Διπλό το "ψαλίδι" για τη λίστα στην UEFA

Ποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού θα συμπεριληφθούν στη λίστα της UEFA από τον Αντρέα Στραματσόνι; Ποιους θα πρέπει να "κόψει"; Ποιοι Έλληνες έχουν απομείνει στο ρόστερ;

Διπλό το "ψαλίδι" για τη λίστα στην UEFA

Πάρα πολύς λόγος έγινε στη διάρκεια των προκριματικών φάσεων για το Europa League σχετικά με τη λίστα των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών που δήλωνε ο Παναθηναϊκός στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνμοσπονδία.

Μία λίστα που αριθμεί 25 ποδοσφαιριστές, εκτός κι αν δεν πληρούνται όροι και ενεργοποιούνται περιορισμοί, οπότε βαίνει μειούμενη αριθμητικά.

Οι όροι είναι λίγο ως πολύ γνωστοί, αλλά δεν χάνουμε τίποτε να τους επαναλάβουμε εν τάχει. Κάθε σύλλογος οφείλει να δηλώνει τουλάχιστον τέσσερις παίκτες που έχουν αναδειχθεί από την Ακαδημία του (ή έστω ανήκαν στην πρώτη ομάδα) για τουλάχιστον τρεις "γεμάτες" χρονιές μεταξύ του 15ου και 21ου έτους της ηλικίας τους, καθώς και οκτώ παίκτες συνολικά που προήλθαν από την Ακαδημία του ή Ακαδημίες άλλων συλλόγων της χώρας (ή ανήκαν στην πρώτη ομάδα), στο ίδιο ηλικιακό φάσμα επίσης για 36 μήνες (συνεχώς ή με διακοπές).

Τέλος, ο συνολικός αριθμός αυτών που δεν πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό 17.

Ο Παναθηναϊκός για τα παιχνίδια κόντρα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης και την Μπρόντμπι δήλωσε 23 αντί 25 ποδοσφαιριστών, για το λόγο ότι διέθετε 3 από την Ακαδημία του και 6 ποδοσφαιρικά "αναθρεμμένους" στην Ελλάδα, ως εκ τούτου χάνονται δύο θέσεις.

Η 23άδα για τα παιχνίδια με την ΑΙΚ

Γηγενείς: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Στάικος

Έλληνες: Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Κλωναρίδης

Ξένοι: Στιλ, Ρέις, Νάνο, Χουλτ, Μέστο, Μολέδο, Ιβάνοφ, Μπουμάλ, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Λέτο, Π. Βλαχοδήμος

Η 23άδα για τα παιχνίδια με την Μπρόντμπι

Γηγενείς: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Στάικος

Έλληνες: Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Κλωναρίδης

Ξένοι: Στιλ, Ρέις, Νάνο, Χουλτ, Μέστο, Μολέδο, Ιβάνοφ, Μπουμάλ, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Λέτο, Ρινάλντι

Η μοναδική διαφορά στις δύο λίστες είναι η είσοδος του Ρινάλντι στα παιχνίδια των πλέι οφ αντί του Παναγιώτη Βλαχοδήμου. Η συγκεκριμένη αλλαγή δεν κόστισε θέση για τον λόγο ότι ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος υπολογίζεται ως "ξένος" (στη Στουτγκάρδη μέχρι τα 20 του), όπως βέβαια και ο Αργεντινός φορ που τον αντικατέστησε.

Οι ξένοι που "κόπηκαν" από τη λίστα ήταν οι Εσιέν, Βέμερ, Αμπέντ που δεν υπολογίζονται, αλλά και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Η λίστα για τη συνέχεια της διοργάνωσης θα είναι σίγουρα διαφορετική. Κατ' αρχάς, μπορεί οι 23 να γίνουν 24, εφ' όσον παραμείνει και προστεθεί ο Διαμαντής Χουχούμης και δεν αποχωρήσει ο Νίκος Μαρινάκης.

Εκεί που το "ψαλίδι" θα συνεχιστεί είναι στις θέσεις των ξένων, όπου ναι μεν άδειασε μία θέση, αυτή του Νάνο που έφυγε για την Αλμερία, αλλά κατά τα φαινόμενα έρχονται να προστεθούν 2 ή 3! Οι Σαμπά και Εμποκού θα πρέπει να θεωρούνται ήδη παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως πλέον και ο Κουλιμπαλί, με μεταγραφή από τον Πλατανιά, αφού διευθετήθηκαν κάποια τελευταία ζητήματα.

Αν λοιπόν στους 16 (πλην ο Νάνο) που δηλώθηκαν κόντρα στην Μπρόντμπι προστεθούν και οι Σαμπά - Εμποκού φτάνουμε στους 18, οπότε θα πρέπει να "κοπεί" ένας από τους υπάρχοντες. Τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι σε βάρος του Ολιβιέ Μπουμάλ κι αν μάλιστα εξελιχθεί σε ικανοποιητικές προσφορές το ενδιαφέρον γαλλικών συλλόγων, δεν αποκλείεται να αποχαιρετήσει κιόλας.

Αν, βεβαίως, αποκτηθεί και τρίτος ξένος (Κουλιμπαλί), τότε μιλάμε για ένα ακόμη "ψαλίδισμα" (Ρέις;), προκειμένου να επιστρέψουμε στον μαγικό αριθμό 17. Απλά είναι τα πράγματα. Σύνθετα είναι μόνο για τον προπονητή που πρέπει να πάρει και τις όποιες αποφάσεις...

Ο πίνακας της UEFA για το πόσοι παίκτες κάθε κατηγορίας επιτρέπονται στη List A

Διπλό το "ψαλίδι" για τη λίστα στην UEFA

Δ.Κ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK