Ο Παναθηναϊκός έχασε θέσεις, αντί να κερδίσει...

Δεν έφτανε στον Παναθηναϊκό η χαμηλή συγκομιδή βαθμών στην Ευρώπη, ήρθαν έτσι τ' αποτελέσματα στο Champions League που οι πιθανότητες εισόδου στους ισχυρούς του Europa League μειώθηκαν στο ελάχιστο. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι "πράσινοι" πληρώνουν τις πολύ κακές πορείες των προηγούμενων ετών.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πρόκριση εξασφαλισμένη ο Παναθηναϊκός δεν έχει, παρόλα αυτά το 1-0 επί της Καμπάλα τού επιτρέπει να ρίχνει κάποιες κλεφτές ματιές στο "χάρτη" του Europa League, ελπίζοντας πως θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής για τα πλέι οφ.

Οι "πράσινοι", με την ούτως ή άλλως χαμηλή βαθμολογία, ήλπιζαν πως μπορούν, με κάποιες εκπλήξεις, να κερδίσουν έδαφος στην κατάταξη της UEFA και ροκανίζοντας την απόσταση να εισέλθουν στο γκρουπ των ισχυρών έτσι ώστε ο επόμενος αντίπαλός του, αν περάσουν το αζέρικο εμπόδιο, να είναι στην ίδια βαθμίδα δυσκολίας.

Παρόλα αυτά τ' αποτελέσματα στα προκριματικά του Champions League αντί ν' ανοίξουν το δρόμο για την πρώτη 22άδα, τον έφραξαν και μάλιστα τόσο που μοιάζει σχεδόν αδύνατο ν' ανατραπεί η κατάσταση. Διότι από τους τέσσερις αποκλεισμούς που περίμενε ο Παναθηναϊκός, πλέον χρειάζεται επτά, μια και στο Europa League "υποβιβάστηκαν" η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η Μπριζ και η Λουντογκόρετς.

Σαν να μην έφτανε αυτό και στο Europa League η Αούστρια πέρασε την κυπριακή ΑΕΛ!

Όλες αυτές οι ομάδες έχουν καλύτερη συγκομιδή, με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να υποχωρήσουν στην 29η θέση μεταξύ των 44 των πλέι οφ, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως όλα τα φαβορί θα συνεχίσουν στον επόμενο γύρο.

Τι ψάχνει πλέον η ελληνική ομάδα, εκτός από δική της πρόκρισης; Τον αποκλεισμό ομάδων όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ (από τον Πανιώνιο), η Μπράγκα (από την ΑΪΚ), η Φενέρμπαχτσε (από τη Στουρμ), η Κράσνονταρ (από τη Λίνγκμπι), η Αϊντχόφεν (από την Όσιγεκ), η Άστρα (από την Ολεξαντρίγια), η Μίντιλαντ (από την Άρκα), η Σπάρτα (από τον Ερ.Αστέρα), η Γάνδης (από την Άλταχ), η Μπορντό (από τη Βιντεότον), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (από την Όντ), η Φράιμπουργκ (από την Ντομζάλε) ή η Έβερτον (από τη Ρουζόμπεροκ). Πιθανότητες υπάρχουν, όχι όμως όσες προηγουμένως.

Για την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο (αν προκριθεί) δεν το συζητάμε... Αντίθετα ο ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρός, εφόσον αποφύγει το κάζο.

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK