El Clasico Stories

Με αφορμή το clasico μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης το Contra.gr σας παρουσιάζει ιστορίες του παρελθόντος, οι οποίες κατέστησαν το ντέρμπι μία μάχη που ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο.

El Clasico Stories

Η εκτέλεση του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Σουνιόλ

Στο 1ο μέρος, η μυστηριώδης εκτέλεση του προέδρου των "μπλαουγκράνα" και βουλευτή, Τζουζέπ Σουνιόλ, στις 6 Αυγούστου του 1938, φωνάζοντας "Viva la Republica".

El Clasico Stories

Τα κρατικά "δώρα" Κουμπάλα, Κρόιφ στην Μπαρτσελόνα

Στο 2ο μέρος, το αφιέρωμα καταπιάνεται με τις 2 πιο αμφιλεγόμενες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα. Δύο ποδοσφαιριστές που την καθόρισαν σαν ομάδα, ο Λάσλο Κουμπάλα και ο Γιόχαν Κρόιφ, δύο παίκτες που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν παίκτες της... Ρεάλ Μαδρίτης.

El Clasico Stories

Η Ρεάλ του Φράνκο διαλύει 11-1 την Μπαρτσελόνα

Το 3ο μέρος αφορά στη μεγαλύτερη νίκη που έχει σημειωθεί ποτέ σε τέτοιο ντέρμπι, το 11-1 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα στο κύπελλο. Ένα ματς στο οποίο οι άνθρωποι του Φράνκο με απειλές και όπλα στα αποδυτήρια καθόρισαν το αποτέλεσμα.

El Clasico Stories

Η κλοπή του 6ου ευρωπαϊκού της Ρεάλ από την... Μπαρτσελόνα

Στο 4ο μέρος, τα 2 παιχνίδια της φάσης των 16 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1960-1961, στα οποία η Μπαρτσελόνα, με τη στυγνή βοήθεια της αγγλικής διαιτησίας, σταμάτησε την παντοκρατορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αρπαγή Ντι Στέφανο από τη Ρεάλ

Στο 5ο μέρος, διαβάστε τα δεδομένα της πολύκροτης μετακίνησης του Αλφρέδο ντι Στέφανο. Πώς ο Αργεντινός που άλλαξε τη μοίρα της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας με την οποία συμφώνησε, της Μπαρτσελόνα.

El Clasico Stories

Οι ταραγμένες σχέσεις Μπερναμπέου και Φράνκο

Στο 6ο μέρος εξετάζονται οι πολυεπίπεδες σχέσεις που διατηρούσε ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαντιάγο Μπερναμπέου, με τον δικτάτορα Φράνκο και το πώς αυτές επηρέασαν θετικά ή αρνητικά την πραγματικότητα των "μερέγκες".

El Clasico Stories

Μία μονομαχία γεμάτη προδότες

Στο 7ο και τελευταίο μέρος, θυμηθείτε τις 29 περιπτώσεις "προδοτών". Από τον "διπλό πράκτορα" Τζουζέπ Σαμιτιέρ, στην γουρουνοκεφαλή του Λουίς Φίγκο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK