Η μυθική βραδιά του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα!

Πέρασαν ακριβώς 15 χρόνια από το θρυλικό Αγγλία-Ελλάδα 2-2 στο "Old Trafford". Τότε που ο Μπέκαμ με γκολάρα στις καθυστερήσεις έστειλε τα "λιοντάρια" στο Μουντιάλ (photos+videos).

Η μυθική βραδιά του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα!
© PA ARCHIVE/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Υπάρχουν κάποια ματς που οι Άγγλοι φίλαθλοι δεν θα ξεχάσουν ΠΟΤΕ και ένα από αυτά διεξήχθη πριν ακριβώς 15 χρόνια, στις 6 Οκτωβρίου 2001. Όχι, δεν πήραν κάποιον μεγάλο τίτλο τα "τρία λιοντάρια" (ο μοναδικός μεγάλος τους τίτλος άλλωστε ήρθε το 1966 όταν φιλοξένησαν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου) ούτε είχαν απέναντί τους κάποιον από τους παραδοσιακούς ποδοσφαιρικούς εχθρούς τους (Γερμανία, Αργεντινή, Σκωτία). Το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι δεν νίκησαν!

ENGLAND 2  vs GREECE  2    -   OLD TRAFFORD MANCHESTER
DAVID BECKHAM LAST GASP FREE KICK ENSURES ENGLAND'S QUALIFICATION
ENGLAND 2 vs GREECE 2 - OLD TRAFFORD MANCHESTER DAVID BECKHAM LAST GASP FREE KICK ENSURES ENGLAND'S QUALIFICATION RAYMONDS PRESS AGENCY

Ήταν όμως ένα παιχνίδι που η ισοπαλία ήταν τόσο γλυκιά στο φινάλε που όλοι στο Νησί την αντιμετώπισαν ως νίκη. Αναφερόμαστε φυσικά στον αγώνα της Αγγλίας με την Εθνική Ελλάδας, τελευταίο των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002, με τους γηπεδούχους να χρειάζονται απλά την ισοπαλία για να πάρουν το αυτόματο εισιτήριο της πρόκρισης (αφήνοντας τους Γερμανούς να παίξουν μπαράζ μέσω της 2ης θέσης) και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πηγαίνει στο "Old Trafford" για μία απλά αξιοπρεπή εμφάνιση σε ένα από τα πρώτα ματς του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο.

Η μυθική βραδιά του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα!
© REUTERS

Στον αγωνιστικό χώρο όμως τα πράγματα εξελίχτηκαν εντελώς διαφορετικά απ'ότι θα φαντάζονταν οι περισσότεροι. Η "γαλανόλευκη" έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι με όλους τους παίκτες να δίνουν το 110% τακτικά, προηγήθηκε στο 36' με τον Χαριστέα ενώ ο Νικολαΐδης είχε "απάντηση" στο 69' στην προσωρινή ισοφάριση του Σέρινχαμ ένα λεπτό νωρίτερα.

Η μυθική βραδιά του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα!
© AFP/GETTY IMAGES

Η Εθνική μας ομάδα κρατούσε με νύχια και με δόντια το υπέρ της αποτέλεσμα που θα της έδινε μάλιστα μία ιστορική νίκη όσον αφορά στο πρεστίζ της όμως στις καθυστερήσεις έμελε να είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ που έφερε τις καρδιές των Άγγλων στη θέση τους, με ένα φάουλ-αριστούργημα από περίπου 30 μέτρα.

Η μυθική βραδιά του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα!
© AFP/GETTY IMAGES

Στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα ο "Μπεκς" άφησε άγαλμα τον Αντώνη Νικοπολίδη και με το 2-2 προκάλεσε έκρηξη χαράς και ενθουσιασμού στο ποδοσφαιρικό του σπίτι (έπαιζε ακόμα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει τα "τρία λιοντάρια" στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας/Νότιας Κορέας.

Η μυθική βραδιά του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα!
© GETTY IMAGES /

Ήταν μάλιστα ένα γκολ που ήθελε πάρα πολύ ο Άγγλος άσος αφού χάρη σε αυτό λυτρώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής κριτικής και αμφισβήτησης που δέχτηκε από μερίδα Άγγλων φιλάθλων, για την περιβόητη αποβολή του στο Μουντιάλ του 1998 για κλωτσιά εκτός φάσης στον Ντιέγκο Σιμεόνε που είχε στοιχίσει στην Αγγλία τον αποκλεισμό.

Η μυθική βραδιά του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα!
© GETTY IMAGES /

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία (Έρικσον): Μάρτιν, Γκάρι Νέβιλ, Φέρντιναντ, Κίον, Άσλεϊ Κόουλ (78' ΜακΜάναμαν), Μπέκαμ, Τζέραρντ, Σκόουλς, Μπάρμπι (46' Άντι Κόουλ), Φάουλερ (68' Σέρινχαμ), Χέσκεϊ

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Βόκολος, Νταμπίζας, Φύσσας, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης (55' Μπασινάς), Κασάπης, Χαριστέας (73' Λάκης), Νικολαΐδης (85' Μάχλας)

Διαιτητής: Ντιρκ Γιολ (Ολλανδία)

Το ιστορικό γκολ του Μπέκαμ στις καθυστερήσεις:

Αγγλία - Ελλάδα 2-2 (Highlights)

News 24/7

24MEDIA NETWORK