Η… UEFA "μαλάκωσε" τους πιστωτές!

Όλα όσα συζητήθηκαν στο πρώτο ραντεβού του ΠΑΟ με τους εκτός Ελλάδος πιστωτές σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης. Η "πράσινη" πρόταση για εξόφληση των οφειλομένων, ο θετικός αντίκτυπος της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας και τα επόμενα βήματα. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
konstantinou EUROKINISSI

Καλύτερα κι από το… αναμενόμενο πήγε το ραντεβού των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τους πιστωτές/πρώην συνεργάτες της ΠΑΕ εκτός Ελλάδος ( παίκτες, ατζέντηδες, προπονητές, ομάδες, εταιρίες), που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζυρίχης.

Τα στελέχη της "πράσινης" ΠΑΕ ( ο γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος, ο νομικός Άλκης Παπαντωνίου και ο υπηρεσιακός πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου) παρουσίασαν ένα πλάνο αποπληρωμής των οφειλών της και των ληξιπρόθεσμων του συλλόγου προς όλους τους πιστωτές, το οποίο –όπως έχουμε αναλύσει και τις προηγούμενες ημέρες- κινείται σε δύο άξονες:

1."Πάγωμα" των πληρωμών μέχρι τον προσεχή Απρίλιο.

2. Έναρξη αποπληρωμής, μέσω διακανονισμών που θα αρχίσουν να τρέχουν μετά το πρώτο τετράμηνο του νέου έτους και θα έχουν ορίζοντα εξόφλησης μέσα στην επόμενη τριετία (36 δόσεις, έως τον Απρίλιο του 2021).

Η προσέλευση από πλευράς πιστωτών ήταν αρκετά μεγάλη και γενικά υπήρξε θετική διάθεση για να βοηθήσουν και να ανταποκριθούν επί της "πράσινης" πρότασης.

Πολύ μεγάλο ρόλο στη διάθεση των πιστωτών, έπαιξε και η απόφαση που πήρε η UEFA την Τρίτη (12/12) να δώσει μία σημαντική χρονική περίοδο στον Παναθηναϊκό να διακανονίσει και να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του έως την 1η Μαρτίου 2018. Κι αυτό επηρέασε θετικά την κουβέντα και τη διάθεση των πιστωτών, οι οποίοι μάλιστα σχολίαζαν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας για τον Παναθηναϊκό, η οποία ουσιαστικά δημιούργησε για πρώτη φορά ένα δεδικασμένο πάνω σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Κι αυτό, διότι οι νόρμες και οι ντιρεκτίβες του Financial Control Body της UEFA ήταν πάντα πολύ αυστηρές πάνω σε αυτές τις περιπτώσεις και ουδέποτε στο παρελθόν (μέχρι προχθές) είχαν δώσει αντίστοιχο "περιθώριο" σε σύλλογο να μπορέσει να τακτοποιήσει τις οφειλές του (σε τέτοιο προχωρημένο στάδιο) και μέσω διακανονισμών.

Όλο αυτό, υπήρξε και βασικό επιχείρημα και "πάτημα" στην κουβέντα από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αφού ανέλυσαν το πλάνο τους προς τους πιστωτές, ζήτησαν να δείξουν κατανόηση και υπομονή, προκειμένου να μπορέσει έχει ο σύλλογος την ευκαιρία να τους εξοφλήσει, επισημαίνοντας πως "… από τη στιγμή που και η UEFA έδειξε διάθεση να μας δώσει ένα χρονικό περιθώριο για να μαζέψουμε όλη αυτή την κατάσταση, σας παρακαλούμε να μας δώσετε κι εσείς λίγο χρόνο".

Πάρα πολλοί πιστωτές έκαναν στη συνέχεια ερωτήματα για την κατάσταση γύρω απ’ την ομάδα, το αν θα μπορέσει να ξεπεράσει τους κινδύνους αφαίρεσης βαθμών, το πλάνο που υπάρχει για την οικονομική εξυγίανσή της μέσω πωλήσεων κ.ο.κ. Και σίγουρα αυτή η πολύ πιο άμεση κουβέντα, βοήθησε όλες τις πλευρές να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά, να ακούσουν και να ενημερωθούν όλοι για τα ίδια πράγματα και στη συνέχεια να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τόνισαν ακόμη προς τους συνομιλητές τους, πως θα ακολουθήσει μία αντίστοιχη συζήτηση-ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα, με τους εν Ελλάδι πιστωτές και πως όλοι όσοι θέλουν μπορούν να δώσουν το "παρών" και εκεί. Οσοι τώρα απουσίασαν, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα αναλυτικά μέσω e-mails, τα οποία θα σταλούν εντός των επόμενων 48 ωρών.

Επόμενο βήμα, αφού γίνει (και) η εν Ελλάδι ενημέρωση των υπόλοιπων πιστωτών; Οι απευθείας συζητήσεις/διαπραγματεύσεις με όλους τους πιστωτές κατά… μόνας για διακανονισμούς. Με ορισμένους άλλωστε, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες…

News 24/7

24MEDIA NETWORK