Το μυστικό του Πασχαλάκη και η... προφητεία για Όλσεν

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν κέρδισε τυχαία τη θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Η... έξτρα δουλειά του καλοκαιριού, από τον άνθρωπο που... προέβλεψε μέχρι και την άνοδο του Ρόμπιν Όλσεν!

Το μυστικό του Πασχαλάκη και η... προφητεία για Όλσεν
pasxalakis olsen

Η θέση του τερματοφύλακα είναι περίεργη. Ένα λάθος μπορεί να σε καταδικάσει και μία μεγάλη απόκρουση να σε ανακηρύξει σε... προσωρινό "Θεό". Δεν είναι τυχαίο πως οι προπονητές δουλεύουν αρκετά την ψυχολογία των παικτών, με σκοπό να τους ετοιμάσουν για τη δύσκολη συνέχεια.

Στην περίπτωση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, που την Δευτέρα ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2019, ισχύουν και τα δυο. Από την γκάφα με την αποβολή κόντρα στον Παναθηναϊκό το 2016, στην μεταγραφή του στον "δικέφαλο" στο τέλος της περιόδου που μας πέρασε.

Φυσικά τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και ο Πασχαλάκης είχε την τύχη να δουλέψει τον καλοκαίρι με έναν από τους κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Γιάννη Πλαβούκο, με τον οποίο ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ διατηρεί άριστη σχέση μέχρι και σήμερα.

Ο 28χρονος άσος έκανε ειδικές προπονήσεις το καλοκαίρι μαζί του έτσι ώστε να πάει... έτοιμος στην Θεσσαλονίκη και λίγους μήνες αργότερα δικαιώθηκε. Από τα χέρια του κ. Πλαβούκου εξάλλου έχουν περάσει και οι Διούδης, Τσιντώτας που πλέον παίζουν βασικοί σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ!

Και επειδή τα γραπτά μένουν, σε παλαιότερη συνέντευξη του ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Λεβαδειακού είχε σταθεί στη μεταχείριση που είχε ο Ρόμπιν Όλσεν στον ΠΑΟΚ.

"Το ελάττωμα ή το προτέρημα είναι σχετικό. Το θέμα είναι τι μπορείς να πάρεις από τον τερματοφύλακα. Όταν διαπιστώσεις ένα πρόβλημα κάνεις εξειδικευμένη προπόνηση πάνω σε αυτό. Γιατί μπορεί να είναι ψυχολογικό. Πολλοί παίκτες πάνε σε ομάδες και δεν πιάνουν. Πάνε σε άλλες και κάνουν παπάδες. Γι αυτό δεν τους λες τίποτα.

Πάντα ζητάς το καλύτερο και προσπαθείς να τους φτιάξεις την ψυχολογία. Στον τερματοφύλακα είναι σημαντικό το ψυχολογικό κομμάτι. Δεν μπορεί ο κάθε Όλσεν να έγινε κακός. Είναι οι συγκυρίες, οι προπονήσεις, όλα", είχε πει χαρακτηριστικά στο Sport24.gr.

Ψαντέψτε τι έγινε δυο χρόνια αργότερα. Ο Όλσεν πήγε στην Κοπεγχάγη και πλέον ως βασικός με την Σουηδία θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK