Euro 2008: Η χρυσή, των Ισπανών, γενιά

H Iσπανία καταφέρνει από δεκαετίες προσπαθειών να συνδυάσει την αποτελεσματικότητα με το θεάμα και να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Euro 2008: Η χρυσή, των Ισπανών, γενιά

Η διοργάνωση κατά την οποία η Ισπανία βρίσκει τη δική της Γη της Επαγγελίας. Η χρυσή γενιά του ισπανικού ποδοσφαίρου με άξονα το ποδόσφαιρο που αργότερα θα τελειποιηθεί στα χέρια του Πεπ Γουαρδιόλα φτάνει επιτέλους στην πηγή για να πιει νερό και να ξεδιψάσει μετά από ανομβρία δεκαετιών.

Οπως φάνηκε και από την πρώτη φάση η διοργάνωση είχε σαφή φαβορί. Η μετέπειτα τροπαιούχος Ισπανία έκανε χαλαρή προπόνηση στον οποίο συμμετείχε και η Εθνική μας ομάδα τερματίζοντας πρώτη με 9 βαθμούς. Στο απόλυτο έφτασαν επίσης Ολλανδία και Κροατία ενώ στον πρώτο όμιλο Πορτογαλία και Τουρκία τερμάτισαν με 6 πόντουε. Σημάδι τροπαίου για τους Ισπανούς είναι η νίκη τους επί των Ιταλών στα πέναλτι στο πλαίσιο των προημιτελικών ενώ η Ρωσία κάνει την πρώτη έκπληξη πετώντας έξω την Ολλανδία, επίσης στα πέναλτι. Στα ημιτελικά η Γερμανία κάμπτει την αντίσταση της γενναίας Τουρκίας με 3-2 και η Ισπανία νικά άνετα 3-0 τη Ρωσία. Στον τελικό το γκολ του Τόρες αποδεικνύεται αρκετό για τους "φούριας ρόχας".

Ο τελικός

29/06/2008

Στάδιο "Ερνστ Χάπελ", Βιέννη

Θεατές: 51428

Γερμανία: Λέμαν, Φρίντριχ, Σβαϊνστάιγκερ, Φρινγκς, Κλόζε (79' Γκόμεζ), Μπάλακ, Χιλτζμπέργκερ (58'Κουράνι),Λαμ (46' Γιάνσεν), Μερτεσάκερ, Ποντόλσκι, Μετσέλντερ.

Ισπανία: Κασίγιας, Μαρτσένα, Πουγιόλ, Ινιέστα, Τσάβι, Τόρες (78' Γκουίθα) Φάμπρεγας (63' Αλόνσο), Καπντεβίλα, Ράμος, Σένα, Σίλβα (66' Καθόρλα).

Το αστέρι: Τσάβι Ερνάντεθ

Πρώτος σκόρερ: Νταβίδ Βίγια (4 γκολ)

Ο Νταβίδ Βίγια δεν έπαιξε στον τελικό. Κανένα πρόβλημα για τουν Λουίς Αραγονιές. Μπήκε μέσα ο Φερνάντο Τόρες, πέτυχε το γκολ της νίκης και η Ισπανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το μυστικό της ομάδας όμως δεν κρυβόταν στη γραμμή κρούσης αλλά στη μέση του γηπέδου. Εκεί όπου ο Φάμπρεγας, ο Ινιέστα αλλά κυρίως ο Τσάβι όριζαν τη μοίρα όλων των αγώνων. Οπως και του τελικού φυσικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK