Πως ο Ιβιτς... εξαφάνισε τις θλάσεις

O ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια από τους μυικούς τραυματισμούς και ιδιαίτερα τις θλάσεις. Επί ημερών όμως Βλάνταν Ιβιτς το πρόβλημα καταπολεμήθηκε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Διαβάστε το πως και το γιατί.

Πως ο Ιβιτς... εξαφάνισε τις θλάσεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ την περασμένη περίοδο παραλίγο να σπάσει το... παγκόσμιο ρεκόρ θλάσεων ποδοσφαιρικής ομάδας σε μια σεζόν. Ούτε λίγο,ούτε πολύ μέτρησε συνολικά 39 ενώ στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε ήδη 5 μυϊκούς τραυματισμούς (των Χαρίση, Νομπόα, Πέλκα, Τσίμιροτ, Λεοβατς)!

Ο φετινός ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει καταφέρει μέχρι τώρα να...εξαφανίσει τις θλάσεις! Δεν έχει ούτε μια και ο Βλάνταν Ιβιτς στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Φιορεντίνα βρήκε ...χρόνο για να αναφερθεί σε όλα συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες στο κομμάτι τραυματισμοί – αποθεραπείες παικτών. Ρίχνοντας τις “σπόντες” του σε όσους αποχώρησαν,με τις αλλαγές να φέρουν την υπογραφή του.

"Έχουν αλλάξει πράγματα στο ιατρικό και προπονητικό τιμ. Έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν πιο επαγγελματικά για αυτό τους φέραμε εδώ. Έχουμε φέρει άτομα που δουλεύουν με τους παίκτες πολύ καλά στην αποκατάσταση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβο τεχνικός.

Επτά μήνες μετά τη πρώτη "επισήμως" καταγεγραμμένη σύσκεψη με θέμα τους τραυματισμούς που έγινε στον ΠΑΟΚ, όλοι και όλα έχουν αλλάξει. Στη σύσκεψη του Φεβρουαρίου,ο Ιγκόρ Τούντορ στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις υποτροπές που είχαν υποστεί τότε ποδοσφαιριστές του(Ροντρίγκες-Ζάιρο), έλεγε πως δεν φταίει εκείνος αλλά όλοι οι άλλοι.

Τη μια τα φόρτωνε στο ιατρικό τιμ, την άλλη στους φυσικοθεραπευτές και τους προπονητές αποκατάστασης, την άλλη στους ίδιους τους αθλητές. Αυτό που έχει καταγραφεί είναι πως ο Κροάτης κόουτς πολλές φορές βιαζόταν να επανεντάξει παίκτες διότι πιεζόταν από τα αποτελέσματα και την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Όλα αυτά την ώρα που στη Νέα Μεσημβρία, τα μέσα που υπήρχαν στα χέρια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για την αποκατάσταση των αθλητών ήταν πενιχρά σε σχέση ακόμα και με ομάδες εντός Ελλάδος, κάτι που με βάση την οικονομική ευρωστία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρήθηκε... ανήκουστο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Ιγκόρ Τούντορ...άνοιξε πρώτος την πόρτα της εξόδου (με το θέμα των τραυματισμών να μην είναι εκείνο που τον "έφαγε" αλλά έπαιξε και αυτό το ρόλο του). Ο Βλάνταν Ίβιτς κατάφερε να κερδίσει, μέσω των πλέι οφ, νέο συμβόλαιο, και το αγωνιστικό τμήμα πέρασε "στα χέρια του". Ο γυμναστής Πάολο Αρτίκο αποτέλεσε παρελθόν λίγες ημέρες πριν το ταξίδι στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, με τους Νένταν Κοβάσεβιτς και Πέταρ Μιλκάνοβιτς να προστίθενται, ενώ ο αριθμός των φυσικοθεραπευτών αυξήθηκε. Στα τέλη Αυγούστου έγινε αλλαγή και στο ιατρικό τιμ, με τον Μανώλη Παπακώστα να παίρνει τη θέση του Γιάννη Ράλλη. Η αλλαγή αυτή ήταν η τελευταία που έγινε και μάλιστα κάπως... απότομα απέναντι στον Ράλλη, ο οποίος με εξαίρεση την εποχή Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ (Ιούνιος 2014 - Μάρτιος 2015) βρισκόταν στον Δικέφαλο από το 2008.

Από εκεί και πέρα ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες οι εργασίες στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, όπου και θα υπάρχουν δωμάτιο κρυοθεραπείας, διάδρομος νεροφλεξολογίας αλλά και ένα νέο, μεγαλύτερο φυσικοθεραπευτήριο. Η ουσία είναι πως τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας εποχής δείχνουν θετικά και άκρως ενθαρρυντικά, με το πρόγραμμα που έχουν καταστρώσει ο Βλάνταν Ιβιτς με τους συνεργάτες του και τις αλλαγές που έχουν επιφέρει να πάνε κατ΄ ευχήν. Προφανώς και ο στόχος τους την τρέχουσα σεζόν θα είναι οι θλάσεις να είναι λιγότερες από τις μισές.

ΤΣΑΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK