Πρόλαβε στη… στροφή τον ΠΑΟΚ ο Φύσσας για Ελευθεριάδη

Πως ο Παναθηναϊκός και ο Φύσσας έπιασαν στον… ύπνο τον Λούμπος Μίχελ και έκλεισαν τον πρώην διευθυντή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, τον οποίο πολιορκούσε στενά ο τεχνικός διευθυντής του δικεφάλου – Τι έπαιξε ρόλο στην τελική απόφασή του. Ολο το παρασκήνιο στο Contra.gr.

ΝΕΟΙ / ΠΑΟΚ-ΟΦΗ
ΝΕΟΙ / ΠΑΟΚ-ΟΦΗ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον πολύ κόσμο είναι άγνωστος… Για τους γνωρίζοντες ωστόσο, το κομμάτι των Ακαδημιών, η είδηση που έσκασε το απόγευμα της Τρίτης (21/3) για τη συμφωνία του Παναθηναϊκού (του Τάκη Φύσσα εν προκειμένω) με τον Θόδωρο Ελευθεριάδη και την ένταξή του στη διεύθυνση της «πράσινης» Ακαδημίας από το προσεχές καλοκαίρι, έσκασε σαν… βόμβα!

Κι αυτό, διότι άπαντες ανέμεναν πως ο επί 3,5 χρόνια τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού κι ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα για την «ανάπτυξη» και το ξεπέταγμα των νεαρών παικτών που παίζουν σήμερα στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών (Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Νικολάου), μετά τον προ μηνός «χωρισμό» του με τους «ερυθρόλευκους» θα… ανηφόριζε ξανά προς Θεσσαλονίκη μεριά και συγκεκριμένα προς τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΙΧΕΛ

Είχε προηγηθεί βλέπετε το προ δεκαημέρου ραντεβού του Ελευθεριάδη με τον τεχνικό διευθυντή του δικεφάλου του Βορρά, Λούμπος Μίχελ, ο οποίος τον πίεζε ασφυκτικά για να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ και να αναλάβει θέση απόλυτου «αφεντικού» στην Ακαδημία. Ο Μίχελ ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τον… Φύσσα, ο οποίος έπιασε τους πάντες στον… ύπνο!

Από την ημέρα που ο Ελευθεριάδης αποχώρησε απ’ τον Ολυμπιακό (ελέω έντονων διαφωνιών με στελέχη του συλλόγου), αφήνοντας πίσω του ένα εξαιρετικό έργο, ο νυν διευθυντής της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού δούλευε αθόρυβα την υπόθεση, εκτιμώντας πως ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χαθεί για τα τμήματα υποδομής του «τριφυλλιού».

ΟΙ ΔΥΟ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΙ»

Μίλησε μαζί του, του παρουσίασε το πρότζεκτ, που αφορά ένα πλάνο τριετίας και δημιουργία ενός πολύ δυνατού φυτωρίου και τον έπεισε, με τον Ελευθεριάδη να λέει το μεγάλο «ναι». Βασικό ρόλο σ’ αυτό βεβαίως έπαιξε και το γεγονός ότι κι ο ίδιος ήθελε για προσωπικούς λόγους να μείνει στην Αθήνα, ενώ είχε καταπληκτική σχέση και χρόνια φιλία με τον Φύσσα, που αν μη τι άλλο επηρέασε πολύ την απόφασή του.

Ο 48χρονος Ελευθεριάδης, μετά την ολοκλήρωση της εφετινής σεζόν, θα γίνει το Νο2 στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, αναλαμβάνοντας όλο τεχνικού υπευθύνου και συντονιστή του προγράμματος ανάπτυξης. Με απλά λόγια θα είναι ο άνθρωπος που θα «τρέχει» όλο το εκπαιδευτικό κομμάτι στο «πράσινο φυτώριο», κουβαλώντας πίσω του μια σπουδαία διαδρομή.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Από εκεί και πέρα, εκτός από τον Ελευθεριάδη, αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι προσλήψεις ακόμη δύο προπονητών για τα μικρότερα τμήματα της Ακαδημίας, αλλά κι ενός ψυχολόγου, που θα πάρει τη θέση της κας Μαρίας Ψυχουντάκη.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1969 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος UEFA Pro της ΕΠΟ. Κατέγραψε συνολικά 150 συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής ομάδων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Αστέρας Αμπελοκήπων, Καλαμάτα, Εράνη Φιλιατρών, Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας, ΑΕ Αμπελοκήπων) από το 1989 έως το 1996. Διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικών Λειτουργιών ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη στον Οργανισμό «ΑΘΗΝΑ 2004». Εργάστηκε σε αθλητικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης ως καθηγητής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και ήταν υπεύθυνος σε μια σειρά ειδικών εκδόσεων (έντυπων και οπτικοακουστικών) για θέματα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ακαδημίες Δήμων και ερασιτεχνικούς συλλόγους ποδοσφαίρου (1994-2000).

Εργάστηκε στην ΠΑΕ Ηρακλής στις ακαδημίες (2000-2005) και στην επαγγελματική ομάδα ως γυμναστής (2005-2007). Την περίοδο 2007-2010 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Ακαδημιών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προπονώντας και την Κ-20 για δύο χρόνια. Στις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου εργάστηκε ως συνεργάτης του Γιώργου Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων από το Νοέμβριο του 2011 και συνέχισε ως συνεργάτης του Κώστα Τσάνα στην ίδια ομάδα. Ηταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 2η θέση. Παράλληλα, υπήρξε για 2 χρονιές (2012-2014) προπονητής της νεοσύστατης Κ-15. Στις 2 Ιουλίου 2014 προσελήφθη στον Ολυμπιακό, απ’ όπου αποχώρησε προ μηνός.

ΓΟΥΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK