Έχεις χρέη; Υποβιβάζεσαι στην Football League

Τα οικονομικά προβλήματα στην Super League και οι ποινές που προβλέπονταιγια τις ομάδες που δεν πάρουν άδεια τον ερχόμενο Απρίλιο από την ΕΠΟ.

Έχεις χρέη; Υποβιβάζεσαι στην Football League

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης η Super League περιμένει πως και πως την χορηγία για το πρωτάθλημα από τον Ιβάν Σαββίδη και οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι ρήτρες από την ΝΟVA από την αναβολή των τριών αγωνιστικών (δύο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και η 11η που επρόκειτο να διεξαχθεί αυτό το τριήμερο, από την FIFA) ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μια... τούρτα που μόνο γλυκιά γεύση δεν έχει με φόντο την διαδικασία της αδειοδότησης τον ερχόμενο Απρίλιο, η οποία έχει μία διαφορά σε σχέση με τις άλλες χρονιές: αν μια ΠΑΕ δεν εκπληρώνει οποιονδήποτε εκ των οικονομικών κριτηρίων της αδειοδότησης, θα υποβιβάζεται.

Η συγκεκριμένη ποινή είχε αποφασιστεί και παλιότερα, αλλά το Μάρτιο του 2012 η Super League (με πρόεδρο τον Γιάννη Μώραλη) τη μετέτρεψε σε περιορισμό στις μεταγραφές και τις ανανεώσεις για να εξυγιανθούν οι "προβληματικές" ομάδες, όπως είχε ειπωθεί.

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Η απόφαση που πάρθηκε πέρσι από την Super League αναφέρει ότι:

"ΠΑΕ που θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Super League περιόδου 2016-17 η οποία δεν θα λάβει άδεια ΕΠΟ κατά την διαδικασία αδειοδότησης Απριλίου - Μάιου 2017, θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση του Πρωταθλήματος Super League περιόδου 2016-17 και θα υποβιβάζεται στην Football League μόνο όμως αν ο λόγος μη αδειοδότησης συνίσταται είτε:

(α) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ή

(β) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών ή μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε

(γ) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία ή αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρίες ή σωματεία".

Το… ευχάριστο είναι ότι όπως σε κάθε νόμο υπάρχει κι ένα παραθυράκι κι έτσι οι ομάδες θα έχουν μία μικρή προθεσμία να τακτοποιούν τα οικονομικά τους χρέη, μέχρι τις 31/3 που κατατίθενται οι φάκελοι στην ΕΠΟ.

Το δυσάρεστο είναι ότι την επόμενη περίοδο (2017-18) προβλέπεται υποβιβασμός για οποιονδήποτε λόγο μία ομάδα δεν πάρει άδεια, όχι μόνο τον οικονομικό.

ΟΙ ΡΗΤΡΕΣ ΤΗΣ NOVA

Η NOVA στο μεταξύ, για τις τρεις αγωνιστικές που αναβλήθηκαν φέτος, ενεργοποίησε ή θα ενεργοποιήσει 5.6 εκατ. ευρώ (δεν υπολογίζεται το 1.2 εκατ. ευρώ για τα play offs του περσινού πρωταθλήματος που επίσης είχαν αλλάξει ημερομηνία) ως ρήτρες και στην Λίγκα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, αφού τα ποσά αυτά θα κρατηθούν από τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Το συνδρομητικό μάλιστα, όπως έγραψε την Παρασκευή 18/11 το Contra.gr, ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να καταβάλει 1.2 εκατ. ευρώ που ήταν η δόση του Οκτωβρίου. Η επόμενη δόση, θα είναι τον Φεβρουάριο αν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει αναβληθεί κάποια άλλη αγωνιστική.

Α.ΠΛ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK