Το παρασκήνιο της απόφασης να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ

Πώς κατέληξε ο Ιβάν Σαββίδης στην απόφαση να μην κατέβει ο Δικέφαλος στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Το παρασκήνιο της απόφασης να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο σχετικά με το πως αποφάσισε τελικά ο Ιβάν Σαββίδης να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ στον προγραμματισμένο για τη Μ. Τετάρτη επαναληπτικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: η απόφαση του Σαββίδη, σωστή ή λάθος, μετά το επεισοδιακό πρώτο ματς της Τούμπας, ήταν να μην κατέβει η ομάδα στη ρεβάνς. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου ενημερώθηκε άμεσα από το νομικό επιτελείο για τις επιπτώσεις και έδειχνε να μην αλλάζει στάση. Από τότε, βέβαια, μέχρι και τη Μ. Δευτέρα που βγήκε η οριστική απόφαση μεσολάβησαν πάρα πολλές μέρες.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕ

Ο Σαββίδης άρχισε να πιστεύει πως η "επανάσταση" του ΠΑΟΚ θα φέρει αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έστω την ύστατη στιγμή και επέμενε σε αυτή. Στη συνέχεια αποφασίστηκε από τον Σταύρο Κοντονή η ματαίωση της διοργάνωσης οπότε ο Ιβάν δεν είχε πλέον να σκέφτεται αν θα κάνει πίσω. Έλα, όμως, που τα δεδομένα άλλαξαν και το Κύπελλο συνεχίστηκε. Κάπου εκεί μπήκαν οι αμφιβολίες στον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου, ο οποίος άρχισε να ρωτά δεξιά και αριστερά αν είναι σωστή η απόφασή του να μην κατέβει στο Φάληρο.

Tότε ήταν που άρχισε να μπαίνει η ιδέα της Κ-20. Έπεσε στο τραπέζι σαν σκέψη να κατέβουν οι πιτσιρικάδες στη ρεβάνς, άρχισε να επικοινωνείται προς τα έξω, αλλά δεν έτυχε της καλύτερης αποδοχής. Εξάλλου, αν κατέβαινε η Κ-20 στη ρεβάνς, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος μιας βαριάς ήττας από τον Ολυμπιακό που θα έφερνε γκρίνια και μουρμούρες.

Οι άνθρωποι γύρω από το Σαββίδη απέφευγαν να του υποδείξουν τι έπρεπε να κάνει. Μόνο η πλειοψηφία των παλαιμάχων της ομάδας τόνιζαν ότι το σωστό είναι να μην κατέβει ο Δικέφαλος στο Καραϊσκάκη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην πρόσφατη εκδήλωση του εορτασμού του συλλόγου για τα 90 χρόνια. Ο Κούλης Αποστολίδης (μέλος της επιτροπής των εορτασμών) δήλωσε ορθά κοφτά μπροστά στο κοινό πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να κατέβει στον επαναληπτικό, την ίδια ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης άφηνε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ

Εκεί άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις. Οι οπαδοί είχαν ψηθεί με το γεγονός ότι η ομάδα δεν θα παίξει τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό και δεν είδαν με καλό μάτι το ενδεχόμενο... πισωγυρίσματος. Ο Σαββίδης συνέχισε να ρωτά δεξιά κι αριστερά χωρίς να μπορεί να πάρει την απόφαση. Ουσιαστικά τα πράγματα άλλαξαν με τον ορισμό του διαιτητή Καλογερόπουλου, αλλά και με τη σύσκεψη το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας.

Σε αυτή έδωσαν το παρών και οι αρχηγοί του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Κούλης Αποστολίδης. Ο τελευταίος επανέλαβε την τοποθέτησή του, ενώ οι ποδοσφαιριστές έριξαν το μπαλάκι στον μεγαλομέτοχο: "Είμαστε μαζί σου σε ό,τι κι αν αποφασίσεις". Νωρίτερα, είχαν ενημερωθεί πως η προπόνηση της Μ. Τρίτης θα γίνει στις 11 το πρωί για να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να ταξιδέψει η αποστολή στην Αθήνα εφόσον αποφασιζόταν να κατέβει στον επαναληπτικό.

Ο Σαββίδης άκουσε με προσοχή όλες τις απόψεις. Άκουσε τους ποδοσφαιριστές να του δηλώνουν πανέτοιμοι για να παίξουν αν το αποφασίσει και τελικά μετά από πολύ σκέψη κατέληξε στο να μην αγωνιστεί η ομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό και να αποκλειστεί οριστικά από τον τελικό του Κυπέλλου. Αφού πρώτα ρώτησε (ξανά) το νομικό επιτελείο κι αφού πρώτα αφουγκράστηκε τον κόσμο της ομάδας...

Στ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ, -3 του χρόνου

News 24/7

24MEDIA NETWORK