Ο Μάικ Τζέιμς και το… πεπρωμένο του

Στη Νέα Ορλεάνη ο Μάικ Τζέιμς δεν έχει βρει-μέχρι στιγμής- το χρόνο που θα περίμενε. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχει περιθώριο να πάρει παίκτη για την Ευρωλίγκα μέχρι τις 28 Φλεβάρη. Για το συναίσθημα του παίκτη δεν μιλάμε καν...Αρα, γιατί όχι και επιστροφή;

BASKET LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
mike james EUROKINISSI

Πέρυσι οι δρόμοι τους χώρισαν με κάπως περίεργο τρόπο. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ένας από τους «αντάρτες» του περιβόητου πούλμαν. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ένας από αυτούς που ήθελαν να φύγουν πριν την φιέστα τίτλου για να πάει να ξεφαντώσει στη Μύκονο και έμεινε με παρότρυνση των συμπαικτών του και εμφανίσθηκε στην παρουσίαση με look διακοπών και μαύρο γυαλί. Ο Μάικ Τζέιμς όμως δεν παύει να έχει συνδέσει το όνομά του με τον Παναθηναϊκό με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Ακόμη και με τους φιλάθλους της ομάδας η σχέση του ήταν σχέση αγάπης-οργής. Τη μία ξεκατινιάζονταν στα social media, την άλλη ήταν μέσα στα μέλια. Τη μία μέρα του τα έχωναν για τα ξενύχτια και την «ανταρσία» του πούλμαν και την άλλη έπαιζαν το παιχνίδι των ερωτήσεων στο twitter. Αυτή η ιδιαίτερη αμφίδρομη σχέση ανέπτυξε μία ιδιαίτερη χημεία στον κόσμου που κάποιες φορές δεν άντεχε τον ατομισμό και τον… αυθορμητισμό του στο παρκέ αλλά όταν έβαζε τα καθοριστικά τρίποντα όλοι ήθελαν να μπουν μέσα και να τον σηκώσουν στους ώμους.

Τι θέλουμε να πούμε με τα παραπάνω; Ότι το πεπρωμένο του Τζέιμς και το πεπρωμένο του Παναθηναϊκού είναι συνδεδεμένο του ενός με του άλλου. Και όσο και αν αμφότεροι ζουν χώρια εδώ και 10 μήνες, δεν αποκλείεται οι δρόμοι τους να συναντηθούν ξανά.

Ο Μάικ Τζέιμς το πάλεψε και συνεχίζει να το παλεύει από το καλοκαίρι στο ΝΒΑ. Έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα και φόρεσε τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, των Φοίνιξ Σανς. Το όνειρο όμως κράτησε για κάτι λιγότερο από τρεις μήνες. Μέχρι που αποδεσμεύθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2017.

Δεν το έβαλε κάτω και κυνήγησε ένα νέο συμβόλαιο. Και το βρήκε στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς. Πλην όμως από τότε (13 Γενάρη) μέχρι σήμερα μετράει όλες κι όλες τρεις συμμετοχές για συνολικά 15 λεπτά και that’s all.

Σίγουρα δεν είναι αυτό που περίμενε, αυτό που θα ήθελε για την καριέρα του. Συνάμα οι Πέλικανς απέκτησαν με μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο τον ΝτεΑντρε Λίγκινς, έναν άλλο γκαρντ και λογικά μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν στην αποδέσμευση του Τζέιμς. Για τον οποίο το όνειρο του ΝΒΑ σταματάει κάπου εδώ και μοναδική διέξοδος είναι η επιστροφή στην Ευρώπη αφού το πρωτάθλημα της Κίνας πλησιάζει στο τέλος του μιας και ξεκινάνε μέχρι το τέλος Φλεβάρη τα πλέι-οφ. Οπότε;

Οπότε έχει χρόνο μέχρι τις 28 Φλεβάρη όταν και τελειώνει το deadline για προσθήκες στις ομάδες της Ευρωλίγκα να βρει ομάδα με τον Παναθηναϊκό να είναι λογικά μέσα στις προτεραιότητές του. Το αν είναι και των πράσινων θα… φανεί στην πορεία του χρόνου, αλλά ο ίδιος ξέρει ότι για να επαναφέρει τη δημοτικότητά του και να ανεβάσει ξανά τις πεσμένες μετοχές του ο δρόμος περνάει –ίσως- από το ΟΑΚΑ…

News 24/7

24MEDIA NETWORK