Πάνε Κορωπί, τσεκάρουν και το "σπάνε"

Η απόφαση των παικτών να δώσουν το "παρών" το απόγευμα της Τετάρτης στο "Γ. Καλαφάτης" για να δουν αν τηρήθηκε η δέσμευση της διοίκησης και να σταματήσουν την αποχή, η νίκη της αλληλεγγύης απέναντι στο διοικητικό "διαίρει και βασίλευε" και το ραντεβού με τον Λουτσιάνο. Ρεπορτάζ: Κώστας Γουλής

Πάνε Κορωπί, τσεκάρουν και το "σπάνε"

Από τη μία η ανόητη, επιμονή της διοίκησης του Παναθηναϊκού να διαχωρίζει επί μέρες τους ποδοσφαιριστές της ομάδας σε "Ελληνες και ξένους" ως προς τις πληρωμές τους και το πότε θα τους καταβληθούν τα πρώτα χρήματα της δόσης Δεκεμβρίου (30%) κι ενώ έχουμε φτάσει… Απρίλη (και μεσολαβεί και η ληξιπρόθεσμη δόση Φεβρουαρίου).

Κι απ’ την άλλη μία εντυπωσιακή (κι άξια επαίνων) στάση αλληλεγγύης ΟΛΩΝ των παικτών του "τριφυλλιού" οι οποίοι ξεκαθάρισαν απ’ την πρώτη στιγμή, σε όλους τους τόνους, προς τους διοικούντες πως είτε θα πληρωθούν όλοι μαζί τα χρήματα (που η ίδια η διοίκηση είχε δεσμευτεί πως θα καταβάλει), είτε θα συνέχιζαν μέχρι το ματς με τον Ατρόμητο την αποχή τους απ’ τις προπονήσεις.

Η "κατακραυγή" προς τη διοίκηση του Αλαφούζου (ακόμη κι από διεθνή ΜΜΕ, αφού ο αντίκτυπος απ’ το διοικητικό ρεζιλίκι, έφτασε στις κορυφαίες ιστοσελίδες και εφημερίδες όλης της Ευρώπης) οδήγησε την πλευρά του μεγαλομετόχου σε αλλαγή στάσης και πληρωμή του πρώτου μέρους της δόσης Δεκεμβρίου προς ΟΛΟΥΣ τους παίκτες την Τετάρτη (11/4).

Κι όπως δεσμεύτηκε δημοσίως η διοίκηση του Παναθηναϊκού το πρωί της Τετάρτης θα αρχίσουν οι πληρωμές στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών, στέλνοντας το απόγευμα τα καταθετήρια στο "Γ. Καλαφάτης" για να δοθούν προς τους παίκτες.

Η πλευρά των ποδοσφαιριστών δέχθηκε με σχετική ικανοποίηση τη συγκεκριμένη εξέλιξη, που αν μη τι άλλο αποτελεί μία νίκη τους στην όλη στάση και διαλυτική συμπεριφορά των διοικούντων, που επεδίωξαν να τους βάλουν το "μικρόβιο" του "διαίρει και βασίλευε" μέσα στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες επικοινώνησαν χθες μεταξύ τους, αλλά και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη (ο οποίος είχε πάει μαζί με τους συνεργάτες του στο "Γ. Καλαφάτης" και την Τρίτη, παρά την αποχή) και τον ενημέρωσαν πως το απόγευμα της Τετάρτης (11/4) θα πάνε κανονικά στο προπονητήριο της ομάδας. Θα τσεκάρουν τα χαρτιά κι εφόσον όλα είναι "ΟΚ" θα "σπάσουν" την αποχή και θα ξεκινήσουν κανονικά τις προπονήσεις και την προετοιμασία για το κυριακάτικο (15/4) παιχνίδι με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, προς… ανακούφιση και του Ουζουνίδη που έβλεπε τις μέρες να περνούν και την ομάδα να ασχολείται με όλα τα άλλα εκτός απ’ το αγωνιστικό.

Στο θέμα των πληρωμών βεβαίως, πρέπει να ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει και με την υπόθεση του Λουτσιάνο. Ο Βραζιλιάνος έχει το πιο "βαρύ" συμβόλαιο απ’ όλους κι αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι δόσεις τους (130.000 ευρώ η καθεμία). Η διοίκηση επέλεξε να τον πληρώνει με το… σταγονόμετρο, οφείλοντάς του ακόμα το 30% της δόσης Οκτωβρίου.

Πιθανότατα και για να τον εξωθήσει σε προσφυγή, απ’ τη στιγμή που δεν βρήκε άκρη μαζί του στα τέλη Γενάρη για τη λύση του συμβολαίου του. Το θέμα του Λουτσιάνο έχει συζητηθεί αναλυτικά κι ανάμεσα στους παίκτες, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως θα τηρήσουν την ίδια στάση και στη δική του περίπτωση.

Γι' αυτό άλλωστε, στις συζητήσεις που είχε ο Κουρμπέλης με τον (υπηρεσιακό) πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου (που έφτασαν σε πολύ υψηλούς τόνους), ήταν κάθετος πως πρέπει να πληρωθεί τουλάχιστον τον Οκτώβριο κι ο Βραζιλιάνος και να σταματήσουν οι τακτικές του "πληρώνω ότι θέλω, όποιον θέλω, όποτε το θέλω".

Την Παρασκευή ο Λουτσιάνο θα έχει συνάντηση με τον Κωνσταντίνου (με τον μάνατζέρ του σε ανοικτή γραμμή), για να προσπαθήσουν να βρουν μια… άκρη σε όλο αυτό. Κι ανάλογα με το αποτέλεσμά της θα φανεί η στάση που θα κρατήσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ η ομάδα την επόμενη εβδομάδα.

Διότι αντίθετα με το πώς πράττει, κινείται κι αποφασίζει η διοίκηση του Παναθηναϊκού, εντός των παικτών υπάρχει ακόμη και υπ’ αυτές τις συνθήκες το "όλοι για έναν κι ένας για όλους". Κι όπως φαίνεται, αυτή η λογική δεν θα "σπάσει", όσο κι αν χαλάει τη… μανέστρα σε ορισμένους…

News 24/7

24MEDIA NETWORK