Η απουσία Εμενίκε και το "όχι" για Οφόε

Ο "Ερυθρός Σταυρός" επιστρέφει δυναμικά και αποκαλύπτει: Γιατί απουσίασε ο Εμενίκε από το τραπέζι της ομάδας; Πως υποδέχθηκαν στον Ολυμπιακό τη διάθεση της Σπόρτινγκ να αποκτήσει τον Οφόε; Τι περιμένουν στην ΠΑΕ για την επιστροφή του Μιραλάς; Ποιες ομάδες ενδιαφέρονται για τον Καπίνο και ποιος είναι ο πιο πιθανός προορισμός;

Η απουσία Εμενίκε και το "όχι" για Οφόε

Με λαχταριστό ρεπορτάζ από τέσσερα... μέτωπα επιστρέφει ο "Ερυθρός Σταυρός" στο Contra.gr. Αρχή με τον Εμανουέλ Εμενίκε, ο οποίος με ανάρτηση στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, θυμήθηκε μετά από δύο περίπου μήνες (!) ότι τον λήστεψαν, "όπως κι άλλους παίκτες, αλλά δεν ασχολείται κανείς"!

ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Η ληστεία στο σπίτι του έγινε στις 18 Οκτώβρη και το πόσταρε στις 13 του Δεκέμβρη. Γιατί άραγε; Επειδή -πολύ απλά- ξέρει ότι είναι "τελειωμένος" από τον Ολυμπιακό και επιχειρεί ηρωική έξοδο. Με μηδέν γκολ από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος (έχει σκοράρει μια φορά στα προκριματικά του Champions League κι άλλες τρεις στην πρώτη φάση του Κυπέλλου), προσπαθεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις και να πείσει κάποιους από τους υποψήφιους μνηστήρες ότι η ανύπαρκτη παρουσία του στον Πειραιά, οφείλεται στους "ποντικούς" που μπήκαν στο σπίτι του, αλλά και συμπαικτών του. Με τελευταίο θύμα τον Καρσελά που μπήκαν σπίτι του για δεύτερη φορά μέσα σε 45 μέρες!

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, ο Νιγηριανός επιθετικός... ξέχασε να πάει και στο τραπέζι της ομάδας στο Μικρολίμανο, παρότι είχε ενημερωθεί όπως και οι συμπαίκτες του από την προηγούμενη εβδομάδα! Η επίσημη δικαιολογία ανέφερε πως εκείνη την ώρα έκανε θεραπεία στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Αν ήθελε να πάει, ωστόσο, και δεν ένιωθε "ξένο σώμα" θα μπορούσε να το κάνει, έστω και με καθυστέρηση, μιας και οι "ερυθρόλευκοι" κάθισαν μαζί πάνω από δύο ώρες. Με άλλα λόγια, απομένει να ολοκληρωθεί σύντομα το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου...

ΤΟ "ΟΧΙ" ΓΙΑ ΟΦΟΕ

Το πρωί της Τετάρτης (13/12) η πορτογαλική "O Jogo" έγραψε ότι η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ετοιμάζει μπάσιμο για τον Οτζίτζα Οφόε ενόψει Γενάρη. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κόουτς των "λιονταριών", Ζόρζε Ζεσούς, είχε τσεκάρει από πέρυσι τον 28χρονο Βέλγο. Από τότε που αγωνιζόταν στην Πολωνία με τη φανέλα της Λέγκια.

Το ερωτηματικό, βέβαια, που προκύπτει είναι γιατί η ομάδα της Πορτογαλίας και αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League, δεν ασχολήθηκε το καλοκαίρι μαζί του και σκοπεύει να ασχοληθεί τώρα που το αντίτιμο θα είναι πολύ υψηλότερο; Να θυμίσουμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" τον αγόρασαν 2,6 εκατ. ευρώ.

Η ουσία της υπόθεσης είναι πως ακόμη κι αν γίνει πρόταση ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει! Στην Πλατεία Αλεξάνδρας είναι ενοχλημένοι από το γεγονός ότι ο Οφόε αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μεταγραφής στη διάρκεια του χειμερινού παζαριού, με τη δικαιολογία ότι έπεσε θύμα κλοπής, γεγονός που φόβισε τη σύζυγό του.

Δεν έχουν ξεχάσει ότι ο Οφόε, ενώ συζητούσε μαζί τους και το καλοκαίρι, ξαφνικά επειδή δέχθηκε καλύτερη πρόταση από την Κράσνονταρ, έφυγε τρέχοντας να πάει να υπογράψει και επέστρεψε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όταν διαπίστωσε πως όσα του έταζαν οι Ρώσοι δεν είχαν σχέση με την τελική προσφορά. Με άλλα λόγια, δεν σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, ακόμη κι αν προκύψει καλή πρόταση. Εκείνο που περιμένουν είναι να συγκεντρωθεί στη δουλειά του και να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει το νταμπλ.

Η... ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΜΙΡΑΛΑΣ

Σε ό,τι αφορά τον Κέβιν Μιραλάς, οι "ερυθρόλευκοι" έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι η μεταγραφή του παραμένει δύσκολη και να προσθέσουν πως το πιο πιθανό είναι να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα του "Νησιού". Από την άλλη πλευρά, δεν αρνήθηκαν ότι τους ενδιαφέρει και ότι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στη διεκδίκηση. Εκείνο που περιμένουν είναι να βάλει ακόμη περισσότερη... πλάτη ο Βέλγος άσος και η πλευρά του, ώστε να πιέσει την Έβερτον, αφού δεν πρόκειται ο Ολυμπιακός να πληρώσει τα 8 εκατομμύρια που ζητούν τα "ζαχαρωτά". Τον έδωσαν 7 εκατομμύρια, να τον αγοράσουν μετά από 5 χρόνια και στα 30 του πλέον, με περισσότερα, δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση.

Θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός σε αυτή τη μάχη θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια...

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΝΟ

Φινάλε της σημερινής στήλης με νεότερα για τον Καπίνο. Διαβάσατε πριν από λίγες μέρες στο Contra.gr ότι ο διεθνής πορτιέρε θέλει... Αγγλία. Ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά μπορεί ο τελικός προορισμός να είναι η Νότιγχαμ, αφού στον Ολυμπιακό εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο δανεισμού του έως το τέλος της περιόδου. Όσο παίζει στη Φόρεστ που δεν έχει... σοβαρό τερματοφύλακα, όλο και κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος με φορτωμένο πορτοφόλι μπορεί να προκύψει.

Υπάρχει, όμως, κι από αλλού ενδιαφέρον. Από την Ιταλία, αλλά και το Βέλγιο! Από ομάδα του "καμπιονάτο" είχε έρθει πρόταση και το καλοκαίρι, αλλά η ΠΑΕ την απέρριψε χωρίς πολλά-πολλά. Άλλα τα δεδομένα τότε κι άλλα τώρα. Κάτι ακούγεται για τη Μπολόνια του... Τοροσίδη, αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο. Όσο για το Βέλγιο, μπορεί να προκύψει σύντομα πρόταση από ομάδα-έκπληξη. Λέτε να ξέρει κάτι ο Μπέσνικ Χάσι που είχε τον Στέφανο βασικό και αναντικατάστατο; Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK