Όταν ο Νιόπλιας έλεγε "όχι" για Ντα Κόστα και θεωρούσε καλύτερο τον Σαριέγκι

Η λέξη "Χάμερ" στους φίλους του Παναθηναϊκού φέρνει τον περίφημο αμυντικό που έψαχνε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2010. Το μεγάλο όνομα, από το πάνω ράφι, για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή του (τότε) πρωταθλητή Ελλάδας.

Όταν ο Νιόπλιας έλεγε "όχι" για Ντα Κόστα και θεωρούσε καλύτερο τον Σαριέγκι
Ντα Κόστα-Ολυμπιακός-μεταγραφές

Ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί εντόνως στο ρεπορτάζ εκείνων των ημερών ήταν αυτό του Μάνουελ Ντα Κόστα. Του Πορτογάλου αμυντικού που ετοιμάζεται να πάρει ο Ολυμπιακός.

Ο (τότε) προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, δεν είχε δώσει την έγκριση του για τον συγκεκριμένο αμυντικό και μάλιστα μετά από ένα φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη Γουέστ Χαμ, είχε εξηγήσει τους λόγους μιλώντας στους δημοσιογράφους.

"Παιδιά, δεν είναι μόνο ο Ντα Κόστα στη λίστα, είναι 500 ονόματα. Σε ποια λίστα ήταν; Στην λίστα την δική μου δεν είπαμε ποτέ ότι έχουμε πρώτο στόχο τον Ντα Κόστα. Στην λίστα μας ήταν πολύ ψηλά ο πήχης. Δεν ήταν στο επίπεδο του Ντα Κόστα", είχε πει χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής για να προσθέσει: "Γιατί ο Ντα Κόστα είναι καλύτερος από τον Σαριέγκι; Θέλουμε κάτι καλό".

Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τελικά, εκείνο το καλοκαίρι, τον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ.

Σ.Κ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK