"Ο Φαν Γκάαλ μου έδωσε αυτοπεποίθηση"

Όντας ο τελευταίος παίκτης της ομάδας που είχε κατακτήσει το 2009 το πρωτάθλημα, ο Μάρτενς θυμήθηκε το παρελθόν του στην Αλκμάαρ και την βοήθεια που του έδωσε ο πρώην προπονητής του.

"Ο Φαν Γκάαλ μου έδωσε αυτοπεποίθηση"

Η μετακίνηση του Μάρτενς στον ΠΑΟΚ συζητήθηκε ιδιαίτερα στην Ολλανδία. Κάτι λογικό, αφού ο Βέλγος άσος άφησε το στίγμα του στην Αλκμάαρ και, μάλιστα, ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής-μέλος της ομάδας που είχε κατακτήσει το 2009 στο πρωτάθλημα, που είχε απομείνει στο ρόστερ του ολλανδικού συλλόγου. Η αποχώρησή του, εξάλλου, έδωσε... ερέθισμα στην ιστοσελίδα "ad.nl", η οποία φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα στον νέο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ και δηλώσεις του για την παρουσία του στην ΑΖ.

"Ο Μάρτενς ήταν βασικός παίκτης της πρωταθλήτριας ομάδας της ΑΖ το 2009. Και αυτός, όμως, έφυγε, αφού χθες πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ", αναφέρεται στην αρχή του κειμένου. Ο Βέλγος άσος μίλησε για τις αναμνήσεις του από την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2009: "Το γεγονός ότι είμαι ο τελευταίος που θα φύγει, μου θύμισε τις τελευταίες ημέρες. Εκείνο που μας έκανε ισχυρούς τότε ήταν οι πολλές επιλογές που υπήρχαν. Αυτή ίσως να είναι η μεγαλύτερη διαφορά με τώρα"

Στη συνέχεια αποθέωσε τον Ελ Χαμνταουί: "Ο Ελ Χαμνταουί τα έκανε όλα εκείνη τη χρονιά. Ήταν πολύ σημαντικός. Στην μεσαία γραμμή είχαμε τον Ντε Ζέου, ενώ υπήρχε και ο Μέντες Ντα Σίλβα. Θα τον συναντήσω ξανά γιατί τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό".

Ο Λουίς Φαν Γκάαλ

Πρωτεράτης της επιτυχίας της Αλκμάαρ το 2009 ήταν ο Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος συν τοις άλλοις βοήθησε τον Μάρτενς να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο μετά τους τραυματισμούς του. "Αυτός μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Με τον Φαν Γκάαλ έκανα τη μεγαλύτερη πρόοδο. Η προπόνησή του ήταν άνευ προηγουμένου", ανέφερε ο Μάρτενς και απ' ότι φαίνεται του... ταιριάζουν οι Ολλανδοί προπονητές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK