Νέος εχθρόςο... Μπαλτάκος

Ο Ολυμπιακός επιλέγει να κρατήσει ανοικτό το μέτωπο με τον Παναθηναϊκό. Επίσημα, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πήραν θέση στηνπαρουσίαση της ομάδας και κατέστησαν σαφές πως δεν έχει θαφτεί το τσεκούρι του πολέμου.Όχι, όσο παραμένουν ανοικτά συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία οι ερυθρόλευκοι καθιστούν ως προτεραιότητες.

Νέος εχθρόςο... Μπαλτάκος
INTIME SPORTS

Η κίνηση του Παναθηναϊκού να ζητήσει συγνώμη δημόσια και να δείξει διάθεση εισόδου σε μία καινούργια φάση η συνύπαρξη των αιωνίων εντός των συνόρων, αποτέλεσε μία αρχή η οποία αναγνωρίστηκε μέχρι και την επίσημη παρουσίαση των ερυθρολεύκων. Από την πρώτη και πολύ θετική αντίδραση την ημέρα της κλήρωσης, στην σαφέστατα πολύ επιφυλακτική διαρροή τις επόμενες ώρες ως και την δήλωση ενώπιον του Τύπου.

Δεν χρειάζεται να πλατιάσουμε διότι τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Οι Αγγελόπουλοι πιστεύουν πως πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας για τα φλέγοντα θέματα του μπάσκετ εντός κι εκτός συνόρων, γνωρίζουν πως περισσότερα θα κερδίσουν οι αιώνιοι με την συζήτηση παρά με την κόντρα, αλλά θεωρούν κίνηση επιθετική από τους πρασίνους την πρόσληψη Μπαλτάκου.

Επιστροφή στον πόλεμο των 90ς

Λένε πως αν θέλεις να μάθεις τα νέα μίας μεγάλης ομάδας, ρώτα την μεγάλη της αντίπαλο, και από τις αρχές των 90ς, όταν η κόντρα Άρη-ΠΑΟΚ, έγινε κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, οι παράγοντες των συλλόγων δούλευαν στην αντικατασκοπεία.

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι επιτυχημένος παράγοντας που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια απουσίας σε ένα περιβάλλον καινούργιο. Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν άριστα, και το τόνιζαν από την πρώτη ημέρα, πως αυτός θα κινεί τα νήματα στον σύλλογο παράλληλα βεβαίως με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Όπερ κι εγένετο, με αποτέλεσμα να ...αλλάξει όλη η ομάδα. Το αγωνιστικό σκέλος όμως δεν μπορεί να αφορά κανέναν αντίπαλο, αλλά είναι σαφές πως ο έμπειρος δικηγόρος δεν ασχολείται κατά βάση με το αγωνιστικό σκέλος και ο Ολυμπιακός γι αυτό δεν θάβει το τσεκούρι του πολέμου.

Οι Αγγελόπουλοι πιστεύουν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επιλέγει έναν άλλο τρόπο για να ενισχύσει τον σύλλογό του παρασκηνιακά και με έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για όσους ασχολούνται με τα κοινά του μπάσκετ. Άλλωστε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για αμιγώς μπασκετικά θέματα, θεωρήθηκε επιτυχημένος στους κυπελλούχους για την παραγοντική του δουλειά η οποία έφερε αποτελέσματα στα τέλη των 90ς.

Όταν δεν ήταν εχθρός ο Βασιλακόπουλος

Για τους νεώτερους, ο Παναθηναϊκός την δεκαετία του 90 διατηρούσε πολύ κακές σχέσεις με το περιβάλλον Βασιλακόπουλου, οι οποίες εκφράζονταν σε κάθε ευκαιρία καθώς θεωρείτο πως ο Ιωαννίδης και ο Ολυμπιακός ήλεγχαν την διαιτησία και οι σχέσεις με την ΕΟΚ, δεν ήταν κακές. Αλλάζουν οι καιροί.

Θα μπορούσαν οι πρωταθλητές να δείξουν μεγαλύτερη συγκατάβαση; Σίγουρα και όπως αποδείχθηκε το βράδυ της κλήρωσης, ήταν έτοιμοι να πράξουν αναλόγως όσο ...έβλεπαν τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να μιλά. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όμως, επικράτησε η λογική πως ο «αντίπαλος» απλά άλλαξε πρόσωπο και πλέον διαθέτει ένα επιπλέον παραγοντικό όπλο ώστε να συνεχιστεί ο πόλεμος.

Πρόκειται για τον ορισμό του φαύλου κύκλου, από τον οποίο δεν θα βγει ποτέ το ελληνικό μπάσκετ όσο υπάρχει το δίπολο. Οι ιδιοκτήτες των δύο ομάδων, έχουν αποδείξει πως προτιμούν να χάσουν χρήματα, από τα να βρουν μία λύση που σημαίνει υποχωρήσεις και σύμπνοια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι οξύμωρο να θέτουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ζήτημα ελέγχου της διαιτησίας από τον ΕΣΑΚΕ(το πλέον δίκαιο αίτημα ειρήσθω εν παρόδω) αλλά την ίδια στιγμή πρώτοι να έχουν «σπάσει» την κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά.

Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να πάρει το επαγγελματικό μπάσκετ στα χέρια του, και να τελειώσει ό,τι ξεκίνησαν Κόκκαλης και Γιαννακόπουλος το 1992 αλλά έμεινε στην μέση. Τότε βέβαια ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, η ΑΕΚ(μόλις σταθεροποιήθηκε διοικητικά επί Λεφάκη), ο Ηρακλής δεν επέτρεπαν στους αιωνίους τίποτε περισσότερο από μία κοκορομαχία για τα αγωνιστικά. Το πρωτάθλημα ήταν πάνω από όλους γι αυτό και τα έσοδα που εισέρρεαν στα ταμεία υπήρξαν τεράστια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Αποδεικνύεται έστω και αργά πως ο τύπος του παλιού παράγοντα τελείωσε πολύ απλά διότι πλέον τίποτε δεν μένει κρυφό. Όποιος έχει καλές ιδέες για το μπάσκετ, θα δει την ομάδα του να πετυχαίνει. Όποιος πηγαίνει ακόμα στην λογική κατασκοπία-αντικατασκοπία, είναι καταδικασμένος να αποτύχει και με πάταγο.

Τ.Μ.

Διαβάστε ακόμη:

Αγγελόπουλοι κατά Γιαννακόπουλου: "Δεν ήταν μια ειλικρινής συγγνώμη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK