Το ντόμινο προπονητών που προκαλεί η Μπαρτσελόνα σε όλη την Ευρώπη!

Η επικείμενη αποχώρηση του Πασκουάλ από την Μπαρτσελόνα φέρνει ντόμινο εξελίξεων σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Τι γίνεται με Πεδουλάκη και Σφαιρόπουλο.

Το ντόμινο προπονητών που προκαλεί η Μπαρτσελόνα σε όλη την Ευρώπη!

Κι όμως, αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα θα κρίνει το μέλλον πολλών προπονητών την ερχόμενη περίοδο. Μοιάζει με το φαινόμενο της πεταλούδας, αλλά η επικείμενη αποχώρηση του Τσάβι Πασκουάλ από την καταλανική ομάδα, θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα κρίνει τους πάγκους ουκ ολίγων ευρωπαϊκών ομάδων.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Όπως όλα δείχνουν, ο Πασκουάλ θα πληρώσει το μάρμαρο των συνεχόμενων ευρωπαϊκών αποτυχιών της Μπαρτσελόνα και στο τέλος της χρονιάς θα περάσει την πόρτα της εξόδου (ακόμα κι αν πάρει την ACB), με την Μπάρτσα να αναζητά το διάδοχο που θα την οδηγήσει στην ευρωπαϊκή καταξίωση. Εκεί, λοιπόν, τα ονόματα που "παίζουν" είναι των Σίτο Αλόνσο, Γιώργου Μπαρτζώκα, Φώτη Κατσικάρη, αλλά και του Αντρέα Τρινκιέρι. Βάλτε ως έσχατη περίπτωση και αυτή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (μόνο ως έσχατη).

Στον Τρινκιέρι, βέβαια, μπαίνει ένας αστερίσκος: η Μπάμπεργκ ενεργοποίησε την οψιόν του Ιταλού προπονητή μέχρι το 2017, οπότε αν κάποια ομάδα θέλει να ασχοληθεί με την περίπτωσή του τότε θα πρέπει να ικανοποιήσει τα οικονομικά "θέλω" της γερμανικής ομάδας. Και οι Γερμανοί είναι επαγγελματίες (σκληροτράχηλοι δηλαδή) σε αυτά.

Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Αντίθετα, οι υπόλοιπες περιπτώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως εφικτές. Ο Σίτο Αλόνσο είναι ο νούμερο 1 στόχος των Καταλανών, αφού θεωρείται ανερχόμενος και ιδιαίτερα ταλαντούχος προπονητής, έχοντας πολλούς υποστηρικτές μέσα στο σύλλογο. Ο Φώτης Κατσικάρης αρέσει σε πολλούς, αλλά στη σχετική λίστα είναι πιο χαμηλά, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι, επίσης, μία λύση που εξετάζουν στην Μπαρτσελόνα και θεωρούν ότι έχει πράγματα να δώσει και ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας.

Ο Μπαρτζώκας θέλει να αποχωρήσει από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Οι Ρώσοι δεν λένε "όχι" σε μία ενδεχόμενη αποχώρηση, αλλά δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει τόσο εύκολα. Εννοείται πως τον έχουν σε εκτίμηση και σέβονται το γεγονός πως εργάζεται σε μια χώρα μακριά από την οικογένειά του, αλλά η διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το χτίσιμο μίας ομάδας που εξέπληξε εφέτος την Ευρώπη.

Εδώ έρχεται και η περίπτωση της Εφές. Οι Τούρκοι ήθελαν σαν τρελοί τον Έλληνα προπονητή και μάλιστα ήταν έτοιμοι να τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα φέρνοντας στην ομάδα και τον Μάλκομ Ντιλέινι, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις διαφοροποιούν την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς της Μπασκόνια για τα επόμενα δύο χρόνια και μάλιστα ετοιμάζονται να φέρουν και τον Γιάννη Μπουρούση. Πρόταση στον Έλληνα σέντερ δεν έχουν κάνει ακόμα, αλλά είναι διατεθειμένοι να του δώσουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό συμβόλαιο για να ακολουθήσει τον Περάσοβιτς στην Εφές.

Σε αυτή την περίπτωση μένει ορφανός και ο πάγκος της Μπασκόνια, οπότε οι "μνηστήρες" βάζουν και αυτή την ομάδα στην... ατζέντα τους.

Το όνομα του Ντούσαν Ίβκοβιτς "παίζει" σε αυτό το ντόμινο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το αποτυχημένο πέρασμα από την Εφές του έκανε κακό. Δεν αποκλείεται να μείνει εκτός πάγκων την επόμενη σεζόν για να ξεκουραστεί εκτός αν δεχθεί πρόταση για άλλο πόστο, όπως αυτό του τεχνικού διευθυντή. Λέμε τώρα...

Ποιος άλλος πάγκος αναζητά προπονητή και δίνει ουκ ολίγα λεφτά; Τούρκικος και αυτός. Ο λόγος για τη Νταρουσάφακα, η οποία θέλει να κάνει την έκρηξη την επόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα (και φυσικά στο πρωτάθλημα Τουρκίας) και η διοίκηση ανοίγει... διάπλατα το πορτοφόλι. Ο Οκτάι Μαχμούτι δύσκολα θα μείνει και την επόμενη χρονιά, οπότε πάμε και εκεί για νέο προπονητή, αλλά πάντα με βάση το... ντόμινο της Μπαρτσελόνα. Αν, δηλαδή, οι Καταλανοί προλάβουν μία εκ των... καλών περιπτώσεων, τότε η Νταρουσάφακα πάει για τους άλλους.

Στα παραπάνω, βάλτε και τη Μακάμπι που ψάχνει προπονητή, αλλά δεν βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Οι Ισραηλινοί ονειρεύονται Ντέιβιντ Μπλατ και Αντρέα Τρινκιέρι, αλλά τα λεφτά είναι πολλά για τέτοιες λύσεις, οπότε μάλλον θα πάει σε κάτι πιο οικονομικό.

Τέλος, δεν πρέπει να λησμονούμε και τη Ρεάλ. Ο Πάμπλο Λάσο αισθάνεται ασφαλής, ειδικά αν πάρει και το πρωτάθλημα, έχει υποστηρικτές αρκετούς παίκτες της ομάδας και δη "μεγάλα" ονόματα, αλλά ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ποια θα είναι η επόμενη μέρα αν οι Μαδριλένοι δεν πάρουν τον εφετινό τίτλο.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Για υστερόγραφο, αξίζει αναφορά και στους... δικούς μας, Αργύρη Πεδουλάκη και Γιάννη Σφαιρόπουλο. Οι τελικοί της Basket League βρίσκονται σε εξέλιξη και ο επίλογός τους ενδέχεται να κρίνει το μέλλον τους σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Ο Πεδουλάκης έχει κερδίσει πολλούς πόντους μετά το διπλό στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό και της γενικότερης, βελτιωμένης, παρουσίας του Παναθηναϊκού, ωστόσο αποτελεί ερωτηματικό η στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην κατάληξη των τελικών και στην περίπτωση που οι "πράσινοι" χάσουν τον τίτλο. Το ίδιο ισχύει και με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Το ταμείο στον Ολυμπιακό θα γίνει μετά το τέλος της σειράς με τον Παναθηναϊκό και τότε θα μπει στη ζυγαριά η δουλειά του Έλληνα κόουτς και το αν θα συνεχίσει και του χρόνου στο λιμάνι.

Αν έχουμε εξελίξεις στους πάγκους των "αιωνίων" τότε το ντόμινο μεγαλώνει, αφού στην αναζήτηση προπονητή θα μπουν και οι δύο ελληνικές ομάδες και τότε το σίριαλ θα αποκτήσει κι άλλα επεισόδια.

Σ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Παναθηναϊκός θέλει Αντετοκούνμπο
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η τιμωρία των διαιτητών, η ΚΕΔ και οι αντιδράσεις

News 24/7

24MEDIA NETWORK