Ποιος NBAer προτάθηκε στον Παναθηναϊκό

Προτάθηκε και... θα μπορούσε να έρθει ο Μπεν Γκόρντον στον Παναθηναϊκό. Πού βρίσκεται τώρα ο Βρετανός γκαρντ που έκανε θραύση στο ΝΒΑ.

Ποιος NBAer προτάθηκε στον Παναθηναϊκό

Ο Μπεν Γκόρντον κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά και ψάχνεται. Δεν θέλει ν' αφήσει το μπάσκετ και στα 33 του η Ευρώπη δεν τον αφήνει (για πρώτη φορά) αδιάφορο, ειδάλλως δεν θα είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με ομάδες της ηπείρου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ

Η Εφές και η... ΑΕΚ ήταν δύο προορισμοί που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν ευδοκίμησαν στα τέλη Αυγούστου. Προφανώς οι εκπρόσωποί του χτύπησαν κι άλλες πόρτες. Εσχάτως και του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα το όνομα του Βρετανού παικταρά να βρίσκεται ήδη μεταξύ όσων πολλών έχουν προταθεί για την ενίσχυση στην περιφέρεια μετά τον τραυματισμό-σοκ του Μάικ Τζέιμς.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ...

Ο Γκόρντον τυχαίος παίκτης δεν είναι. Με 21.4 πόντους και 46% εντός πεδιάς στην καλύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ, ήταν από τους σούπερ σταρ στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας. Ταύρος στους "ταύρους" του Σικάγο και καλύτερος έκτος παίκτης του 2005 (μαζί με παρουσία στη ρούκι πεντάδα).

Στο Ντιτρόιτ, μετά την ανταλλαγή του το καλοκαίρι του 2009 (είχε υπογράψει για 55 εκατ. δολάρια), έγινε από έκτος παίκτης... εφεδρικός, συνεχίσει πάντως να έχει ρόλο, ενώ ακόμη κι όταν στη Σάρλοτ, το 2012-13, είχε 11.2 πόντους με 39% στα τρίποντα ξεχώριζε για την επαφή του με το καλάθι.

...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

Αλήθεια είναι πως από τότε άρχισε η πτωτική πορεία, κάποιες... δίαιτες για να κρατηθεί σε φόρμα μέχρι που πέρυσι και μετά το 10ήμερο συμβόλαιο που υπέγραψε στους (πρωταθλητές τότε) Γουόριορς και προπονήθηκε μαζί τους... χάθηκε από προσώπου γης. Δεν υπέγραψε ούτε καν στην Κίνα - ίσως από επιλογή.

Εμφανίστηκε ξανά για να παίξει με τη Μεγ.Βρετανία στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ βοηθώντας την να προκριθεί στα τελικά. Συνολικά είχε 9.2 πόντους με 35% στα τρίποντα σε έξι ματς με κορυφαία επίδοση τους 17 απέναντι στην ΠΓΔΜ. Αντέχει δηλαδή να παίζει 20-25 λεπτά σε αυτό το επίπεδο και τα βάζει ακόμη.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Τον Παναθηναϊκό πάντως δεν φαίνεται να τον απασχολεί πολύ ζεστά. Γιατί; Διότι πρώτα είναι 2άρι και μετά οτιδήποτε άλλο. Παίκτης του φτερού που δεν δημιουργεί για τους άλλους και αρέσκεται να τελειώνει τις μπάλες που φτάνουν στα χέρια του.

Αν ο Αργύρης Πεδουλάκης κατέληγε πώς του λείπει ένας κλασικός σκόρερ και όχι ένας κόμπο γκαρντ που θ' αλλάξει ρυθμό ή θα βοηθήσει στις δύο πλευρές του παρκέ, θα είχε πιθανότητες να φορέσει τα πράσινα. Προς το παρόν, το όνομά του μένει στο φάκελο με όσους έχουν προταθεί. Εκτός κι αν οι λύσεις περιοριστούν τόσο πολύ που αναδυθεί στην επιφάνεια και γίνει η αντίστροφη κίνηση, ο Παναθηναϊκός δηλαδή να ενοχλήσει τον μάνατζέρ του.

Μέχρι τότε ο Γκόρντον θα χρειαστεί να περιμένει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK