Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Μαμπουλού

Η σχέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον εκπρόσωπο του Κριστοφέρ Μαμπουλού, ο δάσκαλος αγγλικών του Γάλλου και ο... κολλητός του στα Γιάννινα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Μαμπουλού
mambulu ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρόσωπο των ημερών είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Κριστοφέρ Μαμπουλού. Ο Γάλλος φορ σημείωσε τα δύο γκολ στο Αγρίνιο, με τα οποία η ομάδα του επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού την περασμένη Δευτέρα (31/10), για την 9η αγωνιστική της Super League. To 2014 τον απέκτησε στη Μπαστιά ο Κλοντ Μακελελέ, από τη Σατορού. Πέρυσι το καλοκαίρι ο 26χρονος επιθετικός συζήτησε με τον Φρανσουά Σικολινί, που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαστιά. Τον ρώτησε αν θα έπαιζε βασικός την εφετινή σεζόν και του εξήγησε ότι επειδή υπάρχει υπεροπλία στη συγκεκριμένη θέση, θα ήταν δύσκολο να ξεκινούσε αυτός από το αρχικό σχήμα.

Ο Γάλλος προπονητής του είπε ότι θέλει να τον κρατήσει, αλλά ότι θα σεβαστεί την απόφασή του αν θέλει να αποχωρήσει. Ο Μαμπουλού ήθελε να κάνει γεμάτη σεζόν και αποφάσισε να αποτελέσει παρελθόν, έστω και αν η λύση του συμβολαίου του στη Μπαστιά δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο εκπρόσωπος του στράικερ του ΠΑΣ, Σαλίμ Αράς, έπαιξε κατά το παρελθόν στην ομάδα των Ιωαννίνων και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, τον είχε σαν παιδί του. Έτσι και τώρα στον Μαμπουλού έχει γίνει σαφές, πως ό,τι χρειαστεί "ο Καρχιμάνης είναι εδώ".

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Ηπείρου περνά καλά στα Γιάννινα. Του αρέσει και η ομάδα και ο κόσμος και είναι βέβαιος ότι θα συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις. Επειδή δεν μιλάει καλά αγγλικά, η ομάδα έχει προσλάβει δάσκαλο αγγλικών που τον βοηθά στην εκμάθηση. Κολλητός του είναι ο Γιάκος.

Με αυτόν τα... βρίσκει περισσότερο και με αυτόν μένει στις αποστολές. Στις αρχές, όταν πρωτοπήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο δεξιός μπακ Καρανίκας, που γνωρίζει γαλλικά, τον βοήθησε στο να συνεννοείται με τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες! Ο Μαμπουλού δεν είναι δύσκολος χαρακτήρας. Άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα. Έχει μία αδερφή και έναν αδερφό. Η οικογένειά του μένει στο Παρίσι. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη για το Κύπελλο, όπου σημείωσε το νικητήριο γκολ, η μητέρα του και η αδερφή του ήταν στους Ζωσιμάδες και τον... καμάρωσαν από κοντά!

Δ.Σ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK