Ιστορικές ΑΤΑΚΕΣ: Δεν λέγονται αυτά (VIDEOS)

Τα λιοντάρια του Φάμπρι, οι φούστες του Σισέ, το κλάμα του Ριβάλντο, οι εμπρηστικές δηλώσεις του Κόκκαλη και οι ήρωες του Ατματσίδη είναι μερικές από τις ιστορικές ατάκες του ελληνικού αθλητισμού. Θυμηθείτε σε VIDEOS τις περισσότερες εξ αυτών.

Ιστορικές ΑΤΑΚΕΣ: Δεν λέγονται αυτά (VIDEOS)

Του Μάνου Ανδρουλάκη

Τα γραπτά μένουν. Ενίοτε και τα... προφορικά. Το Contra.gr θυμάται με VIDEOS μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις του ελληνικού αθλητισμού και σας παραπέμπει στα σχετικά θέματα.

"Ο Παπαφλέσσας κι ο Κολοκοτρώνης"

Τι σχέση έχουν οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821 με ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ τον Σεπτέμβριο του 1997; Ο Ηλίας Ατματσίδης δίνει την απάντηση στο παρακάτω video.

"Ποτέ ξανά, ποτέ ξανά"

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης, πανηγυρίζει τον τίτλο των "πρασίνων" μ φιλάθλους σε κλαμπ της Θύρας 13 στους Αμπελόκηπούς και εκστομίζει την ιστορική ατάκα για τον Ολυμπιακό: "Θα κλειδώσω στην Παιανία το πρωτάθλημα".

"Σε γυναικείες φυλακές"

Μετά τη λήξη του ντέρμπι "αιωνίων" της 24ης Μαρτίου 2002 και την επίθεση στον Μάκη Ευθυμιάδη, ο Τάσος Μητρόπουλος μιλά με άκρως υποτιμητικά σχόλια για τον Άγγελο Φιλιππίδη, συνιστά να βάλουν στις γυναικείες φυλακές τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού (!) κι απαντά με το ίδιο νόμισμα στους οπαδούς που τον έκραζαν.

"Κότες και πελάτες"

"Είδαμε την καλή ομάδα στα Γιάννινα που σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή διαμαρτύρονταν. Στην Ευρώπη, όμως, κότες ". Τάδε έφη Σωκράτης Κόκκαλης πριν από το επεισοδιακό ντέρμπι της Ριζούπολης εν έτει 2003. Λίγες ημέρες αργότερα, είχε αποκαλέσει " πελάτες" τους "πράσινους".

"Κάτσο, κάτσο": Το ξέσπασμα του Μαλεζάνι

Η εντός έδρας απώλεια του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή (σεζόν 2005-06) και όσα έλαβαν χώρα στην αίθουσα Τύπου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι: "Εγώ σας κοιτώ στα μάτια και σας μιλάω. Εσείς με κοροϊδεύετε! Δεν είμαι μαλ...ς, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται σε αυτή τη ζούγκλα", είπε μεταξύ άλλων ο τότε τεχνικός του "τριφυλλιού" στους εμβρόντητους δημοσιογράφος.

"Μάθε μπαλίτσα"

Ο Νίκος Αλέφαντος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο παρακάτω video ακολουθεί ένα δείγμα χάρη στην περίφημη ατάκα: "Στα εξηγώ ωραία; Μάθε μπαλίτσα, βρε μάθε μπαλίτσα απ' τον άρχοντα". Βλέπετε, δεν του άρεσε μία ερώτηση δημοσιογράφου.

"Ας μας ρίξουν περισσότερα αντικείμενα..."

Διάλογο με δημοσιογράφο άνοιξε ο, εκνευρισμένος, Νέρι Καστίγιο μετά το τέλος ενός επεισοδιακού ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Θεσσαλονίκη. Ο τότε επιθετικός των "ερυθρολεύκων" είχε προκαλέσει τους οπαδούς του "δικεφάλου", ορμώμενος από την εχθρική συμπεριφορά τους.

Το κλάμα του Ριβάλντο

Με δάκρυα στα μάτια, ο Ριβάλντο ανακοινώνει την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, αφού "η διοίκηση στάθηκε ασυνεπής στις υποσχέσεις της", κατηγορεί ευθέως τον Σωκράτη Κόκκαλη για αθέτηση συμφωνίας, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει δύο ημέρες να κοιμηθεί.

Ο διάλογος Κόκκαλη - Κανέλλη

Ο Πέτρος Κόκκαλης συνομιλεί με την Λιάνα Κανέλλη μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (4-0) στο Κύπελλο της σεζόν 2007-08. Ο πρόεδρος-βασιλιάς, τα 100 χρόνια που δεν υπάρχουν και οι τάξεις στο ποδόσφαιρο.

Όταν μιλάει ο Ομπράντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός νικά άνετα στο ΟΑΚΑ την Πρόκομ σε αγώνα για την πρώτη φάση της Euroleague, αλλά το ξέσπασμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δεν έχει προηγούμενο. Λίγους μήνες αργότερα, το "τριφύλλι" σάρωσε όλους τους τίτλους...

"Οι φούστες του Σισέ"

"Αν ο Σισέ θέλει να φύγει από την Ελλάδα, χωρίς φούστες και μπλούζες, μπορεί να αποχωρήσει", ήταν η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το 2-1 επί του Παναθηναϊκού στο επεισοδιακό ντέρμπι της 19ης Φεβρουαρίου 2011.

"Σήμερα με π....."

Δήλωση-σοκ από τον Τζιμπρίλ Σισέ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ το 2011. "Το θέμα δεν είναι ότι χάσαμε την πρόκριση. Θα το πω άσχημα: έχω την αίσθηση ότι σήμερα με πηδήξανε", υπογράμμισε ο άσος του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία.

Ο έξαλλος Γκατούζο

Ένα συμπατριώτη του, τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, θύμισε ο Τζενάρο Γκατούζο πριν από μερικές εβδομάδες, αφού έγινε έξαλλος με τα σενάρια που τον ήθελαν να εγκαταλείπει τον πάγκο του ΟΦΗ μετά την ήττα από τον Ατρόμητο.

Οι ατάκες που δεν αποτυπώθηκαν σε video

Αργύρης Μήτσου: "Ο Γκονσάλες κάνει για δύο Ριβάλντο"

Νίκος Αναστόπουλος: "Κατοχή είχαμε το '40" (εκνευρισμένος μετά από ερώτηση για το ποσοστό κατοχής της μπάλας)

Φάμπρι: "Στη ζούγκλα υπάρχουν πολλές λιονταρίνες και λίγα λιοντάρια. Τα πιο ισχυρά πηδάνε τις λιονταρίνες και την ώρα που ζευγαρώνουν δημιουργούν μια γραμμή κατουρώντας γύρω από την λιονταρίνα. Αυτή την γραμμή μπορεί να την περάσει μόνο όποιος είναι πιο ισχυρός. Θέλω για εσάς μέσα στο γήπεδο να υπάρχει αυτή η γραμμή. Να μην επιτρέπετε σε κανέναν να την περάσει. Σας θέλω τα πιο ισχυρά λιοντάρια!"

Ανδρέας Βγενόπουλος: "Όλοι μαζί είμαστε πιο ισχυροί κι απ' τον Αμπράμοβιτς" (για την ΠΕΚ και τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με τα κοινά του Παναθηναϊκού)

Ανδρέας Φράγκος: "Ο προπονητής μας έδειξε ότι έχει μεγάλα αρχ....!" (μετά από νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού σε ματς της Α1 Ανδρών στο βόλεϊ)

Στείλτε μας τις δικές σας αξέχαστες ατάκες >>>>

News 24/7

24MEDIA NETWORK