Ουάρντα: Απ' τα αζήτητα έγινε... περιζήτητος!

O Αντώνης Τσακαλέας θυμίζει τι είχε προηγηθεί το καλοκαίρι με τον Αμρ Ουάντρα και τα 7.432 χιλιόμετρα που χωρίζουν την πλήρη απαξίωση με τις στιγμές δόξας που βιώνει πλέον ο Αιγύπτιος διεθνής. Τι μεσολάβησε και το «προβληματικό παιδί» εξελίχθηκε σε μία από τις ατραξιόν του ελληνικού πρωταθλήματος.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πριν από μερικούς μήνες, ο Αμρ Ουάρντα έφυγε από την Θεσσαλονίκη, απέφυγε την Αλ Χάσα, εκδιώχθηκε από την Σάντα Μαρία ντε Φέιρα και κατέληξε στο Περιστέρι. Περιπλανήθηκε σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια, για την οποία ευθυνόταν εκείνος. Τώρα, η ρήτρα των τριών εκ. Ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ τον κάνει έναν από τους πιο... φθηνούς ταλαντούχους 24χρονους που θα πάρουν μέρους στο Παγκόσμιο κύπελλο. Μια διαδρομή με αρκετές στάσεις και διδακτικές καταστάσεις.

Το καλοκαίρι του 2017, ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς έβαλε τον Αμρ Ουάρντα και τον Δημήτρη Λημνιό στη «μαύρη λίστα», εισηγούμενος τον δανεισμό τους, καθώς θεωρούσε πως δεν μπορεί να βασιστεί πάνω τους. Λίγο πριν η απόφαση του Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς υλοποιηθεί, ο Σέρβος μπήκε με τη σειρά του στη... μαύρη λίστα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που θεώρησαν πως ο νεαρός τεχνικός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα «θέλω» τους.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ... ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κάθισε στο τιμόνι του ΠΑΟΚ, ενώ το ασπρόμαυρο... αυτοκίνητο είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδρομή του. Απαντες αναγνώριζαν πως η συγκεκριμένη αλλαγή θα είχε και απόνερα. Ο Ρουμάνος τεχνικός παρέλαβε μεγάλο φόρτο εργασίας αναλογικά με το χρόνο που είχε. Από τους δυο της λίστας «έσωσε» τον Λημνιό. Η αναφορά στους δυο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές δεν είναι τυχαία. Ο Λημνιός ήταν έτοιμος να βρεθεί (εκ νέου) στο Περιστέρι, ως δανεικός στον Ατρόμητο. Εκεί, κατέληξε τελικά ο Αμρ Ουάρντα. Το θέμα είναι, βέβαια, το... πως κατέληξε στο Περιστέρι.

ΤΑ 7.432 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ...

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε μια ομάδα ως προορισμό του Ουάρντα, ενός ποδοσφαιριστή που άπαντες αναγνώριζαν το ταλέντο του και μαζί έναν χαρακτήρα που χρίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Αρχικά ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει σε συμφωνία με την Αλ Φατέ. Ο Ουάρντα δεν ήταν θετικός και φρόντισε να το δείξει όταν και δεν εμφανίστηκε ποτέ στα ραντεβού που είχαν κλείσει στην πόλη της Σαουδικής Αραβίας. Οχι «δεν βόλευαν οι πτήσεις», όχι «τώρα που δεν πήγα, μήπως να το σκεφτούμε λίγο»... Λίγες μέρες αργότερα, οι ασπρόμαυροι βρήκαν άκρη με την Φειρένσε. Μπορεί να μην τα διένυσε, αλλά για να καταλάβει κανείς τα δυο άκρα, η έδρα της Αλ Φατέ με αυτή της Φιεϊρένσε έχουν απόσταση 7432 χιλιομέτρων...

Ο Ουάρντα έφτιαξε βαλίτσες για Πορτογαλία, αλλά τελικά... δεν πρόλαβε να τις αδειάσει. Πριν καν συμπληρώσει μια εβδομάδα παραμονής στη Σάντα Μαρία ντε Φέιρα, οι Πορτογάλοι του έδειξαν την πόρτα της εξόδου μετά από καταγγελία συζύγων δυο εκ των ποδοσφαιριστών της ομάδας, που σύμφωνα με εκείνους, ο Ουάρντα τις φλέρταρε μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης! Οι Πορτογάλοι δεν έμειναν μόνο εκεί, καθώς έκανα λόγο για συνολικά «σνομπ» συμπεριφορά του Ουάρντα. Μέχρι και ότι δεν ήθελε να περάσει ιατρικές εξετάσεις κατήγγειλαν για να λύσουν την συμφωνία που είχαν συνάψει με τον ΠΑΟΚ για τον Ουάρντα.

ΕΓΙΝΕ Ο «ΑΝΤΙ ΛΗΜΝΙΟΣ» ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Ο Αιγύπτιος επέστρεψε στην Ελλάδα και για περίπου δέκα ημέρες ήταν... στο πουθενά. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βγάλει άκρη με τους Πορτογάλους, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Ο Ουάρντα, τόσο προσωπικά, όσο και μέσω φίλων του, ζητούσε μια δεύτερη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ. «Ο Αμρ Ουάρντα είναι ένα νεαρό ταλαντούχο παιδί... μόνο 23 ετών, ένας διεθνής παίκτης. Ίσως να έκανε λάθος αλλά δεν σημαίνει πως ήρθε το τέλος, στη ζωή κάνουμε λάθη καθημερινά και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ο σύλλογος πρέπει να τον βοηθήσει. Ελπίζω να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία» δήλωσε ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, και συμπατριώτης του, Αμρ Μέγκαχεντ. Ο ΠΑΟΚ είχε τα δικά του προβλήματα να λύσει. Ο «Δικέφαλος του βορρά» κατά το κοινώς λεγόμενο... «τα είχε χύμα, του ήρθανε και τσουβαλάτα»...

Το «κανάλι» που είχε ανοίξει με τον Ατρόμητο, δεν είχε κλείσει. Οι Περιστεριώτες βέβαια, είχαν κάνει από την πλευρά τους μια ντουζίνα μεταγραφές. «Ο Ουάρντα το 13ο νέο μέλος στο «αστέρι» μας! Η ΠΑΕ Ατρόμητος με ιδιαίτερη χαρά υποδέχεται στο Περιστέρι τον Αμρ Ουάρντα και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» της ομάδας μας» ανέφερε η ανακοίνωση απόκτησης του Αιγύπτιου από την ομάδα του Περιστερίου. Το... καλύτερο από όλα, στην ανακοίνωση, ήταν η ατάκα που συνόδευε το κείμενο γνωστοποίησής της. «Όταν η φινέτσα και η ποδοσφαιρική κομψότητα συναντούν το πάθος και τη δημιουργία!» Μια ατάκα που συνόδευε έναν ποδοσφαιριστή που εκείνες τις ημέρες είχε μείνει στα αζήτητα του ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στις πρώτες πέντε του αναμετρήσεις με την φανέλα του Ατρομήτου, είχε γράψει ένα γκολ και δυο ασίστ. Μπορεί να είχε μπει από την... χαραμάδα στο ρόστερ της ομάδας, όμως ο Νταμίρ Κάναντι δέχθηκε να τον δει και να τον κρίνει μόνο με βάση τα όσα θα έβλεπε στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Σε μια από τις πρώτες του συνεντεύξεις, ως ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, μιλώντας στο «Sport24» αναφέρθηκε σε όλα όσα είχαν γίνει το καλοκαίρι, δίνοντας την δική του εκδοχή:

«Ο προπονητής που είχαμε μετά τον κ. Ίβιτς (σ. εννοεί τον Στανόγεβιτς) δεν με ήθελε, δεν του άρεσα και δεν είχε σκοπό να με χρησιμοποιεί. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά σεβάστηκα την άποψη που είχε για εμένα. Σεβάστηκε όμως και αυτός τη δική μου επιθυμία, που ήταν να πάω κάπου όπου θα έπαιζα. Είμαι 24 ετών, το επόμενο έτος θα γίνει το Μουντιάλ της Ρωσίας. Επομένως προτίμησα να φύγω. Ήρθα στον Ατρόμητο και μέχρι τώρα παίζω πολύ καλά. Είμαι βασικός, παίρνω αυτοπεποίθηση και σε κάθε ματς θέλω να είμαι όλο και καλύτερος . Έγραψαν πολλά άσχημα πράγματα για εμένα, για τις γυναίκες των συμπαικτών μου και ότι τις παρενόχλησα. Δεν με απασχολεί τίποτα. Μερικές φορές τα media θέλουν να ασχολούνται με ό,τι ακούν. Δεν με ρώτησαν τι συνέβη. Είμαι ακόμη μέλος της Εθνικής μου ομάδας και δίνω απαντήσεις στο γήπεδο. Σκοράρω, δίνω ασίστ σε κάθε ματς και τώρα γράφουν καλά λόγια για εμένα. Έτσι λειτουργούν. Στην Πορτογαλία δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Υπήρχε πρόβλημα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στη Φεϊρένσε λόγω των χρημάτων. Κανείς δεν το καταλαβαίνει αυτό; Τα ξεχνάω όλα και απαντήσεις δίνω μέσα στο γήπεδο».

ΕΛΑΜΨΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Ουάρντα είχε χάσει κάποιες κλίσεις στην εθνική ομάδα μετά από όλα όσα είχαν συμβεί, με τον Εκτορ Κουπερ να παρακολουθεί την πορεία του και να τον καλεί εκ νέου, διαπιστώνοντας πως ο 24χρονος μεσοεπιθετικός βρήκε ξανά το δρόμο... προς το ποδόσφαιρο. Με την φανέλα του Παναιτωλικού, ο Ουάρντα είχε γράψει 10 γκολ και 6 ασίστ σε 45 παιχνίδια. Στον Ατρόμητο, χρειάστηκε 25 παιχνίδια για να γράψει 11 γκολ και 5 ασίστ. Ο Ουάρντα έμοιαζε να είναι το γρανάζι που μετέτρεψε την καλοστημένη «μηχανή» του Κάναντι, σε ομάδα πρώτης γραμμής για τα Ελληνικά δεδομένα.

ΤΟ... ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ο Αμρ Ουάρντα έγινε πρώτο θέμα, παντού! Στις αθλητικές ειδήσεις με τις αγωνιστικές του επιδόσεις, στο αστυνομικό ρεπορτάζ λόγω της επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε από αγνώστους, ακόμα και στο... καλλιτεχνικό ρεπορτάζ με την ερμηνεία του «βρε μελαχρινάκι». Τον περασμένο Αύγουστο, με όλα όσα είχαν γίνει, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που γελούσαν με την ρήτρα των τριών εκ. Ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιο του Ουάρντα.

Η ποδοσφαιρική του μετοχή είχε φτάσει τόσο χαμηλά που αυτό το ποσό θεωρούταν υπέρογκο. Θα έπρεπε να γίνουν... «πράγματα και θαύματα» για να πιάσει αυτά τα λεφτά. Μπορεί κάποιος να τα «βαφτίσει» και τέτοια, αλλά πλέον, τα τρια εκ. Ευρώ μοιάζουν αστείο ποσό, όταν το όνομα του Ουάρντα φιγουράρει στις λίστες της Βαλέννθια και της Γαλατάσαραι.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ

Ο ίδιος τονίζει συνεχώς πως όλα θα μπουν στο τραπέζι μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας της Αιγύπτου στο παγκόσμιο κύπελλο. Ο Ουάρντα είναι πλέον σε θέση ισχύος και η ιστορία έχει διδάξει πως αν ξεχάσεις την διαδρομή μέχρι στην κορυφή, μπορεί να βρεθείς ξανά στην αφετηρία της. Στον ΠΑΟΚ τηρούν στάση αναμονής και μαζί με τον Ουάρντα θα αποφασίσουν για το αν θα τον αξιοποιήσουν αγωνιστικά ή οικονομικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK