Οι Ιταλοί το έχουν τούμπανο για Στραματσιόνι...

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την αναζήτηση προπονητή, μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα φαίνονται πιο δεδομένα.

Οι Ιταλοί το έχουν τούμπανο για Στραματσιόνι...
Στραματσιόνι Ολυμπιακός LAPRESSE

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως... βρήκε το λιμάνι του στην περίπτωση του Αντρέα Στραματσιόνι, ο οποίος σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα είναι έτοιμος να πει το "ναι" και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ολα ξεκίνησαν με το ρεπορτάζ του γνωστού Ιταλού (και έγκυρου σε τέτοια θέματα) δημοσιογράφου, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, ο οποίος μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον συμπατριώτη του προπονητή. Δεν πέρασε λίγη ώρα και η είδηση κυκλοφόρησε και σε άλλα ιταλικά Μέσα, με τη gazzetta ουσιαστικά να κάνει αναπαραγωγή του ρεπορτάζ, τονίζοντας κι αυτό την επικείμενη συμφωνία.

Σύμφωνα, πάντα, με τα ρεπορτάζ τα πράγματα αναφορικά με τον Στραματσιόνι θεωρούνται... τυπικά. Αυτό που φέρεται να χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ο "γάμος" είναι να βάλει λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Γιάννης Αλαφούζος για ένα "έξτρα μπάτζετ". Άγνωστο αν αυτό αφορά τους συνεργάτες του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάνατζερ του Ιταλού τεχνικού βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα κι αυτή η ένδειξη είναι, αν μη τι άλλο, θετική. Ουσιαστικά με την άφιξη του ατζέντη του Στραματσιόνι μπαίνει στην τελική ευθεία το θέμα και θα γίνουν οι οριστικές συζητήσεις για να δούμε -πιθανότατα εντός των επόμενων ορών- αν τελικά ο 39χρονος τεχνικός θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Αναστασίου.

Οσον αφορά, τέλος, στον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, κάτι λογικό, αφού αν δεν προχωρήσει (και κλείσει) το θέμα στην ΠΑΕ θέλουν να κρατούν μικρό καλάθι. Τόσο στην ενημέρωση προς τους ρεπόρτερ όσο και στην αισιοδοξία για θετική έκβαση του "φλερτ".

Το Who is Who του Στραματσιόνι

Η καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής τελείωσε πολύ νωρίς και άδοξα μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο κι έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Από τα 25 του ξεκίνησε καριέρα προπονητική σε ομάδες νέων, ενώ στα 35 ανέλαβε τα ηνία της δεύτερης ομάδας της Ίντερ, της "Πριμαβέρα".

Το 2012 η Ίντερ απέλυσε τον Ρανιέρι κι έτσι προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα ο Αντρέα Στραματσιόνι με τους ανθρώπους της ομάδας να τους δείχνουν εμπιστοσύνη εξαιτίας της πολύ καλής δουλειάς που είχε κάνει στην Πριμαβέρα. Συνολικά έκατσε 14 μήνες στον πάγκο της ομάδας, ενώ τη σεζόν 2012-13 τερμάτισε με τους "νερατζούρι" στην 9η θέση της Serie A. Αφού έμεινε για ένα χρόνο μακριά από τους πάγκους, τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε την Ουντινέζε όπου παρέμεινε για μία σεζόν, τερματίζοντας στην 16 θέση με 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 17 ήττες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK