Μόνο ο συμβιβασμός πλέον σώζει τον Παναθηναϊκό!

Ο ΕΥΑΓ. ΜΙΧΟΣ αναλύει ένα προς ένα τα βήματα από πλευράς Σουηδού μέχρι να... κατοχυρώσει στη FIFA την δυνατότητα να υπογράψει στην Αλ Αίν, εφόσον δεν εξοφλήθηκε 220.000 € εντός του απαιτούμενου 10ημερου.Ο ορατός κίνδυνος ακύρωσης της ρήτρας και ο αναγκαστικός συμβιβασμός για το “τριφύλλι”

Μόνο ο συμβιβασμός πλέον σώζει τον Παναθηναϊκό!
Berg_2019 460 INTIME SPORTS

Η κίνηση της πλευράς Μπεργκ, μέσω δικηγορικού Γραφείου που έχει έδρα την Μαδρίτη, να στείλει με ημερομηνία 1η Ιουνίου προειδοποιητική επιστολή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ζητώντας εντός 10ημέρου την καταβολή των 220.000 ευρώ (καθαρά από φόρους) που του οφείλονταν - από την δόση των 275.000 που έπρεπε να του καταβληθεί στις 28/2/2017 - ασφαλώς κι έγινε ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ προκειμένου να κατοχυρώσει (απέναντι στη FIFA) τον διεθνή Σουηδό φορ για να υπογράψει από σήμερα σε άλλη ομάδα (στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Αλ Αΐν)!

Με την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ βέβαια πως παρήλθε το 10ημερο χωρίς να πληρωθεί ή πληρώθηκε το εν λόγω ποσό... εκπρόθεσμα (παρεμπιπτόντως υπήρξε μεταγενέστερη, αποψινή, "πράσινη" διαρροή, πως έχει πληρωθεί η δόση και είναι άκυρη η επιστολή του)!

Συγκεκριμένα, η επιλογή της 1ης Ιουνίου δεν ήταν τυχαία από πλευράς Μπεργκ, αφού στις 30 Μαΐου θα έπρεπε να είχε πληρωθεί η δεύτερη δόση 275.000 ευρώ, η οποία καθίσταται επίσης ληξιπρόθεσμη και πληρωτέα.

Ουσιαστικά και με την πρώτη δόση που δεν πληρώθηκε στο σύνολό της (μόνο οι 55.000) μετά την παρέλευση μήνα, ο Σουηδός θεμελίωνε δικαίωμα προσφυγής στην FIFA αλλά στην προκειμένη περίπτωση από την στιγμή που "δίπλωσε" και η δεύτερη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθεί από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως μετέφερε στο Contra.gr με κατηγορηματική βεβαιότητα ειδικός επί τέτοιων θεμάτων.

Γιατί από την στιγμή δε, που ο Ισπανός δικηγόρος του Μπέργκ έστειλε στην ΠΑΕ, με ημερομηνία παραλαβής την 1η Ιουνίου το συγκεκριμένο χαρτί, η πλευρά του άσου ήταν κατοχυρωμένη – επαναλαμβάνω βέβαια εφόσον μέχρι τις 10 Ιουνίου δεν του εξοφλούσαν τις 220.000 ευρώ - και να ταξιδέψει στα Η.Α.Ε και να συζητήσει με την ενδιαφερόμενη ομάδα αλλά και να υπογράψει στην Αλ Αΐν.

Στο δια ταύτα: η πλευρά Μπέργκ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της FIFA, με την εν λόγω προειδοποιητική επιστολή – αίτημα πληρωμής – προς τον Παναθηναϊκό, εξασφαλίστηκε για τις κινήσεις που ακολούθησαν. Προειδοποίησε κι έδωσε την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να επανορθώσει, αλλά ΑΝ οι "πράσινοι" δεν το έκαναν μέσα στο περιθώριο των 10 ημερών, η FIFA δεν μπορεί να θεωρήσει καταχρηστική την προσφυγή του - άρα αυτομάτως μένει ελεύθερος- και κατά συνέπεια ο Μπέργκ μπορεί να ΕΧΕΙ συμφωνήσει και να ΕΧΕΙ ΗΔΗ υπογράψει στην Αλ Αΐν.

Σε βαθμό μάλιστα που ακόμη και εκ των υστέρων να τον εξόφλησε ο Παναθηναϊκός (δηλαδή στις 11 Ιουνίου, για παράδειγμα), δεν μπορεί ΠΛΕΟΝ να αποτρέψει την...ελευθερία του μέσω της FIFA!

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα της FIFA, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε δυσχερή θέση ΠΙΑ αν πάνε...δικαστικά και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την... ΓΑΛΑΝΤΟΜΙΑ του Μπεργκ και της Αλ Αΐν . Για το αν θα πάρει χρήματα και πόσα θα είναι αυτά! Κι αυτό γιατί από την στιγμή που ο παίκτης ήταν απλήρωτος και μπορεί να μείνει ελεύθερος από την FIFA, δεν ισχύει καμία ρήτρα!! Οπότε ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ αποτελεί μονόδρομο πλέον για τον ΠΑΟ.

Πόσο μάλλον όταν στην προκειμένη περίπτωση οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την πλευρά ΜπEργκ κάνουν λόγο και για οφειλές προς το πρόσωπό του από πριμ (που προβλέπονται στο συμβόλαιο ή στον εσωτερικό κανονισμό, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα), κάτι που επίσης αποτελεί λόγο για κατάθεση προσφυγής. Άσχετα αν δεν αναφέρθηκαν πριμ στην προειδοποιητική επιστολή που στάλθηκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός (για παράδειγμα ακόμη και για δύο μισθούς των 500 ευρώ που δεν έχουν καταβληθεί μπορεί να κερδίσει ένας παίκτης την ελευθερία του).

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο πως η πλευρά Μπεργκ κατέφυγε κατευθείαν στην FIFA, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την ΕΠΟ (ως ξένος μπορούσε), έτσι ώστε όλα να γίνουν γρήγορα και να μην υπάρχουν... μπλοκαρίσματα τύπου Ελλάδας!

ΥΓ. Είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί πότε το συμβόλαιο του Μπεργκ, ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι του 2013 στον ΠΑΟ, ολοκληρώθηκε. Για την ακρίβεια αν η συμφωνία του Οκτωβρίου του 2016 αφορούσε νέο συμβόλαιο ( το οποίο πρέπει να έχει κατατεθεί) ή τροποποίηση και επέκταση με αναπροσαρμογή αποδοχών του παλιού συμβολαίου. Γιατί στην δεύτερη περίπτωση ο 31χρονος Μπεργκ είναι εκτός προστατευόμενης περιόδου (άρθρο – διάταξη της FIFA που αφορούν παίκτες άνω των 28 χρονών, που θέλουν να σπάσουν το συμβόλαιό τους)...

News 24/7

24MEDIA NETWORK