Έχεις δει ποτέ συνταγές σε σάιτ ομάδος; Ο ΠΑΟΚ το έκανε και αυτό...

Αν κάποιος μπει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αναζητήσει την τελευταία δημοσίευση, ίσως μπερδευτεί, διότι θα νομίζει πως μπήκε σε ιστοσελίδα... μαγειρικής!

Έχεις δει ποτέ συνταγές σε σάιτ ομάδος; Ο ΠΑΟΚ το έκανε και αυτό...
paok gevma

Οι ασπρόμαυροι παρουσίασαν την πρόταση της διατροφολόγου της πρώτης ομάδας, Ιωάννας Πασαπλά, για homemade μενού πάνω σε αθλητικά πρότυπα. Οσοι το... κατέχετε, ρίξτε μια ματιά στις συνταγές...

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

"Μια πρακτική που ενδεχομένως παλιότερα είχε αξία, ωστόσο, στη σημερινή άκρως επαγγελματική μορφή του ποδοσφαίρου, μάλλον φαντάζει αναχρονιστική. Ο σωστός τρόπος διατροφής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ενός ποδοσφαιριστή και ο ΠΑΟΚ φροντίζει ώστε οι παίκτες του να λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα γεύματά τους.

Το σημαντικότερο μέρος της καθημερινής διατροφής, άλλωστε, ικανοποιείται από την ίδια την ομάδα στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, όπου οι παίκτες του ΠΑΟΚ παίρνουν πρωινό πριν την προπόνηση και μεσημεριανό μετά το τέλος του προγράμματός τους.

Οι ποδοσφαιριστές, λοιπόν, μπορεί να μην χρειάζονται δίαιτα, αλλά τα μελομακάρονα πάντα αφήνουν το στίγμα τους. Το paokfc.gr, λοιπόν, ζήτησε από την διατροφολόγο της πρώτης ομάδας, Ιωάννα Πασπαλά , να κάνει μια εισαγωγή στις αρχές της σωστής διατροφής ενός ποδοσφαιριστή και ν’ αναλύσει τις προσαρμοσμένες συνταγές που υπάρχουν στο μενού του ΠΑΟΚ. Έτσι, ώστε να μπορέσετε κι εσείς να τρώτε σωστά και υγιεινά.

«Όταν αναφερόμαστε στον όρο αθλητική διατροφή καλώς νοείται μια διατροφή προσεγμένη, ισορροπημένη και απολύτως ρυθμισμένη στις ανάγκες τόσο του αγωνίσματος (ατομικό ή ομαδικό άθλημα) όσο και στις ανάγκες του ίδιου του αθλητή.

Οι ανάγκες αυτές αφορούν τη σωστή ισορροπία των αναλογιών μεταξύ των βασικών θρεπτικών συστατικών όπως είναι τα μακρο –θρεπτικά συστατικά, αυτά δηλαδή που παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό όπως είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά, αλλά και των μικρό- θρεπτικών συστατικών όπως είναι τα μέταλλα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία & το νερό, τα οποία είναι εξαιρετικής σημασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του και τη σωστή ανάπτυξη του.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη πως ναι μεν οι αθλητές πρέπει να ακολουθούν μια διατροφή που να ταιριάζει στο προφίλ του επαγγελματία αθλητή, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τον ανθρώπινο παράγοντα κάτι που σημαίνει ότι η διατροφή τους εκτός από ποιοτική και γευστική, θα πρέπει να είναι πολυποίκιλη για να μην γίνεται κουραστική.

Άρα έχουμε να φτιάξουμε ένα παζλ που να συνθέτει όλα τα χαρακτηριστικά

Α) υδατάνθρακες

Β) πρωτεΐνες

Γ) λιπαρά

Δ) μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες

Ε) ποιότητα, ποικιλία, γεύση

Οι συνταγές που χρησιμοποιούνται και αναφέρονται παρακάτω δεν είναι δική μας ανακάλυψη… Στις ήδη υπάρχουσες συνταγές, όμως, μαζί με την μαγείρισσα της ομάδας Δήμητρα Πασάκιογλου σκεφτήκαμε, προσθέσαμε, αφαιρέσαμε, τροποποιήσαμε, έτσι ώστε ν’ ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες".

Αναλυτικά οι συνταγές ΕΔΩ.

* Η φωτογραφία είναι από το σάιτ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK