Τζέιμς... Μπουρούσης

Υπάρχει μία ξεκάθαρη γραμμή στα φετινά μετεγγραφικά του Παναθηναϊκού: Η ομάδα έχει συγκεκριμένους στόχους και θα κάνει παραχωρήσεις προκειμένου να τους επιτύχει.

Τζέιμς... Μπουρούσης
Μπουρούσης Γιάννης

Ο Μάικ Τζέιμς αποτέλεσε το πρώτο παράδειγμα. Υπέγραψε, ανακοινώθηκε, αλλά ως τις πέντε Αυγούστου έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε ομάδα του ΝΒΑ αφού βεβαίως καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο.

Το σκεπτικό είναι αρκετά έξυπνο και προσοδοφόρο καθώς ο Πεδουλάκης θέλει τον παίκτη διακαώς οπότε ουδείς εξετάζει το πρακτικό του πράγματος μεν, αλλά αν φύγει χωρίς ουσιαστικά να έχει δαπανηθεί κάποιο ποσό, ο σύλλογος εισπράττει και μπορεί να βρει ακόμα καλύτερη λύση.

Το συμβόλαιο του Μπουρούση

Η ίδια συλλογιστική υπάρχει για τον Μπουρούση. Οι κυπελλούχοι του πρότειναν να υπογράψει μαζί τους και να έχει περιθώριο ως τις 10 Αυγούστου να βρει ομάδα ΝΒΑ. Ο Έλληνας σέντερ φέρεται να απαντά πως θέλει να περιμένει το πενθήμερο από 15 ως 20 Ιουλίου οπότε και θα γνωρίζει ακριβώς πόσο σοβαρό είναι το ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Παναθηναϊκός, πλην ΝΒΑ, ανταγωνίζεται με την Λαμποράλ που ανέβασε πολύ το περυσινό συμβόλαιο, δύο τουρκικές ομάδες και την Κίνα όπου το ποσό που περιμένει τον διεθνή σέντερ είναι τεράστιο .

Οσο όμως μεγάλο κι αν είναι, η ελληνική ομάδα έχει πραγματικά καλές πιθανότητες αφού προσφέρει εξαιρετική συμφωνία κι επιστροφή στην Ελλάδα.

Ξέρει όμως η διοίκησή της πως ο Μπορούσης επιθυμεί να αξιοποιήσει την τελευταία ευκαιρία, αν υπάρξει, να παίξει στο ΝΒΑ.

Πόσες ομάδες πραγματικά ενδιαφέρονται; Θα φανεί 15 και 16 Ιουλίου. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το ποσό(με την εφορία να διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία) και ο χρόνος του συμβολαίου.

Ο Μπουρούσης ως ένας πολύ ιδιαίτερος ψηλός δεν είναι ακριβώς το παράδειγμα σέντερ για το ΝΒΑ, οπότε περιμένει να βρεθεί η κατάλληλη κατάσταση που θα αποδεχθεί τα δυνατά του στοιχεία και θα κρύψει τις αδυναμίες του.

Ο ίδιος πιστεύει πως ταιριάζει πιο πολύ στην Ανατολή με το σετ παιχνίδι και τον αργό ρυθμό, αλλά αν του έρθει πρόταση δεν θα θέσει θέμα.

Ψηλός... δημιουργός

Ο Παναθηναϊκός πιστεύει πως αξίζει να περιμένει ως τις 15 με 20 Ιουλίου κρίνοντας πως με τον Μπουρούση καλύπτει ένα βασικό του θέμα για την επόμενη διετία οπότε το ρίσκο της αναμονής δεν θεωρείται μεγάλο. Ούτως ή άλλως με τα χρήματα που δίνονται στον Μπουρούση, αν τελικά δεν επέλθει συμφωνία, τότε το εναλλακτικό πλάνο μιλά για δύο υπογραφές άμεσα, συν μία ακόμα δυνατή κίνηση πέριξ της... ρακέτας.

Ο Πεδουλάκης θέλει έναν βαρύ ψηλό στυλ Βουγιούκα για 10-15 λεπτά εύκολου σκορ με πλάτη κι έναν έμπειρο αθλητικό σέντερ που να θυμίζει τον Λάσμε όχι τόσο στην άμυνα, όσο στην ικανότητα να βοηθά στην δημιουργία παιχνιδιού στην κορυφή της ρακέτας.

Για την ακρίβεια το πιο σημαντικό σκέλος αφορά στην δημιουργία από το...5 και γι αυτό η επιμονή στον Μπουρούση. Παράλληλα επειδή πάντα στα ρόστερ του θέλει σκορ στην ρακέτα, ο Βουγιούκας εμφανίζεται ως μία τέλεια συμπληρωματική λύση αν δεν προχωρήσει το αρχικό πλάνο.

Εκείνο που θέλει ο Έλληνας προπονητής είναι είτε η δημιουργία για την ομάδα είτε η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, γι αυτό και του ταιριάζει πολύ στον σχεδιασμό του το δίδυμο Μπουρούση-Τζέιμς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK