Το παρασκήνιο της ρήξης Ομπράντοβιτς-Ιτούδη: Αιτία ο Παναθηναϊκός

Το Contra.gr αποκαλύπτει τη βασική αιτία της "ψυχρής" σχέσης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Δημήτρη Ιτούδη μετά από την αποχώρησή τους από τον Παναθηναϊκό. Η πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ρήξη για τα μάτια του μάνατζερ, ο τσακωμός στη Χαλκιδική και η συμπεριφορά μπροστά στις κάμερες.

Το παρασκήνιο της ρήξης Ομπράντοβιτς-Ιτούδη: Αιτία ο Παναθηναϊκός
Ομπράντοβιτς

Ο έντονος διάλογος μεταξύ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Δημήτρη Ιτούδη αμέσως μετά από τη λήξη του τελικού μεταξύ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Φενέρμπαχτσε έφερε στην επιφάνεια τις "ψυχρές" σχέσεις που διατηρούν οι δύο κόουτς, μετά από το τέλος της συνεργασίας τους με τον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η σχέση έχει περάσει από διάφορα στάδια τα τελευταία τρία χρόνια. Μερικές φορές δοκιμάστηκε και άλλες φορές είχαν έρθει πολύ κοντά στην απόλυτη ρήξη. Οι βασικές αιτίες αυτής της κατάστασης ήταν δύο, όπως σας εξηγεί για πρώτη φορά το Contra.gr.

Η οργή του Ζοτς για την πρόταση από τον ΠΑΟ

Τον Νοέμβριο του 2012 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει πρόταση στον Δημήτρη Ιτούδη να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού ως πρώτος προπονητής. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ αρνήθηκε και από εκείνο το σημείο αρχίζει η "ψυχρή" σχέση των δύο ανδρών. Σύμφωνα με τον Ζοτς, ο Ιτούδης δεν τον ενημέρωσε ποτέ γι' αυτήν την πρόταση, με αποτέλεσμα ο πολυνίκης προπονητής να εξοργιστεί με τη συμπεριφορά του φίλου και κουμπάρου του.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το καλοκαίρι του 2013 Ζοτς και Ιτούδης είχαν έντονο διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα στη Χαλκιδική, όπου είχαν βρεθεί για διακοπές με τις οικογένειές τους. Αυτή η πρόταση ήταν το πρώτο σημείο τριβής του διδύμου, το οποίο είχε ταυτιστεί απόλυτα κατά την κοινή πορεία τους στους "πράσινους".

Εξάλλου, για τον ίδιο λόγο ο Ομπράντοβιτς είχε εξοργιστεί με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Σέρβος προπονητής όπως και ο Ιτούδης είχαν ισχυριστεί στην επεισοδιακή συνέντευξη στο Contra.gr ότι ο "kill bill" δεν τους ενημέρωσε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ακόμη ένα στοιχείο της κακής σχέσης των δύο προπονητών τα τελευταία χρόνια είναι πως ο Ιτούδης δεν επέλεξε να τον εκπροσωπεί ο μάνατζερ του Ομπράντοβιτς, όταν έφυγαν από τον Παναθηναϊκό. Ο 45χρονος coach προτίμησε τον ατζέντη Ράντε Φιλίποβιτς για να συνεργαστεί, με τον Ζοτς να μην μπορεί ακόμη και τώρα να εξηγήσει την κίνηση του πρώην συνεργάτη του.

Η ουσία είναι ότι ο Ιτούδης ήθελε να τραβήξει τον δικό του δρόμο και δεν ήθελε πλέον, με κανέναν τρόπο, να τον συνδέουν με τον Σέρβο τεχνικό. Κάτι που αποδείχτηκε και απολύτως σωστό μετά από την κατάκτηση της Euroleague με την ομάδα της Μόσχας.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ωστόσο, για ευνόητους λόγους, Ζοτς και Ιτούδης μπροστά στις κάμερες θέλουν να δείχνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως. Έλληνας δημοσιογράφος, όμως, κατά τη διάρκεια της περσινής συνέντευξης Τύπου στο F4 της Μαδρίτης, "εντόπισε" αυτή την... απόσταση που υπάρχει πλέον στις σχέσεις των δύο ανδρών, όταν Ομπράντοβιτς και Ιτούδης έμειναν για αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο, όμως, η επαφή τους ήταν εντελώς τυπική.

Είναι δεδομένο ότι οι δύο κορυφαίοι προπονητές δεν είναι "κολλητοί", όμως, αυτό το δέσιμο αλλά και η κοινή πορεία τους προς την κορυφή δεν πρόκειται να "σβήσει" ποτέ. Όσο και αν έχουν τραβήξει τους δικούς τους, ξεχωριστούς δρόμους...

Π.Β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΖΟΤΣ: Ο έντονος διάλογος Ομπράντοβιτς-Ιτούδη
AΠΙΣΤΕΥΤΟ ξέσπασμα Ιτούδη: Τι είπε στον Ζοτς στο τέλος
Ιτούδης: "Το τρόπαιο ανήκει στον Ομπράντοβιτς κατά 70%-80%"

News 24/7

24MEDIA NETWORK