Το μεγάλο στοίχημα του τελικού και η διαφωνία του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ

Στο πρωτάθλημα τις διαφορές τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τις έλυσαν, όπως τις έλυσαν τέλος πάντων. Τι θα γίνει όμως αν οι Δικέφαλοι διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στον τελικό του Κυπέλλου; Θα είναι, όπως και να έχει, ένα δυνατό τεστ για ΕΠΟ, ΕΛΑΣ και Πολιτεία. Οι απόψεις των δύο ομάδων.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Λιβάγια EUROKINISSI

To πρωτάθλημα, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα τελειώσει έστω και μετά από όλα όσα έχουν προηγηθεί. Τα επεισόδια, τις διακοπές, τις αφαιρέσεις βαθμών, την τεράστια πόλωση.

Τι θα γίνει όμως με το Κύπελλο, ιδιαίτερα αν στον τελικό διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο μεγάλοι εφετινοί μονομάχοι του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ;

Για την ΕΠΟ αλλά για την Πολιτεία η πιθανότητα ενός τελικού Δικεφάλων (η ΑΕΚ χρειάζεται να ανατρέψει το σκορ κόντρα στην ΑΕΛ) είναι μεγάλος μπελάς αλλά την ίδια ώρα και τεράστια πρόκληση. Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι από την ομαλή ή όχι διεξαγωγή ενός τέτοιου τελικού θα κριθεί εν πολλοίς το grexit.

To μέχρι στιγμής δεδομένο είναι ότι ο τελικός ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Γι' αυτό τόσο η ΕΠΟ όσο και η κυβέρνηση είναι κάθετες, θεωρούν ότι μετά τα όσα έγιναν στο Βόλο πέρυσι, η λύση του ΟΑΚΑ αποτελεί μονόδρομο καθαρά για λόγους ασφαλείας και ιδιαίτερα μετά την ένταση του προηγούμενου μήνα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά φέρεται να έχει πειστεί γι' αυτήν την αναγκαιότητα και δείχνει έτοιμος να συμβιβαστεί να παίξει στο γήπεδο το οποίο η μεγάλη του αντίπαλος χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια ως έδρα.

Την ίδια ώρα όμως ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να έχει την πλήρη στήριξη του κοινού του όπως την είχε και το 2014 στον τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο όταν περίπου 25.000 οπαδοί του έδωσαν το παρών στην εξέδρα.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της θεωρεί ότι τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρά ακόμα και αν αυτό "κόψει" εισιτήρια, άρα και δικούς της οπαδούς από το ΟΑΚΑ. Υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να παρθεί το παραμικρό ρίσκο και ότι ο κόσμος που θα μπει στο γήπεδο θα πρέπει να είναι απολύτως ελεγχόμενος.

Αποφάσεις προφανώς δεν έχουν παρθεί γιατί τελικός δεν έχει προκύψει ακόμα. Οι διαφορές των δύο παραμένουν δεδομένες, σε καμία περίπτωση όμως δεν μοιάζουν αγεφύρωτες. Ο κοινός τόπος μάλλον θα βρεθεί.

Αν, τέλος, προκύψει τελικός ΠΑΟΚ-ΑΕΛ η ατζέντα θα είναι τελειώς διαφορετική. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται ο τελικός να "φύγει" από την Αθήνα και να "μετακομίσει" είτε στη Θεσσαλία είτε στη Θεσσαλονίκη με σαφώς λιγότερους μπελάδες για την ΕΠΟ, την ΕΛΑΣ και την Κυβέρνηση.

N.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK