Τα δεδομένα για τον πάγκο του Ολυμπιακού και ο Μιλόγεβιτς

Ο "Ερυθρός Σταυρός" επανέρχεται με όλα τα φρέσκα νέα αναφορικά με τον πάγκο του Ολυμπιακού. Όλη η αλήθεια για το μέλλον του Όσκαρ Γκαρθία, τι "παίζει" με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ποιος είναι ο ρόλος του Ίλια Ίβιτς, πού... βρίσκεται ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τα δεδομένα για τον πάγκο του Ολυμπιακού και ο Μιλόγεβιτς
ivic marinakis milojevic garcia

Την ώρα που ο Όσκαρ Γκαρθία ήταν στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και παρακολουθούσε το εσωτερικό «διπλό» με τη συμμετοχή και παικτών από την Κ20, η διοίκηση του Ολυμπιακού διέψευδε το δημοσίευμα του ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) αναφορικά με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και το ενδεχόμενο να βρίσκεται στον «κόκκινο» πάγκο ενόψει της επόμενης περιόδου. « Δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ούτε καν κουβέντα με τον Μιλόγεβιτς! Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα πρέπει να έχει μια μίνιμουμ σοβαρότητα», ανέφερε η διαρροή από την Πλατεία Αλεξάνδρας.

Την ώρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης πραγματοποιεί επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είναι γεγονός ότι πέρα από τη μεταγραφολογία έχει φουντώσει και η προπονητολογία. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιαίτερα μυημένος στα του ρεπορτάζ για να γνωρίζει ότι ο Καταλανός κόουτς βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Πέρα από τις όποιες δικαιολογίες και ελαφρυντικά υπάρχουν, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να βαδίζει πλέον σε τεντωμένο σκοινί.

Από την πλευρά του, ωστόσο, και παρότι έχει πάρει τα σχετικά μηνύματα από τα πλέον αρμόδια χείλη, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γυρίσει το χαρτί και να πάρει το χρίσμα για την επόμενη σεζόν. Κάθεται με τις ώρες, μαζί με τους συνεργάτες του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, δουλεύει αδιάκοπα και προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, στο μέτρο του δυνατού...

Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Για πολύ κόσμο, μετά τις αποτυχίες στα τρία παιχνίδια με την ΑΕΚ, η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό χιλίων προβλημάτων και των δέκα παικτών, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα σε βάρος του και απλά μετράει μέρες... Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, σε μια πολύ ρευστή περίοδο κι ενόψει μεγάλων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν όχι από μέρα σε μέρα, αλλά από ώρα σε ώρα. Κάτι που σημαίνει ότι ο Γκαρθία όσο ζει -στον πάγκο του Ολυμπιακού- ελπίζει κι ας έχουν προκύψει δημοσιεύματα στην πατρίδα του για ενδιαφέρον από Ρεάλ Σοσιεδάδ και Εσπανιόλ.

Αναφορικά με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, πρόκειται για ένα από τα ονόματα προπονητών που είχαν «παίξει» και το καλοκαίρι. Ο μάνατζέρ του Ίλια Ίβιτς τον πρότεινε επανειλημμένα στους αρμόδιους της ΠΑΕ, στο διάστημα που συζητούσε μαζί τους για τη μεταγραφή του Σιόβα στη Λεγανές, αλλά βρήκε την πόρτα ερμητικά κλειστή. Ο Σέρβος ατζέντης, πρώην παίκτης και αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, άλλωστε, είναι ελάχιστες οι φορές που έκανε δουλειές στα «παλιά λημέρια» από τότε που άφησε το γραφείο -με θέα τη θάλασσα- στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Είναι γεγονός ότι το «πακέτο» Μιλόγεβιτς μοιάζει ελκυστικό για μια σειρά λόγους. Στα 48 χρόνια του, πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, τον οδηγεί εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση του τίτλου (σ.σ. έχει αφήσει πίσω 12 βαθμούς την Παρτιζάν). Ξέρει και θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα. Μιλάει τη γλώσσα μας, έχει περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις στον Πανιώνιο, έχει δουλέψει με παίκτες που βρίσκονται ήδη ή θα επιστρέψουν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό (Ανσαριφάρντ, Σιώπης, Ρισβάνης, Γιαννιώτης).

Το συμβόλαιό του φέτος με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου προβλέπει μάξιμουμ αποζημίωση 400 χιλιάδων ευρώ μαζί με τα προβλεπόμενα μπόνους κατάκτησης στόχων. Οι απαιτήσεις του δηλαδή είναι εντός μπάτζετ για τους πρωταθλητές Ελλάδας, σε περίπτωση που κάνουν αυτή την κίνηση, ενώ είναι πολύ μακριά το ποσό των 2 εκατομμυρίων που ακούγεται για διετές συμβόλαιο είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από τον Αστέρα που τον πιέζει για να ανανεώσει.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Τι ισχύει εν ολίγοις; Ο Μιλόγεβιτς θέλει να κοουτσάρει τον Ολυμπιακό ή έστω να βρει κάτι καλύτερο από τον Ερυθρό Αστέρα για την επόμενη περίοδο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει ήδη ανανεώσει με τη νυν ομάδα του. Ο πρόεδρος του Αστέρα, μάλιστα, Μίταρ Μρκέλα τοποθετήθηκε επισήμως πριν από μερικές ώρες και υποστήριξε ότι θα γίνει νέα κουβέντα με τον Μιλόγεβιτς στο φινάλε της περιόδου και επέκταση, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες τα περί συμφωνίας με τους Πειραιώτες.

Θέμα Μιλόγεβιτς μπορεί να προκύψει για τον Ολυμπιακό στο φινάλε της περιόδου. Αυτό δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς. Ο δρόμος, άλλωστε, είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα που λέει και η παροιμία. Μέχρι στιγμής, πάντως, στην Πλατεία Αλεξάνδρας όχι μόνο δεν έχουν καταλήξει στο τι θα κάνουν «αύριο», μιας και τους «καίει» το «σήμερα», αλλά δεν έχουν χαράξει ούτε το μοντέλο που θα ακολουθηθεί. Μπορεί να είναι από την Ιβηρική (Ισπανία ή Πορτογάλια), την Γαλλία, από κάπου αλλού, όλα είναι πιθανά. Ακόμη και το να φέρει το πάνω-κάτω ο Όσκαρ Γκαρθία που παρότι δεν έχει πείσει ως τώρα ούτε τον... εαυτό του, είναι πρόωρο και ίσως άδικο να κριθεί μέσα σε 2,5 μήνες.

Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς, πρώην τεχνικός της Γκιμαράες, ο οποίος θα ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού από πέρυσι το καλοκαίρι αν δεν υπήρχε ρήτρα αποδέσμευσης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, εδώ και λίγο καιρό απολύθηκε και κυκλοφορεί ελεύθερος...

Υ.Γ.: Η ομάδα που έχει προσεγγίσει τον Μιλόγεβιτς και τους έχει ζητήσει να περιμένουν δεν είναι ο Ολυμπιακός, αλλά η Σπάρτα Πράγας. Εν αναμονή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK