Βάζει πλάτη για Ολυμπιακό ο Μιραλάς

Ο "Ερυθρός Σταυρός" έμαθε και αποκαλύπτει τα μικρά μυστικά της υπόθεσης Μιραλάς και το πόσο πιθανή είναι η επιστροφή του στον Ολυμπιακό τον Γενάρη. Οι πόρτες που έχει κλείσει, η στάση που έχει κρατήσει, τι έχει μεταφέρει σε Πειραιά - Έβερτον ο μάνατζέρ του και μια... τζούρα Ιντέγε.

Βάζει πλάτη για Ολυμπιακό ο Μιραλάς

Ο "Ερυθρός Σταυρός" έχει τα μικρά μυστικά της υπόθεσης Μιραλάς. Μιας υπόθεσης ορθάνοιχτης από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

*** Ο Κέβιν μετά και τα όσα συζητήθηκαν στην προεδρική σουίτα, έπειτα από την αναμέτρηση Ελλάδα-Βέλγιο στο "Καραϊσκάκη" κρατάει χαμηλά τη... μπάλα. Αποφεύγει δηλώσεις, δημόσιες τοποθετήσεις κι οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στην εξέλιξη της υπόθεσης. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως και το καλοκαίρι και τώρα δεν δείχνει διάθεση να συζητήσει με καμία άλλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού.

*** Με άλλα λόγια, όπως τον Αύγουστο είπε "όχι" στη Σουόνσι και όχι μόνο, έτσι και τώρα δεν δείχνει διάθεση να ασχοληθεί με τη Γουέστ Χαμ, ακόμη κι αν τα “σφυριά” ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Έβερτον... Κάτι ανάλογο είχε απαντήσει ο Κέβιν κι όταν του μεταφέρθηκε ενδιαφέρον ομάδων από την Τουρκία.

*** Η διοίκηση της Έβερτον, από τη στιγμή που ο Βέλγος επιθετικός δεν δείχνει διάθεση να μείνει και να προσφέρει, σκοπεύει να τον πουλήσει εκεί που θα πάρει τα περισσότερα. Δεν είναι αρνητική δηλαδή σε ενδεχόμενη πώλησή του στη Γουέστ Χαμ ή άλλη ομάδα που θα καλύψει τις απαιτήσεις της (σ.σ. γύρω στα 8 εκατομμύρια ευρώ).

*** Από την άλλη πλευρά, αν ο διεθνής άσος στυλώσει τα ποδάρια και επιμείνει για τον Ολυμπιακό, θα πρέπει ή να τα βρουν με τους "ερυθρόλευκους" ή να τον κρατήσουν και να τον πληρώνουν. Με τη διαφορά ότι από το καλοκαίρι και μετά θα τεθεί σε εφαρμογή η επέκταση συμβολαίου για την προσεχή διετία που προβλέπει και γενναία αύξηση αποδοχών.

*** Ο ατζέντης του Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό, γνωρίζοντας τα "θέλω" του πελάτη του, έχει κάνει κινήσεις και προς τις δύο πλευρές. "Πιέζει" στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας και της διαπροσωπικής σχέσης με τον πρόεδρο της Έβερτον για να ρίξει νερό στο κρασί του και να διευκολύνει την επιστροφή του στον Πειραιά.

*** Η πλευρά του μάνατζερ, έχει στείλει μήνυμα και προς τον Ολυμπιακό ότι ο Κέβιν έχει διάθεση να ρίξει αρκετά τις δικές του απολαβές για να γυρίσει στα παλιά και αγαπημένα λημέρια. Ακούστηκε πως μπορεί να κάνει έκπτωση γύρω στο 40% κι από εκεί που παίρνει γύρω στα 2,5 εκατομμύρια "νετ" τη σεζόν, να υπογράψει στον Ολυμπιακό με γύρω στο 1,5 εκατ., αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί την ώρα της κρίσης...

*** Μια άλλη παράμετρος που μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της υπόθεσης αφορά και τον νέο προπονητή. Η διοίκηση των "ζαχαρωτών" βρίσκεται σε αναζήτηση νέου κόουτς με τους Άγγλους να γράφουν για πρόταση ύψους 8 εκατομμυρίων λιρών προς τη Γουότφορντ, προκειμένου να αλλάξει πάγκο, ο πρώην "ερυθρόλευκος" Μάρκο Σίλβα.

*** Το αν ο νέος κόουτς της Έβερτον, όποιος κι αν είναι, εμπιστευθεί ή όχι τον Μιραλάς, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις. Και μόνο το γεγονός, πάντως, ότι η αγγλική ομάδα προσφέρει ένα τόσο μεγάλο ποσό για... μεταγραφή προπονητή, σημαίνει πως έχει γεμάτο πορτοφόλι με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στις αγορές, αλλά και στις πωλήσεις.

*** Στην Πλατεία Αλεξάνδρας επικρατούν δύο τάσεις για τον Μιραλάς. Άπαντες τον θέλουν στην ομάδα, όπως φυσικά τον θέλει και ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος θα μπορεί να τον υπολογίζει και για την επίθεση, αλλά και για τις δύο πτέρυγες. Η ένσταση ορισμένων αφορά το οικονομικό σκέλος, καθώς ο Μιραλάς είναι πλέον 30 ετών κι όταν είχε παραχωρηθεί στην Έβερτον το αντάλλαγμα ήταν στα 7 εκατομμύρια (σ. άλλο ένα πήγε βάσει συμφωνίας στην τσέπη του παίκτη).

*** Το πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός από οικονομικής άποψης, θα φανεί στην... πορεία, ενώ θα παίξουν ρόλο και πιθανές αποχωρήσεις στη διάρκεια του Γενάρη. Αν, για παράδειγμα, τεθεί θέμα πώλησης του Εμενίκε, ο οποίος ως τώρα δεν έχει προσαρμοστεί και προσφέρει τα αναμενόμενα, αυτομάτως το διαθέσιμο ποσό για τον Μιραλάς μπορεί να αυξηθεί. Να δώσουν οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο, περισσότερα απ' όσα έδωσαν για να τον πουλήσουν πριν από πέντε χρόνια, θα πρέπει να αποκλειστεί...

*** Σχετικά με πιθανή επιστροφή του Μπράουν Ιντέγε, οι πιθανότητες είναι ούτως ή άλλως ελάχιστες, καθώς παρότι ο Νιγηριανός είναι ανενεργός στην κινεζική Τιανζίν Τέντα, τα χρήματα που έχει λαμβάνειν δεν είναι εύκολο ούτε καν να τα προσεγγίσει ο Ολυμπιακός...

News 24/7

24MEDIA NETWORK