ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η τιμωρία των διαιτητών, η ΚΕΔ και η αντίδραση του Ολυμπιακού

Το buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη έφερε ένταση στην κλήρωση των διαιτητών και αντιδράσεις από τους "αιώνιους".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η τιμωρία των διαιτητών, η ΚΕΔ και η αντίδραση του Ολυμπιακού

Το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη που έκρινε το δεύτερο τελικό στο κλειστό του ΟΑΚΑ συνεχίζει να απασχολεί την αθλητική επικαιρότητα όχι μόνο ως προς την κατάληξή του και το γεγονός ότι έκρινε το ντέρμπι, αλλά και για τα περίφημα βήματα του Έλληνα γκαρντ.

Στην κλήρωση των διαιτητών το απόγευμα της Πέμπτης επικράτησε ένταση λόγω της συγκεκριμένης φάσης, αλλά και λόγω της τιμωρίας των τριών διαιτητών του αγώνα του ΟΑΚΑ. Οι Αναστόπουλος, Κορομηλάς και Μάνος μπήκαν στο "ψυγείο" ουσιαστικά γιατί δεν είδαν τα βήματα του Βασίλη Σπανούλη πριν από το buzzer beater, προκαλώντας απορίες στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Αυτό γιατί μία μέρα μετά το δεύτερο τελικό, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως δεν υπάρχει παράβαση στη συγκεκριμένη φάση, άρα -σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού- δεν υπάρχει λόγος τιμωρίας των τριών (ειρήσθω εν παρόδω, αυτός που ήταν δίπλα στον Σπανούλη και ουσιαστικά φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη της φάσης, είναι ο Αναστόπουλος).

Μάλιστα, ο Γενικός Διευθυντής των Πειραιωτών, Χρήστος Σταυρόπουλος, εξέφρασε την ενόχληση των "ερυθρολεύκων" θεωρώντας πως η τιμωρία οφείλεται σε αυτή τη φάση και όχι στη γενικότερη απόδοση των διαιτητών στο δεύτερο τελικό, ζητώντας την παραίτηση της ΚΕΔ. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού μέσω του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Μάνου Παπαδόπουλου, που ήταν παρόντες στην κλήρωση, οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του Ολυμπιακού.

Το αστείο, βέβαια, της όλης υπόθεσης είναι πως λίγο έλειψε να μην... έχουμε διαιτητές στους επόμενους δύο τελικούς. Βλέπετε, τα μέλη της ΚΕΔ αποφάσισαν να τιμωρήσουν τις δύο τριάδες των δεύτερων αγώνων (δηλαδή τους διαιτητές του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και του ΑΕΚ-Αρης), με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα, αφού δεν επιτρέπεται ένας διαιτητής να σφυρίξει στους τελικούς αν δεν έχουν μεσολαβήσει δύο ματς. Όπερ σημαίνει πως οι διαιτητές του πρώτου τελικού δεν έχουν δικαίωμα να διευθύνουν τον τρίτο.

Τελικά, οι τριάδες για τα δύο παιχνίδια σε ΣΕΦ και Αλεξάνδρειο βρέθηκαν, αλλά η ένταση ήταν αυτή που σημάδευσε την κλήρωση, δείγμα του "πολέμου" που έχει ξεσπάσει λόγω... Σπανούλη. Πλέον, ο τρίτος τελικός αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για κάτι που έτσι κι αλλιώς απασχολεί τους αγώνες μπάσκετ των "αιωνίων" εδώ και πολλά χρόνια: τη διαιτησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το "διαστημικό" αυτοκίνητο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
"Αυτοί θα ονομάσουν "Νίκος Γκάλης" και την Πυλαία!"
Ένταση στην κλήρωση των διαιτητών
Αυτοί οι διαιτητές κληρώθηκαν
Γκάλης όπως Μελίνα Μερκούρη

News 24/7

24MEDIA NETWORK