Έτσι "έφτιαξε" τους παίκτες του ο Ουζουνίδης!

Τα παθιασμένα λόγια του 49χρονου τεχνικού στα αποδυτήρια της Λεωφόρου που «απογείωσαν» την ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η πίστη του για τη μεγάλη νίκη και το κίνητρο για να αποδείξουν πως είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Το Contra.gr καταγράφει τα τελευταία λεπτά πριν τη σέντρα του σαββατιάτικου clasico

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ICON

Οι ομιλίες του Μαρίνου Ουζουνίδη, ειδικά πριν απ' τα μεγάλα ντέρμπι, "γράφουν" πάντα… ιστορία. Είναι τέτοιο το πάθος, η δυναμική και η ένταση που μεταφέρει προς τους παίκτες του ο έμπειρος τεχνικός, που καταφέρνει πάντα με τον δικό του τρόπο, να τους τσιγκλάει τον εγωισμό και να «φτιάχνει» την ψυχολογία τους, μετατρέποντάς τους σε "πολεμιστές" λίγο πριν βγουν στο χορτάρι.

Όπως έλεγε άλλωστε (καθ' υπερβολήν) και βασικός παίκτης των "πράσινων" την περσινή σεζόν, όταν οι ομιλίες του Ουζουνίδη πριν τα «μεγάλα» ματς ολοκληρώνονταν στα αποδυτήρια, ο κάθε παίκτης ένιωθε τόσο έτοιμος και τόσο «φτιαγμένος», που θα μπορούσε να περάσει ακόμα και μέσα από… τοίχο.

Καθ' όλη την εβδομάδα πριν το ντέρμπι του Σαββάτου (28/10) με τον Ολυμπιακό, ο 49χρονος τεχνικός έκανε συνεχόμενα τετ-α-τετ με ποδοσφαιριστές του, συζητούσε επί μέρους στοιχεία του παιχνιδιού τους, αλλά και του αγωνιστικού στυλ συγκεκριμένων παικτών των «ερυθρόλευκων», αλλά συνολικά στο γκρουπ δεν είχε μιλήσει. Το έκανε αρχικά το μεσημέρι του Σαββάτου στο ξενοδοχείο, όπου έκανε τακτική ανάλυση βασικών σημείων του Ολυμπιακού και κράτησε το… καλύτερο, το συσπειρωτικό, το «πωρωτικό» κομμάτι, για το τελευταίο τέταρτο πριν τη σέντρα.

Όταν οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προθέρμανσή του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κι επέστρεψαν στα αποδυτήρια για τις τελευταίες προετοιμασίες, ο Ουζουνίδης φώναξε τους πάντες δίπλα του μέσα στα αποδυτήρια και με ένταση και πάθος που ξεχείλιζε απ’ τη φωνή του, είπε:

" Απόψε έχουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ένα μεγάλο παιχνίδι, το μεγαλύτερο παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ το πόσο σημαντικό είναι. Για όλους. Για το κλαμπ, για τον κόσμο, για εσάς, για όλους μας… Ακόμη κι όσοι ήρθατε φέτος στην ομάδα, έχετε καταλάβει τη σημασία του. Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι κι αυτό για το οποίο θα μιλάει όλος ο κόσμος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να πιστέψετε ακόμη περισσότερο στους εαυτούς σας. Σκεφτείτε για λίγα λεπτά, ποιοι είστε, πόσο καλοί παίκτες είστε, πόσο καλύτερα μπορείτε να παίξετε και τι μπορείτε να κάνετε. Δεν το έχετε κάνει, δεν το έχουμε κάνει ως τώρα όλοι μας σαν ομάδα, στο βαθμό που θα έπρεπε. Απόψε είναι η ευκαιρία να το κάνετε. Να δείξετε τι παίκτες είστε, πόσο καλοί παίκτες είστε και να πάρουμε μία μεγάλη νίκη".

Και πρόσθεσε: " Αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε ένας από εσάς είναι να παίξει ακόμη καλύτερα στη θέση του, να κερδίσει όλες τις μάχες που θα δώσει στο δικό του κομμάτι στο γήπεδο και να επικρατήσει απέναντι στον αντίπαλο που θα έχει μπροστά του. Αν το κάνουμε αυτό κι αν είμαστε ενωμένοι, θα νικήσουμε. Πιστεύω πολύ σε εμάς, είστε καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους σας και θα νικήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα νικήσουμε…", ήταν τα λόγια του Ουζουνίδη που με ένταση στη φωνή του κατέληξε στην ομιλία του, έχοντας σφιγμένες τις γροθιές:

" Δείτε τον κόσμο που είναι εκεί έξω για εσάς και ήρθε για να στηρίξει ξανά αυτή την ομάδα. Δείτε το πάθος στις κερκίδες και αντιληφθείτε σε πόσο μεγάλη ομάδα ανήκουμε. Είμαστε ο Παναθηναϊκός, είμαστε πολύ μεγάλη ομάδα και θα το αποδείξουμε. Πάμε!".

Ακολούθησε ένα πολύ δυνατό "ζντο" με την ιαχή "Πα-να-θη-ναΐ-κός" και οι παίκτες βγήκαν προς τη φυσούνα για να πάρουν τη θέση τους στο χορτάρι. Η πρώτη «μάχη», αυτή της ψυχολογίας, είχε ήδη κερδηθεί για το «τριφύλλι»…

News 24/7

24MEDIA NETWORK