Παραλίγο «πράσινος» και τώρα… αντίπαλος!

Η απόκτηση του Βίκτορ Ιμπάρμπο ήταν η Νο1 επιθυμία του Αντρέα Στραματσόνι το περασμένο καλοκαίρι (μαζί με τον Μουμπάρακ Γουακάσο βεβαίως-βεβαίως), ωστόσο, όταν ένα διάστημα φάνηκε να «κολλάει» ο δανεισμός του Κολομβιανού από την Κάλιαρι, ο Παναθηναϊκός στράφηκε σε μια άλλη επίσης «ελκυστική» περίπτωση. Δεν προχώρησε εντούτοις και το βράδυ της Πέμπτης (15/9), οι «πράσινοι» θα τον βρουν… απέναντί τους.

Παραλίγο «πράσινος» και τώρα… αντίπαλος!

Ο «Στράμα» έκανε τα πάντα για να φέρει τον Βίκτορ Ιμπάρμπο στον Παναθηναϊκό. Προσφορές κι αντιπροσφορές για δανεισμό, με υψηλότερο προτεινόμενο «ενοίκιο» κάθε φορά, επαφές με τον ίδιο τον παίκτη κι όταν το πράγμα έφτασε στο… αμήν, ο Ιταλός έκανε ακόμη και ταξίδι στο Μιλάνο για να συναντηθεί με το «αφεντικό» του συλλόγου της Σαρδηνίας Τομάζο Ζιουλίνι και να τον «ψήσει» να του δώσει τον 26χρονο άσο. To deal έκλεισε εντέλει στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, με τον «Μπάμπη» (όπως τον φωνάζουν τον Κολομβιανό στο Κορωπί) να εντάσσεται αρχές Ιουλίου στο «πράσινο» καμπ, που βρισκόταν ήδη στο Τέχελεν της Ολλανδίας.

Μέχρι να φτάσει όμως στη συμφωνία, η υπόθεση Ιμπάρμπο, πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Κάποια στιγμή, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, με το θέμα του Κολομβιανού… κολλημένο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού άρχισαν να κοιτάζουν κι άλλες περιπτώσεις παικτών, με παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ενας από τους επιθετικούς που τους προτάθηκαν κι εξετάστηκαν σοβαρά, ήταν και ο 21χρονος Μπερτράντ Τραορέ, ο οποίος ανήκε στην Τσέλσι. «Προϊόν» της ακαδημίας της Οσέρ, που εντάχθηκε στους «μπλε» του Λονδίνου μόλις στα 15 του, ο κυνηγός απ’ τη Μπουρκίνα Φάσο, ήταν ένα πρότζεκτ στο οποίο είχε επενδύσει πολύ η αγγλική ομάδα.

Τη σεζόν 2014-15 είχε δοθεί δανεικός στην ολλανδική Φιτέσε, η οποία λειτουργεί εδώ και χρόνια ως «εκκολαπτήριο» της Τσέλσι (affiliated team), όπου έκανε… παπάδες με 18 γκολ και 7 ασίστ σε 37 αγώνες, όμως πέρσι δεν τα είχε πάει το ίδιο καλά στους Λονδρέζους λόγω ενός τραυματισμού στο γοφό και του υπερσυμπιεσμένου ρόστερ της.

Η Τσέλσι λοιπόν έψαχνε ομάδα για να τον δώσει, το «ενοίκιο» που ζητούσε δεν ήταν τεράστιο (500.000 ευρώ, συν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών) και ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε με την περίπτωσή του αρκετά σοβαρά, έχοντάς τον στις άμεσες εναλλακτικές, αν «χαλούσε» οριστικά του Ιμπάρμπο. Εντέλει, μετά από μία εβδομάδα άνοιξε ο… δρόμος για τον Κολομβιανό και ο Τραορέ, αφού υπέγραψε πρώτα νέο τριετές συμβόλαιο (ως το 2019) με την Τσέλσι, δόθηκε δανεικός στον Αγιαξ, ο οποίος πλήρωσε στις 12 Αυγούστου 1,5 εκατ. ευρώ για «ενοίκιο». Τον ήθελε βλέπετε σαν… τρελός, ο νυν τεχνικός του «Αίαντα» Πίτερ Μπος, ο οποίος τον είχε παίκτη στη Φιτέσε και περίμενε ότι θα του κάνει τη… διαφορά.

Ο Αφρικανός επιθετικός μάλιστα, ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό που είχε και αναμένεται να αγωνιστεί βασικός στο μεγάλο ματς του Αγιαξ με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Πέμπτης (15/9) στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το σίγουρο πάντως, είναι ότι ο «Στράμα» ξέρει από… πρώτο χέρι τις δυνατότητες του «μικρού» από το περασμένο καλοκαίρι και σίγουρα του ήταν (λίγο) πιο εύκολο το πλάνο εξουδετέρωσής του…

ΓΟΥΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK