Πώς ο Μάτος ακολουθεί τα χνάρια του Λίνο...

O Λέτο Μάτος θα συνεχίσει τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2021 και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι' αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκε στον Δικέφαλο του Βορρά ο Βραζιλιάνος, τα κοινά του χαρακτηριστικά με τον αγαπημένων των οπαδών Αλβες Λίνο και ο ρόλος του Λούμπος Μίχελ.

Πώς ο Μάτος ακολουθεί τα χνάρια του Λίνο...

Ο Λέο Μάτος ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή του σε αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει στη Τούμπα για δυο επιπλέον χρόνια σε σχέση με το υπάρχον, κάτι που σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα είναι ο τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Όλα αυτά, στα μισά του τριετούς συμβολαίου που είχε υπογράψει τον Μάιο του 2016, όντας μια από τις πρώτες μεταγραφές εκείνου του καλοκαιριού.

Ο Λεονάρντο Μάτος ήταν μια από τις “στοχευμένες” μεταγραφές του Δικεφάλου του βορρά, με τον Βραζιλιάνο να δίνει στους ασπρόμαυρους όλα αυτά που περιέγραφε ο φάκελός του, που εγκρίθηκε σε χρόνο dt από τους σκάουτς της ομάδας. Η συγκεκριμένη μεταγραφή φέρει τη σφραγίδα του Λούμπος Μίχελ, που γνώριζε τον Μάτος “απ' έξω κι' ανακατωτά”.

Ο ΠΑΟΚ είχε πλησιάσει τον Λέο Μάτος από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν και ο Λούμπος Μίχελ πληροφορήθηκε από πρώτο χέρι την επικείμενη διάλυση της Ντνίπρο. Ο Βραζιλιάνος ακραίος άκουσε τον Σλοβάκο τεχνικό διευθυντή των ασπρόμαυρων και άρχισε να “ψάχνεται”. Μπορεί να ήταν επιθυμία του να φύγει από την Ουκρανία, αλλά ήθελε να “ξεψαχνίσει” κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Μάτος δεν δυσκολεύτηκε να πει το “ναι” όταν κατάλαβε πως τα οικονομικά δεδομένα στον ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτά στην Ντίπρο, αλλά και περισσότερες ομάδες της Ουκρανίας, ήταν η μέρα με τη νύχτα και δεν είχε διάθεση να περιμένει, από τη στιγμή που είχε στα χέρια του μια “βαρβάτη” οικονομικά πρόταση.

Ο Λέο Μάτος πάτησε πάνω στα χνάρια του Άλβες Λίνο. Αμφότεροι Βραζιλιάνοι, βρέθηκαν στον ΠΑΟΚ “αθόρυβα”, μίλησαν ελάχιστα στα Μέσα καθώς ό,τι είχαν να πουν, το είπαν εντός γηπέδου. Δεν φίλησαν τον σήμα στη φανέλα για να χειροκροτηθούν, αλλά το έκαναν όταν ένιωσαν τον ΠΑΟΚ σπίτι τους και έδεσαν με την κερκίδα.

Η επικείμενη αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Λέο Μάτος έγινε γνωστή μέσω της live επικοινωνίας που είχε το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργης Σαββίδης με φίλους του ΠΑΟΚ, και είναι προϊόν συζητήσεων που ξεκίνησαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Συνήθως στο διάστημα ανάμεσα στις μεταγραφές, έρχονται στο επίκεντρο οι ανανεώσεις, και ο Μάτος πήρε σειρά μετά τους Πέλκα, Κουλούρη.

Στην περίπτωση του Μάτος, η αναπροσαρμογή του συμβολαίου είναι απόρροια της παρουσίας του τόσο εντός γηπέδου όσο και εντός αποδυτηρίων. Η αγωνιστική του συνέπεια και η ικανότητά του να σηκώνει το βάρος του πρωταθλητισμού είναι οι παράγοντες που ανέβασαν τις μετοχές του και έκαναν τους ασπρόμαυρους να τον θέλουν μέχρι να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Και σε αυτό το τομέα, είναι μια ιστορία παρόμοια με αυτή του Άλβεζ Λίνο.

Για την ιστορία, ο Λίνο έγραψε 220 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με 16 γκολ και 44 ασίστ, μέσα σε 5,5 σεζόν. Ο Λέο Μάτος μετράει 58 συμμετοχές με 10 γκολ και 8 ασίστ σε κάτι λιγότερο από 1,5 χρόνο.

ΤΣΑΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK