Κανένα "δώρο" από ΕΠΟ και Superleague

Το ξεκαθάρισμα από τον Παναθηναϊκό για το τι ισχύει γύρω από το άρθρο 52 του κανονισμού αδειοδοτήσεων, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ίσχυαν και η εναρμόνιση του καταστατικού.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θέση πάνω σε δημοσιεύματα της Πέμπτης (16/11) που ανέφεραν πως η ΕΠΟ και η Superleague «έσωσαν» και «καθάρισαν» για τον Παναθηναϊκό με την επικείμενη τροποποίηση του άρθρου 52 του κανονισμού αδειοδοτήσεων (που αναφέρεται στη λεγόμενη «καθαρή θέση» μία ΠΑΕ), πήραν οι «πράσινοι».

Απ’ το «τριφύλλι» ξεκαθάριζαν το πρωί της Πέμπτης, πως δεν υπάρχει κάποιο «δώρο» των αρμοδίων αρχών του ελληνικού ποδοσφαίρου προς τον Παναθηναϊκό ως προς την «καθαρή θέση» κι ότι έχει να κάνει με τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία μίας ΠΑΕ και υπήρξε άκρως εσφαλμένη εντύπωση επ’ αυτού.

Συμπλήρωναν δε απ’ τον Παναθηναϊκό πως το θέμα της τροποποίησης του επίμαχου άρθρου είχε τεθεί από τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων προς τους αντιπροσώπους της αρμόδιας επιτροπής της UEFA σε προ μηνών συνάντηση. Κι όλο αυτό έχει καταγραφεί και στα πρακτικά. Ο δε λόγος που είχε τεθεί αυτό το ζήτημα επί τάπητος πάρα πολλές φορές, αφορά το γεγονός πως υπάρχουν… δύο μέτρα και δύο σταθμά έως σήμερα στα κριτήρια που ακολουθεί η κάθε χώρα και σχετίζονται με την «καθαρή θέση».

Επί παραδείγματι, μια ομάδα από τη Βουλγαρία μπορούσε να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακόμα και εάν η «καθαρή θέση» της ήταν μείον 50 εκατ. ευρώ, ενώ μια ελληνική ομάδα όφειλε να έχει απόλυτη «μη αρνητική» θέση.

Η UEFA μάλιστα είχε κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματος που είχε τεθεί απ’ τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων, προκειμένου να επέλθει ισορροπία στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Αυτό που τονιζόταν απ’ τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», είναι πως « …το όλο θέμα αφορά όλες τις ελληνικές ομάδες και αποτελεί διόρθωση μιας αδικίας συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά τους πάντες, διότι είναι θέμα εναρμόνισης του καταστατικού…».

News 24/7

24MEDIA NETWORK