Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Εκατομμύρια λέξεις έχουν γραφτεί τα 15 τελευταία χρόνια από τους συντάκτες του Contra.gr. Αφιερώματα για παίκτες, για ομάδες, για διοργανώσεις. Εδώ μαζέψαμε τα 15 καλύτερα από αυτά και σας τα θυμίζουμε.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Ο Μπεκάλι δεν άντεξε τον όρο της σιωπής και πήρε Ντουμιτρέσκου

Πίσω από το γραφείο του δεσπόζει η ελαιογραφία σε φυσικό μέγεθος που τον απεικονίζει ως τον Άγιο Ιωάννη που σκότωσε τον δράκο. "Θέλω κι εγώ να σκοτώσω τον διάβολο στη Ρουμανία". Το προσωνύμιό του, πάντως, αφορά έναν άλλον Ιωάννη της Βίβλου, τον Βαπτιστή (Ioan Botezatorul). Προέκυψε από ένα περιστατικό τον Ιούλιο του 2005, όταν έφτυσε και έριξε κρασί σε έναν παρουσιαστή σατιρικής εκπομπής.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα
Μπεκάλι

El Clasico Stories: Μία μονομαχία γεμάτη προδότες

Η Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κατέστησαν το el clasico μία μάχη που ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο. Στο 7ο και τελευταίο μέρος, οι 29 περιπτώσεις "προδοτών". Από τον "διπλό πράκτορα" Τζουζέπ Σαμιτιέρ, στην γουρουνοκεφαλή του Λουίς Φίγκο.

A pigs head is seen on the pitch after it was thrown at Real Madrid's Portugues player Luis Figo during a Spanish league match against Barcelona in Barcelona, Spain Saturday Nov. 23, 2002. Figo, a former Barcelona player was subjected to continious abuse from Barcelona fans and the match was halted for 13 minutes after objects were hurled at him from the stands. (AP Photo/Courtesy of AS Newspaper)  **  SPAIN OUT  **
A pigs head is seen on the pitch after it was thrown at Real Madrid's Portugues player Luis Figo during a Spanish league match against Barcelona in Barcelona, Spain Saturday Nov. 23, 2002. Figo, a former Barcelona player was subjected to continious abuse from Barcelona fans and the match was halted for 13 minutes after objects were hurled at him from the stands. (AP Photo/Courtesy of AS Newspaper) ** SPAIN OUT ** AP

George Best (1946-2005): Η τραγική ιστορία του 5ου "Beatle"

Ακροβατώντας μεταξύ ζωής και θανάτου σε όλη την ζωή του, ο Τζορτζ Μπεστ επιχείρησε να μπολιάσει σε μία σύντομη καριέρα το απαράμιλλο ταλέντο του, με την ξέφρενη ζωή ενός hippie. Απέτυχε, αλλά κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο διεθνές lifestyle της εποχής του. Ίσως εκεί έγκειται και το μεγαλείο του, ίσως η 25η Νοέμβρη του 2005 να τον πήρε από κοντά μας την κατάλληλη στιγμή, προτού λεκιάσει με αποστάγματα βύνης μία μοναδική υστεροφημία.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Oι σταθμοί της θητείας της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό

Το Contra.gr κατέγραψε τις σημαντικότερες στιγμές της 32ηχρονης διαδρομής της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Νίκος Λυμπερόπουλος: Η μεγάλη καριέρα ενός αδικημένου παίκτη

Το Contra.gr κατέγραψε τις μεγάλες αλλά και τις αθέατες στιγμές του Νίκου Λυμπερόπουλου από τα Φιλιατρά της Μεσσηνίας μέχρι τη Φρανκφούρτη.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα
Λυπερόπουλος

Οι υποβιβασμοί των πιο σπουδαίων ομάδων στην ιστορία

Λίγο πριν τον υποβιβασμό της ΑΕΚ θυμηθήκαμε τις μεγάλες ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που έπεσαν και... ξανασηκώθηκαν. Από τη Γιουνάιτεντ, μέχρι τη Ρίβερ.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Ο Μπομπ Μάρλεϊ και η τρέλα του με το ποδόσφαιρο

Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες δεν έχουν αποκρύψει την αγάπη τους για τη στρογγυλή θεά. Ένας εξ αυτών ήταν και ο θρυλικός Μπομπ Μάρλεϊ.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Μάσιμο Μοράτι: Ο τελευταίος πρόεδρος - οπαδός

Για 18 χρόνια, ο Μάσιμο Μοράτι αψηφούσε την επιχειρηματική λογική και λειτουργούσε ως γνήσιος οπαδός της Ίντερ. Το κόστος ήταν δυσβάσταχτο, όμως, και μετά από δαπάνη 800.000.000 ευρώ και 16 τίτλους, ακόμα και ο padrone των "νερατζούρι" αποφάσισε να κλείσει έναν κύκλο που άνοιξε ο πατέρας του πριν από μισό "αιώνα". Το Contra.gr παρουσίασε τα έργα και ημέρες του τελευταίου προέδρου - οπαδού στην ελίτ του ποδοσφαίρου.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

9264 λέξεις για τον Eusébio

Ο ποδοσφαιριστής που υπέταξε τα είδωλά του, Πελέ και Αλφρέδο ντι Στέφανο, ήταν Μοζαμβικανός, αλλά θεωρείται ταυτόχρονα ο κορυφαίος Πορτογάλος και ο κορυφαίος Αφρικανός όλων των εποχών. Μέσα σε 9.264 λέξεις, διαβάστε (με την ησυχία σας) όλες τις ιστορίες που σκιαγραφούν το προφίλ του Εουσέμπιο, ενός από τους 10 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα
Εουσέμπιο

Τιερί Ανρί: Ο παίκτης που άλλαξε τα δεδομένα της Premier League

Το Contra.gr θυμάται μέσα από ένα χορταστικό αφιέρωμα τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του Γάλλου, αλλά και το στυλ παιχνιδιού του, που άλλαξε τα δεδομένα της Premier League.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Time-out: Μύθοι και πραγματικότητα

Το Contra.gr επιχείρησε να απαντήσει σ' ένα "πανάρχαιο", μπασκετικό και φιλοσοφικό ερώτημα. Το time-out or not to time-out? Απάντησαν οι στατιστικές του ΝΒΑ, ο Σέιν Μπατίερ και αποκλειστικά για το Contra.gr οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Ηλίας Ζούρος και Μιχάλης Κακιούζης.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Σπανούλης VS Διαμαντίδης: Τα κορυφαία καλάθια της καριέρας τους

Βασίλης Σπανούλης - Δημήτρης Διαμαντίδης: δύο παράλληλοι δρόμοι παράλληλοι, δυο καριέρες αξεπέραστες. Το Contra.gr εστίασε στην πορεία τους με όπλο την εικόνα. Δείτε σε VIDEOS πέντε από τα πιο ξεχωριστά καλάθια που έχουν σημειώσει οι δύο ηγέτες.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Αυτοί είναι οι καλύτεροι σουτέρ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ

Το Contra.gr ξεχώρισε και παρουσιάζει 15 κλασικούς σουτέρ που έχουν κάνει θραύση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από τον Λευτέρη Σούμποτιτς και τον Άντριου Γκέιζ στον Κώστα Βασιλειάδη.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

Mythbusters: Ο Σπανούλης εναντίον του Παναθηναϊκού

Οι Mythbusters ασχολήθηκαν με τη μεγαλύτερη μπασκετική συζήτηση της τελευταίας πενταετίας. Παίζει όντως άσχημα ο Σπανούλης απέναντι στον Παναθηναϊκό; Πόσο χειρότερα ή καλύτερα αποδίδει όταν έχει απέναντί του τις πράσινες φανέλες; Ο Θέμης Καίσαρης έχει τα infographic με όλες τις απαντήσεις και o Τάσος Μαγουλάς το σχόλιο που φωτίζει τις αιτίες.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα
Βασίλης Σπανούλης

"Μπει μπει ή μπει δεν μπει";

Το "χλατσωτό", η "άκοφτη" πάσα, το "βραζιλιάνικο", το "ρολόι". Το Contra.gr κάνει βουτιά στο μπασκετικό μας παρελθόν και θυμάται όλα όσα είχαμε ζήσει μικροί στο γήπεδο μπάσκετ της γειτονιάς μας.

Τα 15 καλύτερα Αφιερώματα

News 24/7

24MEDIA NETWORK