Το ξύλο Αγγελίδη - Αλεξάντερ (VIDEOS)

Στις 11 Δεκεμβρίου 1996 ο Άρης κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεσίκτας για να συνεχίσει την πορεία του στο Κύπελλο Κόρατς, ωστόσο η αναμέτρηση του Αλεξάνδρειου έμελλε να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Δείτε σε video την τιτανομαχία μεταξύ του Ντίνου Αγγελίδη και του Γκάρι Αλεξάντερ.

Το ξύλο Αγγελίδη - Αλεξάντερ (VIDEOS)

Επιμέλεια: Μάνος Ανδρουλάκης

Το σκορ έγραφε 40-31 υπέρ των γηπεδούχων, όταν ο Έλληνας φόργουορντ κι ο Αμερικανός ψηλός έχασαν την ψυχραιμία τους (ο Αλεξάντερ λίγο παραπάνω, αφού γρονθοκόπησε τον Αγγελίδη), με συνέπεια να επέλθει γενική σύρραξη.

Δείτε το σχετικό video:

Ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου ανέφερε ότι τη στιγμή της αποχώρησης των μελών του τουρκικού συλλόγου για τα αποδυτήρια, ένας παίκτης πέταξε μπουκάλι στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μπεσίκτας Τσετίν Γιλμάζ υποστήριξε ότι οι παίκτες του εγκατέλειψαν το παρκέ εξαιτίας εισβολής οπαδών, κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε και πως πετάχτηκαν αρκετά κέρματα.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Η ουσία είναι ότι μετά από περίπου 20 λεπτά οι διαιτητές αποφάσισαν τη διακοπή της αναμέτρησης, η οποία ήθελε 18:21 για να ολοκληρωθεί.

Να σημειωθεί ότι δευτερόλεπτα πριν από τη σύρραξη, οι άνθρωποι της Μπεσίκτας είχαν ενημερώσει την Τουρκάλα πρόξενο στην Θεσσαλονίκη για την ύπαρξη ενός πανό που έγραφε στα ελληνικά και τα αγγλικά: "Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη".

Ιδού το σχετικό πανό:

Το ξύλο Αγγελίδη - Αλεξάντερ (VIDEOS)

Οι σχετικές προκλήσεις, πάντως, είχαν αρχίσει από τους γείτονες, αφού σύμφωνα με τον Ζαφείρη Σαμολαδά (σ.σ. τότε πρόεδρος του Άρη), στο ματς του "Αμπντί Ιπεκτσί" δεν είχε αναρτηθεί ελληνική σημαία στο γήπεδο.

Για την ιστορία, μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο οι πόντοι της ομάδας του Λευτέρη Σούμποτιτς είχαν σημειωθεί από τους Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ (18), Παναγιώτη Λιαδέλη (8), Τσαρλς Σάκλφορντ (7), Γιώργο Φλώρο (2), Άρη Χωλόπουλο (2), Τζανή Σταυρακόπουλο (1), ενώ ο Αγγελίδης είχε προλάβει να βάλει 2 κι ο Αλεξάντερ 6.

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν τους διαιτητές στην απόφαση να διακοπεί το ματς αποτέλεσε και το γεγονός ότι μετά από λίγη ώρα γινόταν το τζάμπολ της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ερυθρό Αστέρα.

Δείτε τον Σκοτ Σκάιλς να προπονείται στα τρίποντα:

Ο Ντίνος Αγγελίδης κατέθεσε μήνυση κατά του Γκάρι Αλεξάντερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για βιαιοπραγία εις βάρος αθλητή και δύο ημέρες μετά από το περιστατικό απολογήθηκε στον εισαγγελέα, προτού αφεθεί ελεύθερος για να επιστρέψει στην Τουρκία. Επιπλέον, τα υπόλοιπα μέλη της Μπεσίκτας διανυκτέρευσαν στο τουρκικό προξενείο για λόγους ασφαλείας.

Ο Ανδρέας Φούρας, από την πλευρά του (σ.σ. τότε υφυπουργός αθλητισμού), χαρακτήρισε προκλητική τη συμπεριφορά του Αμερικανού, παράλληλα όμως, τα "έχωσε" στους παράγοντες του Άρη για το θέμα που δημιουργήθηκε με την ανάρτηση του παραπάνω πανό.

Το άρθρο 35 των κανονισμών της FIBA προέβλεπε το μηδενισμό της ομάδας που έμενε με λιγότερους από δύο παίκτες, αλλά δεν έλεγε τίποτα στην περίπτωση που αποβάλλονταν και οι είκοσι παίκτες.

Το ξύλο Αγγελίδη - Αλεξάντερ (VIDEOS)

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε δεδικασμένο, αφού δεν είχε καταγραφεί ανάλογο περιστατικό στην ιστορία του μπάσκετ, η FIBA -δια στόματος του Γερμανού δικαστή Ντροσκ- δεν τιμώρησε κανέναν εκ των δύο αντιπάλων, οι οποίοι κλήθηκαν να διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους, κεκλεισμένων των θυρών, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, χωρίς τους Ντίνο Αγγελίδη και Γκάρι Αλεξάντερ.

Ο Άρης επικράτησε 77-64 της Μπεσίκτας και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά τη σερβική Μπεομπάνκα, το Περιστέρι και την ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο, προτού νικήσει σε διπλό τελικό την τουρκική Τόφας και κατακτήσει το τρόπαιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK