Γιατί κερδίζει έδαφος ο Γκριν

Όσο ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει γκαρντ-σκόρερ τόσο θα πλησιάζει στον Έρικ Γκριν του... Ολυμπιακού. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει την κατάσταση στους "πρασίνους" και καταλήγει πως ο Αμερικανός γκαρντ μοιάζει η πιο προσιτή λύση για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

BASKET LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ολοένα και αυξάνονται οι πιθανότητες να ντυθεί στα "πράσινα" ο Έρικ Γκριν κι αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Τσάβι Πασκουάλ θέλουν να φέρουν σκόρερ ολκής στον Παναθηναϊκό, αλλά τέτοιος παίκτης δεν υπάρχει, αφού ΝΒΑ και Κίνα προσελκύουν πλέον τους κορυφαίους. Επίσης ο Σόνι Γουίμς δεν είναι στους στόχους αφενός λόγω θέσης (2-3) αφετέρου λόγω χαρακτήρα και τιμής, ο Μάλκολμ Ντιλέινι δεν θέλει να γυρίσει στην Ευρώπη, ο Σέιν Λάρκιν είναι πολύ κοντός, ενώ ο βετεράνος Κέβιν Λάνγκφορντ παίρνει 1,8 εκατ. στην Ούνιξ, με την οποία έχει συμβόλαιο.

Ποιες επιλογές μένουν συνεπώς για τον Καταλανού προπονητή που ψάχνει δυάρι που να μπορεί να βοηθήσει λίγο -αν χρειαστεί- και στον άσο;

Σε πρώτη φάση οι "πράσινοι" ρίχνουν δίχτυα στο Λας Βέγκας (πήγε ο Βόβορας), χωρίς όμως να είναι εύκολο να βρεθούν παίκτες-λαβράκια.

Μοιραία οι έτοιμες λύσεις στερεύουν, μετρημένες είναι. Ο Γκάουντλακ εξετάζεται, αλλά έχει πολλά αρνητικά. Είναι καλός σκόρερ αλλά ιδιόρρυθμος, έχουν ακουστεί αρκετά για τον χαρακτήρα του και την εξωγηπεδική ζωή του και είχε και τραυματισμούς τελευταία. Πάντως είναι πάντα στο τραπέζι, όπως φυσικά ο Έρικ Γκριν που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

ΤΑ ΣΥΝ ΤΟΥ ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Αν και δεν μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στον "άσο", δεν είναι κακός για ένα δεκάλεπτο ανάγκης, όπως φάνηκε στον Ολυμπιακό. Πάνω απ' όλα είναι δεινός σκόρερ και ταιριάζει εξαιρετικά με τον Καλάθη.

Στον Παναθηναϊκό θα μπορεί να βρίσκει τα σουτ που θέλει και να έχει και την μπάλα στα χέρια, όπως του αρέσει, και να ελευθερώνει τα μις ματς με τον Καλάθη που θα έχει χώρο για ντράιβ. Σχέδιο που έχει ήδη βάλει στο μυαλό του ο Πασκουάλ.

Ο Γκριν είναι επίσης προσιτός οικονομικά (στο 1εκ δολάρια), θα έχει το κίνητρο επειδή τον αφήνει να φύγει ο Ολυμπιακός, γνωρίζει ποια τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ και δεν έχει ακουστεί κάτι κακό γι' αυτόν.

Μόλις μείνει και τυπικά ελεύθερος από τον Ολυμπιακό στις 15/7, είναι πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να κινηθεί άμεσα για να τον κλείσει, μιας και ο καιρός περνά και δεν φαίνεται κάτι άλλο στον ορίζοντα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK