Πώς έχει η κατάσταση με Λάσμε, τι γίνεται με το δεύτερο δείγμα

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Στεφάν Λάσμε, τι λέει ο δικηγόρος του Γκαμπονέζου παίκτη

Πώς έχει η κατάσταση με Λάσμε, τι γίνεται με το δεύτερο δείγμα

Η υπόθεση του Στεφάν Λάσμε συνεχίζει να απασχολεί τη μπασκετική επικαιρότητα της Τουρκίας από τη στιγμή βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάναβης και σε δεύτερο έλεγχο. Κάτι λογικό όμως, αφού το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ πρώτου και δεύτερου ελέγχου (το πρώτο πάρθηκε 22 Μαϊου και το δεύτερο 31 του ίδιου μήνα) δεν είναι επαρκές για να αποβάλει ο οργανισμός την ουσία.

Τούτο είχε τονίσει με δηλώσεις του στο Contra.gr, ο δικηγόρος του έμπειρου σέντερ, Γιάννης Μαρακάκης. Ο κ. Μαρακάκης ανέλυσε στο Contra.gr πως έχει η κατάσταση, αλλά και το πως έχει παρεξηγηθεί το όλο θέμα.

Είναι λάθος να μιλάμε για δεύτερη παραβίαση

"Ο Λάσμε πέρασε από έλεγχο στις 22 Μαΐου μετά το παιχνίδι με την Καρσίγιακα και μετά ξαναπέρασε έλεγχο στις 31 Μαΐου μετά το ματς με τη Φενέρ. Το εργαστήριο της Κολωνίας, όπου στάλθηκαν τα δείγματα και των δυο ελέγχων απάντησε μετά από 3 εβδομάδες ότι ήταν θετικός σε χρήση κάνναβης. Το σημαντικό είναι, όπως εξηγήθηκε ήδη, ότι η συγκεκριμένη ουσία, όταν χρησιμοποιείται από έναν άνθρωπο, για να αποβληθεί από τον οργανισμό θέλει αρκετές ημέρες. Μπορεί να κάνει ακόμη και 20 ημέρες. Όταν απολογήθηκε για τον πρώτο έλεγχο δεν είχε βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου. Σε καθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία και μόνο παράβαση που έγινε μια μέρα πριν τον πρώτο έλεγχο στις 21 Μαΐου και λόγω της ιδιαιτερότητας της ουσίας αυτής φάνηκε και στους δυο ελέγχους (22 Μαΐου και 31 Μαΐου). Και τρίτο έλεγχο αν περνούσε σε διάστημα 15ημερών και πάλι θα ανιχνευόταν η ουσία. Συνεπώς είναι λάθος να μιλάμε για δεύτερη παραβίαση σε ντόπινγκ κοντρόλ".

Πώς έχει η κατάσταση με Λάσμε, τι γίνεται με το δεύτερο δείγμα

Οσον αφορά στις επόμενες κινήσεις, ο Γιάννης Μαρακάκης τόνισε: "Θα κληθεί να δώσει ξανά εξηγήσεις. Δεν έχουμε να κάνουμε με υποτροπή και δεύτερη παραβίαση. Πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η μαριχουάνα δεν είναι ντόπινγκ. Δεν μιλάμε για μια ουσιαστική παράβαση φαρμακοδιέγερσης. Αυτή η ουσία ανήκει σε αυτές που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να δώσουν αγωνιστικό πλεονέκτημα σε αθλητή ταχυδυναμικού αθλήματος, όπως είναι το μπάσκετ. Παραμένει στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών για ηθικούς λόγους και μόνο καθώς είναι λογικό οι αθλητικές Αρχές να μη θέλουν έναν αθλητή που αποτελεί παράδειγμα για τη νεολαία να συνδέεται με τη χρήση μίας τέτοιας ουσίας. Η μαριχουάνα όμως δεν αποτελεί ντόπινγκ. Δεν παρέχει κανένα αγωνιστικό πλεονέκτημα".

ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΓΑΛΑΤΑ

Σχετικά με τη Γαλατά, οι άνθρωποί της συνεχίζουν και βρίσκονται στο πλευρό του Λάσμε, στηρίζουν τον παίκτη και περιμένουν την οριστική έκβαση του θέματος για να συζητήσουν το μέλλον του. Ο Γκαμπονέζος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους της ομάδας και έχει φανατικούς υποστηρικτές, οπότε όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια όλα είναι ανοιχτά αναφορικά με το μέλλον του εκεί. "Οι εκπρόσωποι της Γαλατά εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Λάσμε και μάλιστα εξέφρασαν την επιθυμία μόλις τελειώσει η ιστορία να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του", υπογράμμισε ο δικηγόρος του παίκτη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK