Ο Γιώργης... ανακοίνωσε τον Χατσερίντι!

Μέσω Instagram και υιού Σαββίδη έγινε γνωστό πως ο διεθνής Ουκρανός στόπερ υπέγραψε στον ΠΑΟΚ με ένα από τα τρία πιο "ακριβά" συμβόλαια της ομάδας! Τι λένε στην Ουκρανία για το πριμ υπογραφής ως ελεύθερου και το κόστος της μεταγραφής Χατσερίντι, που "τελείωσε" οριστικά την υποψηφιότητα Κυριάκου Παπαδόπουλου.

ÊÕÐÅËËÏ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / PREGAME (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Γιώργος Σαββίδης EUROKINISSI

Αποτελούσε κοινό μυστικό τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην πιάτσα agents πως ο Εβγέν Χατσερίντι αποτελούσε μεταγραφική... καψούρα του Γιώργου Σαββίδη. Και ήταν μια μεταγραφή που... πέρασε από διάφορα κύματα, αφού και τη χειμερινή περίοδο έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει κάτοικος Τούμπας αλλά τελευταία στιγμή το deal χάλασε. Μάλιστα μέχρι και... διάσταση μάνατζερς είχαμε, για το ποιος θα τον... πάει στον "δικέφαλο"!

Όλα αυτά όμως, αποτελούν... παρελθόν πλέον αφού ο Χατσερίντι είναι και με τη... βούλα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ποιος τον ανακοίνωσε; Μα ο Γιώργος Σαββίδης μέσω... Instagram. Ανέβασε φωτογραφία του 30χρονου Ουκρανού (με τις ποντιακές ρίζες) στόπερ την ώρα που υπογράφει το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ. Καλωσορίζοντας τον και του ευχήθηκε... "καλή τύχη"!

Ο Γιώργης... ανακοίνωσε τον Χατσερίντι!

Μάλιστα ο γιος του Ιβάν Σαββίδη ήταν τόσο χαρούμενος για την μεταγραφή του Χατσερίντι που δεν... κρατιόταν. Έτσι λίγα λεπτά αργότερα "κτύπησε" και με δεύτερο ποστάρισμα, στο οποίο αποκάλυπτε την φανέλα και το νούμερο (το 34) που θα έχει ο Ουκρανός στον ΠΑΟΚ. Πρόσθεσε δε και τρεις κόκκινες καρδούλες...

Ο Γιώργης... ανακοίνωσε τον Χατσερίντι!

Όσον αφορά στο συμβόλαιο του Χατσερίντι, θα είναι από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες του "δικεφάλου" (μέσα στην 3άδα), αφού θα φτάνει το 1,5 εκατ. € ετησίως! Στην Ουκρανία πάντως λένε πως πήρε εξτρά και υψηλό... πριμ υπογραφής, αφού ήταν ελεύθερος. Ο Χατσερίντι για πρώτη φορά θα αγωνιστεί εκτός Ουκρανίας, μετά από μια 10ετία στην Ντιναμό Κιέβου.

Η απόκτηση του Χατσερίντι βάζει οριστικά τέλος και στη... μεταγραφική φιλολογία που είχε ανοίξει στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Κυριάκο Παπαδόπουλου. Άλλωστε το ίδιο πρόσωπο (Γιώργης Σαββίδης) κι από το ίδιο μέσο (Instagram), την προηγούμενη εβδομάδα είχε "κάψει" την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου...

Μετά τον υιό Σαββίδη ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τον ΠΑΟΚ:

"Ο Εβγέν Χατσερίντι γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1987 στην Μελιτόπολη της Ουκρανίας, από πατέρα Έλληνα, ποντιακής καταγωγής και Ουκρανή μητέρα. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της τοπικής Ολκόμ, καταφέρνοντας γρήγορα να πάρει προαγωγή για την πρώτη ομάδα.

Στην Όλκομ έμεινε από το 2005 μέχρι το 2008, μετρώντας 25 συμμετοχές και ένα γκολ, παίζοντας δανεικός και στην Βολίν Λουτσκ για μιάμιση σεζόν, με την οποία αγωνίστηκε σε 24 αγώνες και βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.Το 2008 η Ντιναμό Κιέβου, εντυπωσιασμένη από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, ξόδεψε 700.000 ευρώ για τον κάνει δικό της. Αρχικά εντάχθηκε στην δεύτερη ομάδα, αλλά από την πρώτη κιόλας σεζόν πήρε ευκαιρίες, παίζοντας σε δύο επίσημα παιχνίδια για το ουκρανικό κύπελλο.

Χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να βρει την θέση του στην αρχική 11άδα της ομάδας και παρά τις συχνές αλλαγές προπονητών, δεν την έχασε ποτέ κι εξελίχθηκε στον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της Ντιναμό.Συνολικά στην δεκαετία που πέρασε στο Κίεβο αγωνίστηκε σε 237 παιχνίδια, πέτυχε οκτώ τέρματα, έδωσε δύο ασίστ και κατέκτησε από δύο φορές το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Super Cup Ουκρανίας.

Τον Οκτώβριο του 2009, σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ουκρανίας.

Ένα μήνα αργότερα πήρε φανέλα βασικού στα μπαράζ κόντρα στην Εθνική Ελλάδας και βίωσε την πίκρα του αποκλεισμού από τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.Αγωνίστηκε σε όλες τις αναμετρήσεις της χώρας του στο Euro 2012 και στο Euro 2016, ενώ μέχρι και σήμερα είναι μία από τις βασικές επιλογές του Αντρέι Σεφτσένκο.

Ο Χατσερίντι αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ντιναμό Κιέβου και αποδέχθηκε την πρόκληση του ΠΑΟΚ.Καλώς ήρθες Εβγέν!"

Ε.ΜΙΧ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK