Μετά τον "Πρίγιο" ποιος;

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη της επίθεσης του ΠΑΟΚ όσο παραμένει στα πιτς ο Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς; Το κείμενο που ακολουθεί επιχειρεί να δώσει μία πειστική απάντηση στο φλέγον ερώτημα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η μια από τις εβδομάδες απουσίας του Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς πέρασε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το “τρίποντο” απέναντι στον Πανιώνιο με... “χιτσκοκικό, θριλερικό γκρανγκινιολικό τρόπο” που λέει και μια ψυχή. Ο Δημήτρης Πέλκας με το κούνημα των μέζεών του και η διακοπή του πρωταθλήματος άφησαν στην άκρη την συζήτηση που κάποια στιγμή θα ανοίξει, και αφορά την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε με τον τραυματισμό του 26χρονου επιθετικού. Το θέμα δεν είναι μόνο το ποιος θα βάλει αυτά τα γκολ που έβαλε ο Πρίγιοβιτς αλλά η συνολική διαχείριση της απουσίας του άλλου στυλ φουνταριστού που είναι εκείνος σε σχέση με τους υπόλοιπους διαθέσιμους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΛΑΟΥΣ

Ένας παίκτης που τα τελευταία πέντε χρόνια (μιλάμε για πέντε χρόνια, όχι για μια χρονιά οι δυο χρονιές μέσα στις τελευταίες πέντε) βρίσκεται στο ένα γκολ κάθε 5,5 τελικές, δεν μπορεί να ξέχασε να σκοράρει. Αυτό το 0/25 που έχει φέτος στο πρωτάθλημα δεν είναι το φυσιολογικό. Και αν θέλετε, ούτε το 1/4 που έφτασε κάποια στιγμή να έχει είναι και τόσο... φυσιολογικό. Κατορθώματα είναι και τα δυο. Και το 1/4 που έφτασε να έχει και το 0/25 που “τρέχει”. Ο Κλάους αρχίζει και θυμίζει την ατάκα διαφήμισης που μας έχει μείνει όλους τους από την δεκαετία του '90. Αυτό το “έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα”. Αυτό που κατά κύριο έχει συμβεί, δεν έχει τόσο να κάνει με το τι έχει χάσει ο Κλάους, αλλά τι έχουν χάσει οι άλλοι. Με την εμπιστοσύνη σε εκείνον να έχει χαθεί, ο ΠΑΟΚ έπαψε να περιμένει από εκείνον το “εύκολο” γκολ, έπαψε να τον ψάχνει μέσα στην περιοχή. Η εμπιστοσύνη οτι “αν πάει η μπάλα σε εκείνος, θα το κολλήσει” έχει χαθεί και δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί ξανά. Ειδικά από τη στιγμή που πλέον τα ματς που “δεν δεν μπει τη μεγάλη ευκαιρία, δεν χάθηκε και ο κόσμος” δεν υπάρχουν. Πέντε ματς πρωταθλήματος έμειναν εκ των οποίων τα δυο είναι ματς ψυχολογίας, με Ατρόμητο εκτός και Παναθηναϊκό εντός. Μετά είναι οι δυο ημιτελικοί κυπέλλου, ο τελικός αν φτάσει ο ΠΑΟΚ εκεί, και τα έξι των πλέι οφ. Στο ματς με την Λάρισα, αμέσως μετά την διακοπή, τι θα πρέπει να κάνει ο Ίβιτς; Να περιμένει εκ νέου τον Κλάους ή να αρχίσει να δουλεύει άλλες επιλογές;

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Η φετινή χρονιά τον Κουλούρη ήταν Η χρονιά του. Γι' αυτό και έβγαλε στο γήπεδο τόσο άγχος για το γκολ. Μεγαλύτερο και από τον Κλάους. Με τον(μέχρι πρότινος) αρχηγό του ΠΑΟΚ να κάνει μια μέτρια ως κακή σεζόν, ο Ίβιτς έδωσε πολλές ευκαιρίες στον Κουλούρη, όμως μετά τα δυο γκολ που πέτυχε στην Τρίπολη επί του Αστέρα, δεν υπήρξε συνέχεια. Ο Κουλούρης έβγαλε όλο το άγχος που είχε με βάση τις ευκαιρίες που έπαιρνε, με την αναζήτηση του γκολ, από κάποιο σημείο και μετά, να τον “πνίγει”. Στην ηλικία του, και με όλα όσα έγινα στην θέση του από το καλοκαίρι μέχρι και τον Ιανουάριο, ίσως να ένιωσε το “ή τώρα ή ποτέ” με δεδομένο οτι ο ΠΑΟΚ θα αποκτούσε επιθετικό αλλά και με το σκεπτικό οτι η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Κλάους, δε θα είχε συνέχεια. Ο Κλάους συνέχισε να έχει χαμηλές πτήσεις, και ο Πρίγιοβιτς ήρθε, μπήκε, έκανε... χαμό με 7 γκολ σε 10 ματς και τραυματίστηκε. Και εδώ έρχεται να κολλήσει το τελευταίο κομμάτι της αναφοράς μου στον Κλάους. Στο ματς με την Λάρισα, αμέσως μετά την διακοπή, τι θα πρέπει να κάνει ο Ίβιτς; Να περιμένει εκ νέου τον Κουλούρη ή να αρχίσει να δουλεύει άλλες επιλογές;

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Ο Γιάννης Μυστακίδης έχει παίξει σε πολλές θέσεις εδώ και 1,5 χρόνο, και η “πορεία” του έχει στοιχεία αυτής του Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος έκανε το ξεπέταγμά του, πέτυχε πάνω από 20 γκολ και έφερε 3,5 εκ. Ευρώ στα ταμεία του ΠΑΟΚ όταν έφυγε από τα άκρα και πήγε στην επίθεση. Ο Μακ βέβαια το έκανε αυτό όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε 3-4-1-2, όταν ο δεύτερος επιθετικός. Ο Μυστακίδης έχει, με τα τελειώματά του και με την κίνησή του μέσα στην περιοχή, ότι μια από τις θέσεις που του ταιριάζει είναι αυτή του δεύτερου επιθετικού, αλλά ο ΠΑΟΚ παίζει με έναν. Από τη μια, ο Ίβιτς αρχίζει και σκέφτεται το ενδεχόμενο να δοκιμάσει τον Μυστακίδη ως δεύτερο επιθετικό, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ενδεκάδα από τη μεσαία γραμμή και προς τα μπροστά. Το γκολ που πέτυχε στη Λάρισα και στο Αγρίνιο, η κίνηση που έκανε στο γκολ του Πέλκα με τον Πανιώνιο, δείχνουν το τρόπο σκέψης και κυρίως την αντίληψη που έχει ο Μυστακίδης μέσα στην μεγάλη περιοχή, αναφορά με το τρόπο με τον οποίο κινείται προς τη μπάλα.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ

Ο Εβγέν Σάχοφ βρέθηκε στον ΠΑΟΚ με την ταμπέλα του “μέσου που πατάει περιοχή”. Σιγά – σιγά, αυτό άρχισε να το δείχνει, με τα γκολ του κόντρα σε Φιορεντίνα και Αστέρα Τρίπολης να είναι ενδεικτικά όχι μόνο για το τι μπορεί να κάνει ο Ουκρανός – και το τρόπο με τον οποίο κινείται στο γήπεδο – αλλά κυρίως για το τι θα πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι. Ο Σάχοφ κερδίζει πόντους έναντι του Τσίμιροτ σε αυτό το τομέα. Ο Βόσνιος πέρυσι έψαχνε και τα σουτ εκτός περιοχής, τα οποία φέτος δεν τα έχει δοκιμάσει. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι δημιουργός φάσεων, αλλά για να δημιουργήσει, θα πρέπει να υπάρχει ένα σημείο αναφορά στην επίθεση. Όλοι τους θα κριθούν τώρα που οι... καυτές πατάτες θα έρχονται η μια μετά την άλλη.

ΤΣΑΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK