεί να σκοράρει υποστηρικτικά. Η καλύτερη σεζόν του ήταν οι 9.4 πόντοι με 3.3 ασίστ στη Νέα Ορλεάνη το 2013-14, είχε σταθερά πάνω από 32% τρίποντο, με το 40% της σεζόν 2015-16 με το Πόρτλαντ (σε λίγα ματς) να ξεχωρίζει. Είχε επίσης 18 ασίστ, επίδοση-ρεκόρ.

Φαινομενικά "κουμπώνει" τόσο με τον Βασίλη Σπανούλη όσο και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, σε άμυνα κι επίθεση. Θα φτιάξει για τους υπόλοιπους, αλλά θα πάρει και προσπάθειες, μετρημένες και... οικονομικές. Να γιατί επιλέχθηκε, έστω κι αν την τελευταία διετία παρουσίασε πτωτική πορεία.

Γ.Ζ

AP Photo/David Zalubowski

News 24/7

24MEDIA NETWORK