Τζαμπατζήδες και υπεράριθμοι στο Περιστέρι! Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα!

Δεν είναι δημοσιογραφική υπερβολή, αλλά στο Περιστέρι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οχι μόνο λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και για το γεγονός πως υπήρχαν υπεράριθμοι φίλοι της ΑΕΚ στη θύρα των φιλοξενούμενων, μία ανάσα από αυτούς του Ατρόμητου και μάλιστα χωρίς αστυνομική επιτήρηση!

Τζαμπατζήδες και υπεράριθμοι στο Περιστέρι! Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ατρόμητος, αναλογιζόμενος την εμπορικότητα του αγώνα με την ΑΕΚ, αποφάσισε να ανοίξει τη Θύρα 1 του γηπέδου στο Περιστέριου, η οποία χωράει 1000 θεατές. Όπως προκύπτει από τη Λίγκα, περισσότερα από 400 εισιτήρια των φιλοξενούμενων βρέθηκαν να είναι δύο και τρεις φορές χτυπημένα, όπερ σημαίνει πως με ένα εισιτήριο μπήκαν περισσότεροι από ένας στη συγκεκριμένη εξέδρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η Θύρα 1 βρέθηκε να φιλοξενεί περισσότερους από το επιτρεπόμενο αριθμό, οπαδούς, κάτι που αν μη τι άλλο έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Εκτός των παραπάνω, τις προηγούμενες μέρες έκρουσε ουκ ολίγες φορές ο κώδων κινδύνου ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Η Λίγκα είχε ενημερώσει εγγράφως την Ελληνική Αστυνομία πως είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει αστυνομική παρουσία ανάμεσα στη Θύρα 1 που θα βρίσκονται οι οπαδοί της ΑΕΚ και της καφετέριας που βρίσκεται εντός του γηπέδου του Περιστερίου. Αυτό το είχε επισημάνει και ο παρατηρητής ασφαλείας της Λίγκας στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα που είχε γίνει πριν από περίπου 10 μέρες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο αγώνας της Κυριακής ήταν υψηλής επικινδυνότητας και σε αυτό προσθέστε το περιστατικό με τους υπεράριθμους και έρχεται να... δέσει το γλυκό. Η Λίγκα είχε ενημερώσει εγκαίρως για τους κινδύνους, αλλά δεν υπήρξε κανένα ειδικό μέτρο για την αποφυγή επεισοδίων. Τα αποτελέσματα γνωστά: επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων στο σημείο όπου υπήρχε ο σοβαρός κίνδυνος, ακόμα και σπασμένα τουρνικέ, δείγμα της παντελούς έλλειψης μέτρων! Η αστυνομία απούσα, παρά την -εκ των υστέρων- επέμβασή της όταν είχε γίνει το κακό...

Ν.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αποκαλυπτικό VIDEO από τα επεισόδια στο Περιστέρι

Δεν σκέφτεται διακοπή ο Κοντονής

News 24/7

24MEDIA NETWORK