Τα 6 "φλερτ" του Σίλβακαι ο Ολυμπιακός

Ο Μάρκο Σίλβα παραμένει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Το Contra.gr ρίχνει φως στα καλοκαιρινά και φθινοπωρινά "φλερτ" του Πορτογάλου κόουτς ενώ καταγράφει και το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης από τον Πειραιά...

Τα 6 "φλερτ" του Σίλβακαι ο Ολυμπιακός
marco silva ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά από εκείνη την ημέρα του καλοκαιριού, όταν άφησε την Αυστρία και την προετοιμασία με τον Ολυμπιακό κι επέστρεψε στην Πορτογαλία, έχει μείνει χωρίς δουλειά σε πάγκο.

Μπορεί να συνεργάζεται με την κρατική πορτογαλική τηλεόραση - ως σχολιαστής αγώνων Champions League (όπου μάλιστα αντικατέστησε τον νυν τεχνικό των "ερυθρολεύκων", Πάουλο Μπέντο) - αλλά οι προτάσεις "έσκασαν" για τα καλά στον Μάρκο Σίλβα.

Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

- Το διπλό "όχι" στην αραβική αγορά. Οι Πορτογάλοι έχουν "απλώσει" δίχτυα στις χώρες του Αραβικού Κόλπου. Είτε πρόκειται για ποδοσφαιριστές (βλ. Μπαρμπόζα) είτε για προπονητές.
Όχι μία άλλα δύο προτάσεις έφθασαν στα χέρια του Μάρκο Σίλβα. Μία από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας και μία από το Ντουμπάι. Γιατί τις αρνήθηκε αφού ο μισθός σίγουρα θα ήταν πολύ υψηλότερος από τις άλλες προσφορές;Θεώρησε ότι θα είναι πισωγύρισμα στην καριέρα του. "Όχι τώρα..." αποφάσισε.

- Το "όχι" στη Γουλβς. Πράγματι υπήρχε ενδιαφέρον από τους "Λύκους". O Κένι Τζάκετ έφυγε από την τεχνική ηγεσία τους τον περασμένο Ιούλιο και ο Μάρκο Σίλβα άρεσε στην αγγλική ομάδα. Η Γουλβς όμως, αγωνίζεται στην Championship. Αγγλία μεν, δεύτερη κατηγορία δε... γι' αυτό και No, thanks.

- Το πρέσινγκ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. H κροατική ομάδα, είναι τα τελευταία χρόνια... ισόβια πρωταθλήτρια της χώρας. Ο Κράνιτσαρ πλήρωσε το μάρμαρο της κακής εκκίνησης κι αντικαταστάθηκε από τον Σόπιτς. Η Ντινάμο είναι μετά από 10 αγωνιστικές στην τρίτη θέση της κατάταξης ενώ και γνώρισε ισάριθμες ήττες στο Champions League από Λιόν (3-0) και Γιουβέντους (0-4). O Ζέλικο Σόπιτς πλήρωσε τελικά το μάρμαρο και το πρέσινγκ, της τελευταίας εβδομάδας προς τον Σίλβα ήταν έντονο. Ωστόσο και πάλι ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού δεν συγκινήθηκε και δεν μπήκε στο κόπο να σκεφθεί για Κροατία. Παρότι, εκεί, υπάρχει πορτογαλική... αποικία. Πάουλο Μασάντο, Γκονσάλο Σάντος και Ίβο Πίντο πέρυσι. Τελικά η Ντιναμό έκλεισε τον Βούλγαρο προπονητή Ιβάϊλο Πέτεφ.

- Η "κλεισμένη" Ίντερ. Κι όμως, ο Σίλβα βρέθηκε πολύ κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των "νερατζούρι" μετά την απομάκρυνση του Μαντσίνι. Σε σημείο που να θεωρείται σχεδόν... κλεισμένος. Με το χέρι στη βαλίτσα για το Μιλάνο ήταν. Τελικά, οι "νερατζούρι" επέλεξαν τον Ρόναλντ ντε Μπουρ. Την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά. Μπορεί να το γνωρίζουν ελάχιστοι, αλλά η Ίντερ βρέθηκε μια ανάσα από τον Πορτογάλο.

- Η Βαλένθια. Ο Πραντέλι βέβαια μοιάζει να είναι πλέον πολύ κοντά και να του "κλέβει" την θέση. Ο Σίλβα θέλει να πάει στις "νυχτερίδες", δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού. Ο Γκαρθία Πιτάρτς (σ.σ τεχνικός διευθυντής της Βαλένθια), προσπάθησε στην αρχή να κλείσει τον Μαρθελίνο, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μετά στα ρεπορτάζ της Ισπανίας έπαιζαν τα ονόματα των Σίλβα και Λάουντρουπ, αλλά σήμερα επικρατέστερος είναι ο Πραντέλι.

- Ο Ολυμπιακός. Επειδή πολλές φορές στο παρελθόν όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν που λέει και το τραγούδι, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο επανασύνδεσης με τους πρωταθλητές. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε στη μετά - Βαλβέρδε εποχή που οι "ερυθρόλευκοι" θα ασχοληθούν με πρώην προπονητή τους αν κι εφόσον χρειαστεί...

Για τον Σίλβα πάντως θα υπάρχει και η ...προοπτική της Πόρτο, όσο παραμένει υπό αμφισβήτηση ο Νούνο Εσπιρίτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK