Όχι στο αλκοόλ, ναι στα ναρκωτικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας!

Αλκοόλ στοπ, όχι όμως και μαριχουάνα στο προσεχές Μουντιάλ της Ρωσίας με τις αρχές της χώρας να εφαρμόζουν ένα πρωτοφανές μέτρο για τους οπαδούς που πιστεύεται ότι θα μειώσει τη βία στα γήπεδα.

In this photo taken on Saturday, April 21, 2018, Russian soccer fans cheer during the Russian league soccer match between Rotor and Luch-Energiya at the new the World Cup stadium in Volgograd, Russia . The stadium will hold group-stage games at the World Cup. (AP Photo/Dmitriy Rogulin)
In this photo taken on Saturday, April 21, 2018, Russian soccer fans cheer during the Russian league soccer match between Rotor and Luch-Energiya at the new the World Cup stadium in Volgograd, Russia . The stadium will hold group-stage games at the World Cup. (AP Photo/Dmitriy Rogulin) AP IMAGE

Το Μουντιάλ του 2018 πλησιάζει και οι περισσότεροι που αναμένεται να ταξιδέψουν μέχρι τη Ρωσία, περιμένουν να βιώσουν μία ξέφρενη γιορτή με πολύ ποτό. Κι όμως, αυτή τη χαρά θα τη στερηθούν φέτος, με τις αρχές της χώρας να απαγορεύουν τη κατανάλωση αλκοόλ καθ' όλη τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Το 2016 στη Γαλλία, Ρώσοι οπαδοί μπλέχτηκαν σε "άγρια" επεισόδια με Άγγλους, με τους πρώτους να στέλνουν μήνυμα θανάτου στους δεύτερους για το προσεχές καλοκαίρι, κάτι που στάθηκε αφορμή να ληφθεί το συγκεκριμένο μέτρο. Παρόλα αυτά, όπως διευκρινίζεται, δεν θα εφαρμοστεί σε όλες τις πόλεις που θα διεξαχθεί η διοργάνωση, αλλά μόνο στη πρωτεύουσα, τη Μόσχα.

Η αγορά ποτού θα απαγορευτεί αυστηρά σε όλες τις παμπ, τα εστιατόρια, τα σούπερ μάρκετ και όποιο άλλο αντίστοιχο μαγαζί παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο, το μόνο μέρος που επιτρέπεται ελεύθερα το αλκοόλ θα βρίσκεται μέσα στα γήπεδα και σε επίσημους χώρους της FIFA που θα "στηθούν" για τους φιλάθλους και θα προωθείται μόνο σε μπύρα.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με τη Sun θα επιτρέπονται μερικά είδη ναρκωτικών, όπως η μαριχουάνα, η κοκαΐνη και η ηρωίνη, καθιστώντας νόμιμη τη κατανάλωσή τους οπουδήποτε, αρκεί οι κάτοχοί να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική άδεια.

Η Μόσχα θα φιλοξενήσει συνολικά 12 αγώνες κατά τη διάρκεια του τουρνουά, συμπεριλαμβάνοντας έναν ημιτελικό και τον μεγάλο τελικό στο πρόγραμμα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως οι ταξιδιώτες που το... τσούζουν λίγο παραπάνω δεν πρόκειται να απολαύσουν αυτή τη νέα τους εμπειρία, με τη παρηγοριά σε "σκληρές" ουσίες να αποτελεί τη μόνη δυνατή λύση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK