Μαθητές στα Χανιά έκαναν ρομπότ τον Διαμαντίδη

Ευρηματικές δημιουργίες παρουσίασαν μαθητές των Χανίων στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Τεχνολογίας Χανίων, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).

Μαθητές στα Χανιά έκαναν ρομπότ τον Διαμαντίδη
Διαμαντίδης-Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ενδιαφέρον του κοινού στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Τεχνολογίας Χανίων συγκέντρωσαν, μεταξύ άλλων, και τα πρωτότυπα ρομπότ που κατασκεύασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατανιά.

Ειδικότερα, όπως εξήγησαν τα παιδιά, αξιοποιώντας την εκπαιδευτική σειρά Lego ΝXT προσάρμοσαν πάνω στις κατασκευές αισθητήρες δημιουργώντας μια σειρά από 4 ρομπότ.

Ίσως όμως το πιο εντυπωσιακό, ήταν το "ρομπότ – μπασκετμπολίστας" που οι μαθητές του έδωσαν το όνομα του δημοφιλούς καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Διαμαντίδη. Κι αν ο άνθρωπος Διαμαντίδης στο τέλος της χρονιάς πρόκειται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, ο ρομποτικός "σωσίας" του είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει την καριέρα του, σκοράροντας μάλιστα με υψηλά ποσοστά ευστοχίας καθώς οι εμπνευστές του τον προίκισαν με την ικανότητα πριν σουτάρει να υπολογίζει την απόσταση της μπάλας από το καλάθι!

Μαθητές στα Χανιά έκαναν ρομπότ τον Διαμαντίδη

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μαθητές Φ. Καρακατσάνη, Β. Νταγκουνάκης, Κ. Ψαρουδάκη, Μιλέν Γκεοργίε, Μ. Κούρτι, Ι. Λιγοψυχάκης και Δ. Παπαδογιωργάκης, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου Βασίλη Παπαστάμο, εργάστηκαν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Πηγή: haniotika-nea.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK