Γιατί είπε το "ναι" ο Μπουρούσης, το πλάνο για τους επόμενους

Έτσι φτάσαμε στο "γάμο" Μπουρούση-Παναθηναϊκού. Όλες οι λεπτομέρειες εδώ.

Γιατί είπε το "ναι" ο Μπουρούσης, το πλάνο για τους επόμενους

Πολλοί ήταν οι λόγοι που είπε το "ναι" στον ΠΑΟ ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω γράφει ιστορία αφού πλέον έχει παίξει και στους τρεις μεγάλους.

Ο Μπουρούσης με την τρομερή σεζόν στην Ισπανία, ήθελε ένα καλό διετές συμβόλαιο προς το τέλος της καριέρας του. Αρχικά είχε δεχθεί προφορική πρόταση από τους "πράσινους" πριν το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου. Ο ιδιος προτιμούσε να μείνει στην Ισπανία ή στην Ευρώπη καθώς εκεί έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ του.

Ομως στην Ισπανία η Ρεάλ, από την οποία έφυγε, δεν μπορούσε να τον πάρει πίσω, η Μπάρτσα είχε τον Τόμιτς και δεν είχε καν προπονητή και άλλη ομάδα να του δώσει τα χρήματα που ήθελε δεν υπήρχε. Ο Περάσοβιτς τον ήθελε και στην Εφές, αλλά ο παίκτης που είναι οικονειάρχης πλέον, δεν ήθελε Τουρκία με τα τελευταία γεγονότα και τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συνεπώς έμεναν λίγες λύσεις την ώρα που ο Παναθηναϊκός του έκανε επίσημη πρόταση δύο φορές ανεβάζοντας, όπως είχαμε πει, το ποσό στα 2,8εκ με τα πριμ, για δύο χρονια.

Η περίπτωση της Κίνας με τα πολλά λεφτά δεν ενθουσίαζε λόγω απόστασης και ο Μπουρούσης αποφάσισε να περιμένει μόνο το ΝΒΑ. Την ίδια ώρα οι καλές του σχέσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που τον είχε ασπαστεί στο κέντρο του γηπέδου στο ΟΑΚΑ μετά τον αποκλεισμό των "πρασίνων" από την Λαμποράλ, τον πίεζαν να συμφωνήσει με τον ΠΑΟ.

Οι προτάσεις από το ΝΒΑ δεν του εξασφάλιζαν καλό χρόνο συμμετοχής και πολλά λεφτά και θα έπρεπε για 8-9 μήνες να είναι σε ένα αεροπλάνο συνέχεια. Έτσι αποφάσισε να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για να είναι και στο σπίτι του και ποντάροντας στην πολύ καλή του σχέση με την δίοικηση του Παναθηναϊκού και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που τον προσέγγισε με τον σωστότερο τρόπο.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΠΟ 'ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση των Μπουρούση, Τζέιμς και Σίνγκλετον έχει ήδη κάνει μια σοβαρή επένδυση και μάλιστα έχει διαθέσει σχεδόν όλο το ποσό που έμεινε από τα συμβόλαια που έληξαν ή κόπηκαν στο τέλος της σεζόν.

Με τα λεφτά (500χιλ) του Παπαγιάννη και μια αύξηση του μπάτζετ, ο ΠΑΟ έχει ακόμα 1-1,5εκ για να ολοκληρώσει το ρόστερ του. Περιμένει την υπέρβαση με τον Κλαβέρ που του λύνει το πρόβλημα στο "3", αλλα η υπόθεση με την εμπλοκή και της Μπαρτσελόνα δεν είναι εύκολη. Αν ο Κλαβέρ πει το "ναι" ο Παναθηναϊκός θα πάρει ακόμα ένα παίκτη στην περιφέρεια και τέλος.

Το θέμα του Θανάση Αντετοκούνμπο πάγωσε καθώς ο παίκτης θέλει ΝΒΑ και ο ΠΑΟ δεν περιμένει. Αν χαλάσει του Κλαβέρ λογικά δεν θα γίνει σοβαρή κίνηση στην φροντ λάιν καθώς αν έρθει ο Βουγιούκας δεν θα υπάρχει σοβαρός χρόνος για τον παίκτη και η ομάδα θα έχει 3 ακριβά 5αρια που δεν κατεβαίνουν σχεδόν καθόλου σε άλλες θέσεις.

Ο Οκάρο Οουάιτ που είναι προσιτός οικονομικά ενδιαφέρει, αλλά δείχνει να έχει προτεραιότητα τον Ολυμπιακό αν και στον Παναθηναϊκό τον θέλουν γιατί μπορεί έτσι να ανεβάζουν και τον Γκιστ στο σέντερ -αν χρειαστεί- και θα έχουν τρομερή ενέργεια με τους δύο αυτούς στο 4αρι.

Από εκεί και πέρα το πιο μεγάλο άγχος των "πρασίνων" είναι η θέση "3". Ο Γιάνκοβιτς είναι απίθανο να μείνει με τα χρήματα που θέλει και αφού δεν έρχεται ο Αντετοκούνμπο ο Χαραλαμπόπουλος θέλει στήριγμα.

Από το "2" δεν υπάρχει παίκτης που να ανεβαίνει. Ιδανικό για τον Πεδουλάκη θα ήταν να έρθει ο Βίκτορ Κλαβέρ και να πάρει τον Πάνγκος, που είχε ακουστεί, στην περιφέρεια για να την θωρακίσει, αν και είναι αλμυρός. Το πιο πιθανό είναι ο ΠΑΟ να πάει σε ξένο -όχι ακριβό- 3αρι για να μοιράζεται την θέση με τον Χαραλαμπόπουλο μιας και προς το παρόν δεν υπάρχουν πάικτες από την θέση 2 και 4 που να πηγαίνουν και στο 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι γράφουν στο twitter για Μπουρούση
"Σφήνα" της Μπαρτσελόνα για Κλαβέρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK